Με διαδικασίες εξπρές προχώρησε σε διαγραφές η ΕΔΕΚ-Η απόφαση του ΠΓ

Την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ να διαγράψει από τα μητρώα του κόμματος, όσους παραβίασαν τις αποφάσεις του κόμματος, μεταξύ των οποίων -αν και δεν ανακοινώθηκε επίσημα- και ο Κωστής Ευσταθίου κοινοποίησε με ανακοίνωσή της, αργά το βράδυ της Πέμπτης το κόμμα των Σοσιαλιστών.    

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, «το Πολιτικό Γραφείο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση με λύπη διαπίστωσε ότι αριθμός μελών παραβιάζει συστηματικά αποφάσεις του Κόμματος«.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα γυρίζει ο Σιζόπουλος για διαγραφές-«Δεν τέθηκε τέτοιο θέμα»

«Ως εκ τούτου», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, «με βάση το Καταστατικό ενεργοποιείται αυτόματα το άρθρο 17 το οποίο προνοεί απώλεια της ιδιότητας του μέλους».

Σύμφωνα με το κόμμα, οι επηρεαζόμενοι θα ενημερωθούν γραπτώς, ενώ σημειώνεται πως σύμφωνα με το Καταστατικό, όσοι διαγραφούν, έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν επανεγγραφή σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 14 μετά την παρέλευση ενός έτους.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, κατά τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, όταν ο Μαρίνος Σιζόπουλος ρωτήθηκε για επικείμενες διαγραφές, δήλωσε πως, «δεν τέθηκε ποτέ θέμα διαγραφών. Τα συλλογικά όργανα είναι αυτά που θα πάρουν τις αποφάσεις τους. Αλλά δεν τέθηκε θέμα διαγραφών.  Ως εκ τούτου είστε ευπρόσδεκτοι στις 6.30 μ.μ. να παρευρεθείτε στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για να ζήσετε από πρώτο χέρι τα όσα συμβαίνουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξυσε τις ανοικτές πληγές, ανοίγει νέο κύκλο εσωστρέφειας στην ΕΔΕΚ ο Σιζόπουλος

Μάλιστα ο κος. Σιζόπουλος είπε πως «μετά το Πολιτικό Γραφείο θα ενημερωθείτε ως εκ τούτου κάντε λίγη υπομονή. Αυτό όμως που θέλω να πω για ακόμα μια φορά είναι ότι αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας ως πληροφορίες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Είναι μια πρόσθετη προσπάθεια από κάποιους να πλήξουν την αξιοπιστία της ΕΔΕΚ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το χρονικό σημείο στο οποίο έχουν προχωρήσει σε αυτές τις απαράδεκτες δημοσιεύσεις. Ως εκ τούτου αναμένετε. Η ΕΔΕΚ είναι ένα κόμμα με διαφάνεια, με δημοκρατικές διαδικασίες. Μπορούν ακόμα αν θέλουν τα ΜΜΕ να παρευρεθούν στην συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου. Δεν σας αποκλείσαμε ποτέ».

Εξάλλου, σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΔΕΚ, η ιδιότητα του Μέλους χάνεται αυτόματα σε περιπτώσεις όπου:

1.  Κατέρχεται ως υποψήφιος σε εκλογική διαδικασία με άλλο κόμμα ή κίνημα ή συνδυασμό.

2.  Υποστηρίζει δημόσια υποψήφιο άλλου κόμματος ή κινήματος ή συνδυασμού.

3.  Υποστηρίζει δημόσια άλλο κόμμα ή κίνημα ή συνδυασμό.

4.  Καταφέρεται κατ΄ εξακολούθηση από τα ΜΜΕ ή ΜΚΔ εναντίον του Κόμματος ή/και αποφάσεων του Κόμματος ή/και αξιωματούχων του Κόμματος, κατά παράβαση των προνοιών των Άρθρων 7 και 15 του παρόντος καταστατικού.

5. Προβαίνει δημόσια σε ενέργειες οι οποίες πλήττουν την αξιοπιστία και/ή την εικόνα του Κόμματος.

6. Έχει καταδικαστεί για αδίκημα ατιμωτικό ή διαφθοράς.

7. Για όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις ενημερώνεται το Πολιτικό Γραφείο για την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης καταστατικής πρόνοιας, το οποίο και ενημερώνει τον/τους επηρεαζόμενο/ους.

8. Οποιοσδήποτε έχει απωλέσει την ιδιότητα μέλους μπορεί να διεκδικήσει επανεγγραφή, κατόπιν αίτησής του, σύμφωνα με τα Άρθρα 13 και 14, μετά από παρέλευση ενός έτους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, κατά τη διάρκεια της υποβολής υποψηφιοτήτων, ο βουλευτής του κόμματος, Κωστής Ευσταθίου, ήταν ο προτείνοντας του ανεξάρτητου υποψηφίου, Γιώργου Κολοκασίδη, αφού έχει διαφωνήσει με την απόφαση του κόμματος για τη στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη.

 

 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»