Μεγάλη προεκλογική εκδήλωση Αβέρωφ-Παρουσίασε πρότασή για Βοηθό Πρόεδρου

Πραγματοποιήθηκε απόψε, στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία, μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομάδα Φίλων και Υποστηρικτών Αβέρωφ Νεοφύτου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εντός του ΔΗΣΥ, αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη προεκλογική εκδήλωση που διοργανώθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Νεοφύτου μέχρι στιγμής, καθώς παρευρέθηκε αρκετός κόσμος, για να εκφράσει την υποστήριξή του.  

Ενώπιον αυτού του ακροατηρίου, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρουσίασε και μία σημαντική πτυχή των προγραμματικών του θέσεων, που αφορά την συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Νεοφύτου πρότεινε την εκλογή Βοηθού Προέδρου, στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Πρόεδρο, με συγκεκριμένες ευθύνες. Εισηγήθηκε, επίσης, όπως οι θεσμικοί αξιωματούχοι και οι δικαστές του Ανωτάτου να λαμβάνουν τη σύμφωνο γνώμη της Βουλής ή ειδικού σώματος πριν διοριστούν και να υπάρχει πλαφόν στις θητείες τους. Η τρίτη αλλαγή που εισηγείται θα είναι η δημιουργία Ανώτατου Επιτρόπου Διαφάνειας και Λογοδοσίας Εγνωσμένου κύρους, ώστε να ενισχύει τους θεσμούς που σχετίζονται με τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

Παράλληλα,επανέλαβε κάποιες από τις θέσεις του σε άλλους τομείς, οι οποίες έχουν γίνει ήδη γνωστές και θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές στο πλαίσιο του προεκλογικού.

Περαιτέρω, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέδειξε τα διακυβεύματα αυτών των εκλογών και αξιοποίησε το βήμα για να στείλει μηνύματα νίκης και συστράτευσης, τα οποία αποσκοπούν στη συσπείρωση των Συναγερμικών δυνάμεων γύρω από το πρόσωπό του. Αυτό το επιχείρησε αφενός με την επισήμανση των θετικών της δικής του υποψηφιότητας και αφετέρου στρέφοντας τα βέλη του προς την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι επιτελάρχες του Αβέρωφ, οι ψίθυροι για απόσυρση και πώς απαντά ο ΔΗΣΥ

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων υπουργοί της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, βουλευτές του ΔΗΣΥ, στελέχη του κόμματος, αλλά και απλός κόσμος. Παρούσα είναι επίσης και η πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδου.

Σημειώνεται ότι το παρών του έδωσε γύρω στις 20:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

 

Σε ομιλία της, η εκπαιδευτικός Μέλπω Πιτταρά, ανέφερε πως «το 2019, όταν αποφασίζαμε να μετατρέψουμε ένα σκουπιδότοπο στη Λευκωσία σε δάσος, ήσασταν δίπλα μας», απευθυνόμενη στον Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Αναφέρθηκε επίσης σε ένα χειρουργείο που θα υποβαλλόταν και ο Αβέρωφ ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι όλες οι διαδικασίες θα ακολουθηθούν και έτσι πήγε στη Γερμανία.

«ας από τους λόγους που μπορώ και στέκομαι μπροστά σας οφείλεται σε αυτόν τον άνθρωπο. Στα δύσκολα στάθηκε δίπλα μου και στην οικογένειά μου. Όλες αυτές τις φορές σταθήκατε δίπλα μας. Τώρα ήρθε η σειρά μας να σταθούμε εμείς δίπλα σας», τόνισε η κ. Πιτταρα.

Επισήμανε ακόμα ότι «σας καλωσορίζω μαζί με αυτούς τους χιλιάδες συμπολίτες μας και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας ως ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο σύμβουλος επιχειρήσεων και επικοινωνίας Κωνσταντίνος Βασιλείου, άρχισε την ομιλία του με μια αναφορά που κάνουν αρκετοί νέοι, ,λέγοντας πως «όλοι οι πολιτικοί είναι άχρηστοι. Γιατί να ασχοληθώ. Με αυτή την ιδέα μεγάλωσα εγώ και οι συνομήλικοί μου. Μεγαλώσαμε σε αλλεπάλληλους πολιτικούς τσακωμούς και κρίσεις που δεν φαίνεται να τελειώνουν. Για εμάς οι ευκαιρίες είναι περιορισμένες, η καθημερινότητά μας συνθλίβει».

Τόνισε ακόμα πως «η οικονομική άνοδος και η ανέλιξη για 20άρηδες και 30άρηδες φαντάζει ακατόρθωτη. Κάποιοι μπορεί να είμαστε πιο τυχεροί. Αυτό που θέλει η γενιά μου είναι ειλικρινή υπέρβαση. Όχι εκμετάλλευση και βιασμό της λέξης αλλαγή. Θέλουμε ανανέωση, εκσυγχρονισμό και τολμηρές μεταρρυθμίσεις».

Είπε ακόμα ότι «δεν γνωρίζω μια χειρουργική επέμβαση που να μην ξεκίνησε με τομή. Μας αηδιάζει η δημαγωγία. Όχι άλλα όμορφα λόγια, μόνο υπεύθυνες, αιχμηρές πράξεις. Θέλουμε περισσότερη ουσία»

Υπέδειξε εξάλλου ότι «υποστηρίζω συνειδητά την υποψηφιότητα Αβέρωφ. Δεν είναι πολιτικός της γενιάς μου. Είναι όμως πολιτικός με θάρρος, που παίρνει σωστές αν και δύσκολες αποφάσεις. Εκεί που οι άλλοι σηκώνουν τα χέρια, αυτός βρίσκει διεξόδους και λύσεις. Πρόεδρε σε πιστεύουμε, σε στηρίζουν και στηριζόμαστε σε σένα».

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση:

 

   

 

  

 

  

 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες