Πέμπτη 2 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν θα λάβει νομικά μέτρα το ΔΗΚΟ-«Αγκάθι» το βάρος της απόδειξης

  29/11/2022 17:20
Δεν θα λάβει νομικά μέτρα το ΔΗΚΟ-«Αγκάθι» το βάρος της απόδειξης

Δεν θα λάβει νομικά μέτρα το ΔΗΚΟ-«Αγκάθι» το βάρος της απόδειξης

  29/11/2022 17:20

Να μην προχωρήσει στη λήψη νομικών μέτρων κατά της εφημερίδας «Πολίτης» αποφάσισε η Γραμματεία του Δημοκρατικού Κόμματος, κατά τη συνεδρία του απογεύματος της Τρίτης.

Παρά το γεγονός πως το ΔΗΚΟ εμμένει στη θέση του πως το έγγραφο συμφωνίας με τον Νίκο Χριστοδουλίδη που δημοσίευσε η εφημερίδα είναι πλαστό και αποκύημα φαντασίας, η νομική συμβουλή που έλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πως δεν είναι χρήσιμο να προβούν σε καταγγελία στην Αστυνομία και να εμπλακούν σε μια νομική διαμάχη εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Ο λόγος είναι πως δεν έχουν τρόπο να εξαναγκάσουν την εφημερίδα να αποκαλύψει την πηγή του κατασκευασμένου, όπως τονίζουν, εγγράφου. 

Υπενθυμίζεται πως τόσο η πλευρά του ΔΗΚΟ, όσο και η πλευρά του κ. Χριστοδουλίδη έχουν διαψεύσει την ύπαρξη τέτοιου εγγράφου, ενώ θεωρούν αναφορές που υπάρχουν σε αυτό πολιτικές αστειότητες, οι οποίες ούτε καν θέμα συζήτησης δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν με τον υποψήφιο, όπως για παράδειγμα αν χάσει τις Προεδρικές Εκλογές να υποστηρίξουν την εκλογή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παρά την απόφαση να μην τραβήξει κι άλλο το σκοινί και να μπει σε μία αντιπαράθεση με ΜΜΕ, το ΔΗΚΟ αναμένεται να συνεχίσει να επαναλαμβάνει πως ουδεμία σχέση έχει με το εν λόγω έγγραφο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το κόμμα καθίσταται στόχος για κάτι που επιμένει πως δεν υπάρχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα πυρά Αβέρωφ σε Χριστοδουλίδη και Νικόλα-«Ποιος λέει ψέματα;»

Πάντως, παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις, το επιτελείο Αβέρωφ επιμένει στη θέση του περί ψεμάτων από πλευράς του Νίκου Χριστοδουλίδη, με την εκπρόσωπο του κ. Νεοφύτου να δηλώνει νωρίτερα πως «χτες ο Νίκος Χριστοδουλίδης υποστήριξε ότι τα 18 σημεία της μυστικής συμφωνίας που ετοίμασε η Γραμματεία του ΔΗΚΟ, δεν υπάρχουν.  Ο Νικόλας Παπαδόπουλος από την άλλη πλευρά, έχει δημόσια δηλώσει ότι συμφώνησαν σε όλα, χωρίς να αλλάξει ούτε τελεία».

Στη συνέχεια διερωτάται ποιος λέει ψέματα; «Η μυστική συνεννόηση του κ. Χριστοδουλίδη με το ΔΗΚΟ ενώ ήταν ακόμα υπουργός. Η λογοκλοπή της ομιλίας Κασουλίδη. Οι ψεύτικοι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα. Η διάψευση του κ. Χριστοδουλίδη από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι διάφορες κρυφές συμφωνίες με τα κόμματα που τον στηρίζουν, αποδεικνύουν ένα γεγονός: Ο κ. Χριστοδουλίδης λέει για άλλη μια φορά ψέματα».

Παράλληλα, η Τζώρτζια Κωνσταντίνου τόνισε πως «η κρυφή συμφωνία υπάρχει στα συρτάρια του. Ο πολίτης απαιτεί από τους υποψηφίους του διαφάνεια και ειλικρίνεια. Τι θα κάνουν για την οικονομία και για το Κυπριακό. Ποτέ στην ιστορία των Προεδρικών εκλογών δεν υπήρξαν ανάλογες κρυφές συμφωνίες. Κανένας υποψήφιος δεν συνωμοτούσε πίσω από την πλάτη του λαού».

Τέλος, η εκπρόσωπος του επιτελείου του Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε πως «η βουβή υποψηφιότητα του κ. Χριστοδουλίδη που στηρίζεται σε κρυφές ατζέντες αποτελεί ρίσκο για τη χώρα. Μόνο ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ο Αβέρωφ Νεοφύτου μπορούν να εγγυηθούν τη σταθερότητα και τη δυνατή οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιμένει για fake news ο Παπαδόπουλος-«Ούτε μια πλαστογραφία δεν μπορούν να κάνουν σωστά»

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας