Τα ξεκαθάρισαν Αβέρωφ και Πρόεδρος-«Προχωράμε ενωμένοι, όπως ξεκινήσαμε»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου του ΔΗΣΥ, που στόχο είχε να ξεκαθαρίσουν οι περιβόητες «σκιές», για τις οποίες έκανε λόγο ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σε ό,τι αφορά την στάση του Νίκου Αναστασιάδη στις Προεδρικές Εκλογές.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ μίλησε για κοινούς αγώνες και κοινό σπίτι των δύο ανδρών και τόνισε πως «ενωμένοι συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε». Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το θέμα των σκιών, επανέλαβε πως «ενωμένοι προχωράμε όπως ξεκινήσαμε».

«Σήμερα το πρωί είχα μια μακρά και ειλικρινή συνάντηση, εξαιρετικά παραγωγική με τον ΠτΔ. Με τον Νίκο Αναστασιάδη μας συνδέουν κοινοί αγώνες μερικών δεκαετιών και μια συνεργασία πάντα με στόχο να βοηθούμε τον τόπο μας. Με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έχουμε κι ακόμη ένα κοινό. Έχουμε ένα κοινό σπίτι, τον Δημοκρατικό Συναγερμό», είπε ο κ. Νεοφύτου. «Και ενωμένοι συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε: Μια μάχη που έχει να κάνει με το μέλλον του τόπου μας. Ενωμένοι, όλοι μαζί, ΔΗΣΥ και Κυβέρνηση, θα δώσουμε κι αυτή τη μάχη και πιστεύουμε πως ακόμη μια φορά θα κρατήσουμε την Κύπρο στη σωστή πορεία της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ανάπτυξης», ανέφερε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ξεκαθαρίστηκαν οι όποιες διαφορές υπήρχαν μεταξύ των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα το ζήτημα να θεωρείται λήξαν, προς ανακούφιση του ΔΗΣΥ, που δεν ήθελε με κανένα τρόπο να συντηρηθεί οποιαδήποτε εικόνα σύγκρουσης μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Αβέρωφ Νεοφύτου, σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο του προεκλογικού. 

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του αντιπροέδρου του κόμματος Ευθύμιου Δίπλαρου, στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα. «Τέλος καλό, όλα πολύ καλά. Αυτό το μήνυμα βγήκε μέσα από τη συνάντηση των δύο Προέδρων», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι τους δύο άνδρες συνδέουν δεκαετίες και το κοινό σπίτι του ΔΗΣΥ. Περιέγραψε την συνάντηση ως πάρα πολύ χρήσιμη και καθοριστική, με εξαιρετικό αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι «θεωρούμε ότι τις επόμενες ημέρες, όλοι πλέον, με ακόμα πιο δυνατή γροθιά, μπαίνουμε στη τελική μάχη των Προεδρικών Εκλογών ενωμένοι και αποφασισμένοι».

Σύμφωνα με τον κ. Δίπλαρο, και οι δύο είπαν τις απόψεις τους όσον αφορά τα ζητήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και έθεσαν συγκεκριμένους προβληματισμούς για το πώς θα πρέπει να προχωρήσουν ενωμένοι. Χαρακτήρισε τον διάλογο ειλικρινή και ανέφερε πως με τις εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν δεν υπάρχει οποιαδήποτε σκιά ή οποιοδήποτε ζήτημα.

Σημειώνεται, πάντως, πως η εικόνα εσωστρέφειας που εκπέμπει του ΔΗΣΥ δεν αποδίδεται στην όποια διαφωνία υπήρχε μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Αναστασιάδη, παρόλο που αυτή συνέβαλλε στη διόγκωσή της. Στόχος είναι, μετά από αυτή τη δημόσια έκφραση ενότητας, να καταφέρει η παράταξη να εξέλθει από αυτό τον δρόμο και να συνεχίσει με ηρεμία την πορεία της προς την κάλπη. Απτά μηνύματα αναμένεται να δοθούν και απόψε, όταν οι δύο άντρες θα κάνουν κοινή εμφάνιση στην εκδήλωση της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ, που αναμένεται αμφότεροι να δώσουν πρόσταγμα νίκης και σύμπνοιας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάθονται μαζί για να ξορκίσουν τις σκιές Αναστασιάδης και Αβέρωφ

 

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ