Έθεσε από το πουθενά θέμα για το διδακτορικό του Χριστοδουλίδη ο Μαυρογιάννης

Ένα θέμα που στον κόσμο του twitter συζητήθηκε πριν μέρες και όσοι παρακολούθησαν τη δημόσια συζήτηση θεώρησαν ότι ήταν λήξαν, επέλεξε να θέσει κατά τη διάρκεια προεκλογικής συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα, το βράδυ της Δευτέρας ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Συγκεκριμένα ο υποψήφιος που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, αμφισβήτησε την ύπαρξη του διδακτορικού τίτλου σπουδών που κατέχει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.  

Συγκεκριμένα ο κ. Μαυρογιάννης θέτοντας ουσιαστικά θέμα ηθικής για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, είπε μεταξύ άλλων: «Πρώτα ξεκινήσαμε με λογοκλοπή της εξαγγελίας, είχαμε μετά κλοπή πλατφόρμας από το facebook, μετά ψεύτικους λογαριασμούς και απειλές εναντίον αντιπάλων. Είδαμε και στον Τύπο μακάρι να μην υπάρχει οτιδήποτε γιατί δεν ξέρω που θα πάμε να σταθούμε σαν άνθρωποι… αυτή την ιστορία με το διδακτορικό του κ. Χριστοδουλίδη».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης φαίνεται πως ήταν προετοιμασμένος για μια τέτοια επίθεση και αμέσως ανέσυρε από τις σημειώσεις του τη σχετική βεβαίωση από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο που βεβαιώνει πως κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών. 

Σημειώνεται πως το εν λόγω θέμα είχε τεθεί στο twitter πριν από δύο εβδομάδες από συγκεκριμένους χρήστες που πρόσκεινται στην υποψηφιότητα Μαυρογιάννη, οι οποίοι μετά από έρευνα διαπίστωσαν και αυτοί πως δεν τίθεται κανένα θέμα για τον διδακτορικό τίτλο σπουδών του κ. Χριστοδουλίδη και συνεπώς έκλεισαν το θέμα. 

Το γεγονός ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επανήλθε και μάλιστα σε ζωντανή συζήτηση, θέτοντας θέμα για το διδακτορικό του κ. Χριστοδουλίδη, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως σφάλμα ολκής, αφού θα έπρεπε να γνώριζε, αν όχι ο ίδιος, τουλάχιστον οι συνεργάτες του, πως το συγκεκριμένο θέμα αγγίζει τα όρια των fake news.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης απαντώντας στον κ. Μαυρογιάννη, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ανοίγει αυτό το θέμα χαρακτηρίζοντας το και ανεύθυνο. Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ επανήλθε σημειώνοντας πως και ο ίδιος παρακαλεί να είναι ψέμα το συγκεκριμένο θέμα, σημειώνοντας πως, «δεν αμφιβάλλων ότι πήρατε διδακτορικό», ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για πρόβλημα προσβασιμότητας που δημιουργεί αμφιβολίες. 

«Αφού δεν αμφιβάλλατε δεν έπρεπε να το θέσετε», απάντησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. «Μπορείτε να το διαβάσετε», είπε στη συνέχεια στον συντονιστή της συζήτησης, Γιάννη Καρεκλά, δίδοντας του το έγγραφο από το ΕΚΠΑ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ