«Όσοι έχουν σκέψεις για διάσπαση του ΔΗΣΥ, θα πάρουν απάντηση στην ττενέκκα»

Όσοι έχουν σκέψεις για διάσπαση, θα πάρουν απάντηση στην ττενέκκα, δήλωσε με στόμφο ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και διεκδικητής της θέσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία». Την ίδια ώρα ο κ. Νεοφύτου υπέδειξε πως κατέρχονται στις εκλογές, ως ΔΗΣΥ για να τις κερδίσουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρία Σέλιπα, την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία τον πρότεινε την υποψηφιότητά του, τους περισσότερους υπουργούς της Κυβέρνησης, βουλευτές του ΔΗΣΥ αλλά και άλλες προσωπικότητες από το χώρο της δεξιάς, ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπέβαλε το πρωί και επίσημα την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως στις εκλογές κατέρχονται για να τις κερδίσουν, ενώ για το Υπουργικό τόνισε πως το είπε πολλές φορές. «Ψηφίζοντας Αβέρωφ ο πολίτης, παίρνει Αβέρωφ. Με τα καλά και τα μειονεκτήματά μας. Ξέρω με ποιους θα κυβερνήσω». 

Ερωτηθείς για την στήριξη από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Νεοφύτου υπέδειξε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος πρόεδρος του ΔΗΣΥ «στηρίζει και το δήλωσε πολλές φορές, τις συλλογικές αποφάσεις της ιστορικής μας παράταξης». 

Αναφορικά με την επόμενη μέρα για τον ΔΗΣΥ, ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος σημείωσε ότι ο ΔΗΣΥ ιδρύθηκε για ένα αγώνα για επανένωση της Κύπρου. «Όσο ζούμε και υπάρχουμε θα είμαστε απέναντι από πολιτικές που τσιμεντώνουν την κατοχή και προϋποθέτει αυτός ο αγώνας έναν ενωμένο ΔΗΣΥ. Όσοι έχουν σκέψεις για διάσπαση, θα πάρουν την απάντηση στην ττενέκκα στις 12 Φεβρουαρίου».

Σχολιάζοντας την απόφαση του Χαράλαμπου Προύντζου για στήριξη Ανδρέα Μαυρογιάννη, αλλά και όσους στηρίζουν το Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως από όσα γνωρίζει ο κ. Προύντζος δεν είναι μέλος του ΔΗΣΥ. «Άρα ας μιλήσουμε για την επόμενη ημέρα της χώρας μας, για το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Οι επιλογές είναι δύο. Η πορεία σταθερότητας και ασφάλειας ή θα γυρίσουμε πίσω. Δεν υπάρχουν δεκατέσσερις επιλογές, υπάρχουν δύο. Είτε με τον Αβέρωφ, είτε πισωγύρισμα σε πολιτικές που εφαρμόστηκαν και χρεοκόπησαν τη χώρα. Αυτό είναι το διακύβευμα στα πολύ κρίσιμα που αναμένονται στην παγκόσμια, την ευρωπαϊκή και την τοπική οικονομία. Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες, η ττενέκκα θα αποδείξει ότι δεν θα μπούμε σε περιπέτειες».

Μετά την υποβολή της υποψηφιότητας, στην αρχική του δήλωση, ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπέδειξε ότι «με βαθιά επίγνωση της ευθύνης καταθέτω σήμερα την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα επόμενα χρόνια θα είναι κρίσιμα. Για τη χώρα μας. Για κάθε Κύπρια και κάθε Κύπριο. Η οικονομία της χώρας μας είναι σήμερα δυνατή. Δεν είναι όμως δεδομένη. Και χωρίς δυνατή οικονομία δεν υπάρχει ασφάλεια. Ούτε αξιοπιστία για τη χώρα. Ούτε η δυνατότητα να στηρίζεται η κοινωνία. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό αποδείξαμε ότι είμαστε το κόμμα της ευθύνης. Αρκεί να συγκρίνουμε τι παραλάβαμε και πώς είναι σήμερα η Κύπρος μας».

Ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος υπέδειξε, παράλληλα, ότι «η δουλειά ενός ηγέτη είναι να λέει την αλήθεια και να φροντίζει για το μέλλον. Να μετατρέπει τους κινδύνους  σε ευκαιρίες. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να δίνει λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Να φέρνει αποτέλεσμα για τη χώρα. Δεν υπάρχει υποκατάστατο της ικανότητας ενός ηγέτη. Ιδιαίτερα για μια χώρα μικρή, όπως η δική μας πατρίδα. Ο Πρόεδρος της Κύπρου καθήκον έχει να ηγείται και να καθοδηγεί υπεύθυνα τη χώρα. Και υπεύθυνο είναι προτού υπόσχεσαι δαπάνες, πρέπει πρώτα να διασφαλίσεις κρατικά έσοδα».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι «μπορώ να κρατήσω την  οικονομία δυνατή. Μαζί μπορούμε να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Και να δημιουργήσουμε μια Κύπρο των ευκαιριών με αξιοπρεπείς πολίτες. Και το πιο σημαντικό: Θα αγωνιστώ για επιστροφή στο διάλογο. Για τη λύση, την απελευθέρωση και την επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας. Αυτή θα είναι η πιο ριζική και πιο αποτελεσματική μεταρρύθμιση, που θα αλλάξει τη μοίρα του τόπου και του λαού μας. Σε λίγες εβδομάδες ψηφίζουμε. Σας καλώ να αναλογιστείτε τι είναι σημαντικό για το αύριο το δικό σας, των παιδιών σας, της Κύπρου μας».

Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε, επίσης, ότι «η υποψηφιότητά μου έχει ταυτότητα και σαφή προσανατολισμό.  Έχουμε ρεαλιστικό πρόγραμμα με προοπτική για τον τόπο. Σας ζητώ, από όποιο χώρο και αν προέρχεστε, να στηρίξετε αυτές τις ωφέλιμες πολιτικές για τον τόπο μας. Από την ψήφο μας εξαρτάται η ασφάλεια, η σταθερότητα, η προοπτική μας. Τώρα είναι η ώρα της Κύπρου μας. Τώρα είναι η ώρα της οικονομίας. Η ώρα της αποτελεσματικότητας. Η ώρα της λύσης. Η πατρίδα μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ικανή ηγεσία». 

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ