Νέα επίθεση ΑΚΕΛ σε Χριστοδουλίδη για τα fake προφίλ-«Κρυφτούλι και μισόλογα»

Σε κοινή συνισταμένη βρίσκονται ΑΚΕΛ και ΔΥΣΗ κατά του Νίκου Χριστοδούλιδη με φόντο τα fake μηνύματα που προέκυψαν εκ μέρους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας τον υποψήφιο για την προεδρία, να τοποθετηθεί δημόσια και να πάψει όπως σημειώνεται να παίζει κρυφτούλι. 

Μετά το κάλεσμα του ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ μέσω ανακοίνωσής του, σημειώνει πως, «ο κ. Χριστοδουλίδης, έστρεψε χθες τα πυρά του σε κάθε κατεύθυνση, χωρίς να κατονομάζει σε ποιους απευθύνονταν οι σοβαρές κατηγορίες περί λάσπης και συκοφαντίας σε βάρος του. Συνεχίζει προφανώς με την ίδια τακτική με την οποία ξεκίνησε. Με το κρυφτούλι, τα μισόλογα και τα μασημένα λόγια. Χωρίς να έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων και των λόγων του. Κατανοούμε ότι, δυσκολεύεται να επικρίνει το κόμμα του και τον Αβέρωφ Νεοφύτου, αφού δηλώνει έως αυτή τη στιγμή, περήφανος Συναγερμικός. Δικαίωμα του. Δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως, να αφήνει σκιές για άλλους υποψήφιους ή δυνάμεις».

Δεν έχει κανένα δικαίωμα, προσθέτει το ΑΚΕΛ, «να κατηγορεί γενικόλογα και ισοπεδωτικά όλους τους άλλους, όταν ο ίδιος δεν έχει την τόλμη να λογοδοτήσει για ανάλογες απαράδεκτες συμπεριφορές που οργάνωνε σε βάρος δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων. Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν θα υποβιβάσουμε, αλλά θα υπερασπιστούμε τον πολιτικό πολιτισμό και θα συνεχίσουμε να μιλάμε με ξεκάθαρο τρόπο και με το δέοντα σεβασμό προς όλους».

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε πως, «τις τελευταίες μέρες έχει τεθεί ένα μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα με επίκεντρο τον Νίκο Χριστοδουλίδη: Η ενορχήστρωση επιθέσεων συκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων που του ασκούν κριτική μέσω του διαδικτύου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανάμεσα σε Χριστοδουλίδη και Αβέρωφ η ΔΗΠΑ-Ζήτησαν επιπλέον διευκρινίσεις

«Ούτε η επίκληση στο συναίσθημα ούτε και η όποια απολογία σε ένα δημοσιογράφο, είναι αρκετή», τονίζει ο Δημήτρης Δημητρίου.

«Ο Νίκος Χριστοδουλίδης οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια. Να διαψεύσει ή να ζητήσει συγνώμη. Να πάψει να κρύβεται. Οι πολίτες δικαιούνται και απαιτούν εξηγήσεις», κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, στη διάρκεια της πανεπαρχιακής συγκέντρωσης του στη  Λεμεσό, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στην πολεμική που δέχεται, ανέφερε πως, «όταν η ξεκίνησα αυτή την προσπάθεια γνώριζα ότι δεν θα είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα και ότι θα είχα να αντιμετωπίσω πολεμική ή ακόμα και κτυπήματα κάτω από τη μέση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Χριστοδουλίδης: Οργανωμένη προσπάθεια συκοφάντησης και αποδόμησης μου που θα κλιμακωθεί

«Βιώνω καθημερινά», πρόσθεσε, «μια οργανωμένη προσπάθεια συκοφάντησης και αποδόμησής μου με στόχο να πληγεί η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας μου χωρίς όρια, χωρίς τον όποιο περιορισμό, εκτός του κάθε πλαισίου. Σας μιλώ ανθρώπινα και σας καλώ να μπείτε στη θέση μου. Πώς θα ένιωθε ο καθένας και η κάθε μία από εσάς με όλα αυτά που βιώνω καθημερινά; Και είμαι σίγουρος ότι αυτή η πολεμική, όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο, αφού η υποστήριξη προς την υποψηφιότητά μας όλο και αυξάνεται».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει και εκείνος τον ίδιο δρόμο, όμως προς σεβασμό προς την κυπριακή κοινωνία και προς την ανάγκη διαφύλαξης της Δημοκρατίας θα συνεχίσει να πολιτεύεται με θέσεις, με προτάσεις, με πολιτικά επιχειρήματα και με σεβασμό απέναντι σε όλους.

Δειτε Επισης

Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές