Ενδιαφέρον ρεκόρ για Προεδρικές-Ζήτησαν αιτήσεις για να υποβάλουν υποψηφιότητα 17 πρόσωπα

Τουλάχιστον 17 πρόσωπα μέχρι σήμερα, επέδειξαν ενδιαφέρον και έλαβαν μέχρι σήμερα τα σχετικά έντυπα για υποβολή υποψηφιότητας για τις Προεδρικές Εκλογές. Εάν επιβεβαιωθεί και πρακτικά αυτός ο αριθμός, δηλαδή εάν μέχρι τις 5 Ιανουαρίου καταφέρουν να τα συμπληρώσουν για να πληρούν τις πρόνοιες της Νομοθεσίας για υποβολή υποψηφιότητας, τότε θα μιλάμε για ρεκόρ υποψηφιοτήτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.   

Σύμφωνα με τον Έφορο Εκλογών, από τις 23 Δεκεμβρίου, όταν άρχισαν να παραδίδονται τα εν λόγω έγγραφα, τα έλαβαν μέχρι στιγμής δεκαεπτά ενδιαφερόμενοι, ενώ όποιος ενδιαφέρεται θα μπορεί να τα λάβει και τις επόμενες ημέρες, μέχρι τις πέντε Ιανουαρίου, που έχει προγραμματιστεί η επίσημη υποβολή υποψηφιοτήτων. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, όλοι οι γνωστοί υποψήφιοι που τρέχουν προεκλογική εκστρατεία, έχουν λάβει τα έντυπα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Την Τρίτη η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο για τις Προεδρικές

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο και σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές οκτώ χιλιάδων νέων ψηφοφόρων, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το βράδυ, ο αριθμός αυτός ίσως να ανέλθει στις εννέα χιλιάδες. 

Συνολικά ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είναι περίπου στις 550 χιλιάδες, ενώ δικαίωμα να εγγραφούν έχουν άλλες 71 χιλιάδες ψηφοφόροι που όμως δεν το έπραξαν. Εκ των 71 χιλιάδων οι 36 χιλιάδες είναι νέοι ψηφοφόροι που μπορούν να ψηφίσουν πρώτη φορά, ενώ οι υπόλοιποι είχαν δικαίωμα να το πράξουν και πριν από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ωστόσο δεν το έπραξαν. 

Με βάση τα νούμερα που έδωσε ο Έφορος Εκλογών από τους νέους ψηφοφόρους, στις επόμενες Προεδρικές Εκλογές θα αποκτήσει μόλις το ένα τέταρτο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα μεγάλα στοιχήματα για τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέτωπα που πρέπει να κλείσει

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ