LIVE: Χωρίς προβλήματα η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων-Θα δέχεται ενστάσεις μέχρι τις έξι ο Έφορος

Σε πλήρεις κι επίσημους προεκλογικούς ρυθμούς εισέρχεται από σήμερα οι Κύπρο, αφού θα συμπληρωθούν όλα τα κομμάτια του παζλ των υποψηφιοτήτων ενόψει των Προεδρικών Εκλογών της 5ης Φεβρουαρίου. Από τις οκτώ μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι οι δεκατέσσερις –εκτός απρόοπτου- υποψήφιοι θα περάσουν από το Συνεδριακό Κέντρο για το τυπικό μέρος της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων, αφού έχει προηγηθεί ο προέλεγχος από το γραφείο του Εφόρου Εκλογών.  

Η σημερινή διαδικασία, αν και τυπική, έχει τη δική της σημασία, αφού ειδικά για τους βασικούς υποψήφιους, θα παίξει τον δικό του ρόλου και ΄για αυτό τα επιτελεία δίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα, στις λίστες των 100 υποστηρικτών, αλλά και στο όνομα του ενός προτείνοντα του υποψηφίου.

Στο διαδικαστικό μέρος, οι υποψήφιοι εισέρχονται στον χώρο του Συνεδριακού, και στη συνέχεια αφού υπογράψει τα σχετικά έγγραφα θα προβαίνει σε μια σύντομη δήλωση. Ακολούθως θα εξέρχεται του χώρου για να εισέρχεται ο επόμενος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πρώτος θα εισέλθει ο Ανδρέας Ευστρατίου, ανεξάρτητος υποψήφιος από την Πάφο, ενώ τελευταίος θα είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης στις 11 και 45. Από τους βασικούς υποψήφιους, ο Χρίστος Χρίστου θα υποβάλει υποψηφιότητα στις εννέα, ο Αχιλλέας Δημητριάδης στις εννέα και τριάντα, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στις δέκα, ο Γιώργος Κολοκασίδης στις δέκα και τριάντα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου στις δέκα και σαρανταπέντε, ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης στις έντεκα και δεκαπέντε και τελευταίος μισή ώρα μετά ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Δείτε live τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων:

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ