Οι επιτελάρχες του Αβέρωφ, οι ψίθυροι για απόσυρση και πώς απαντά ο ΔΗΣΥ

Με το… δεξί θεωρεί το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου πως μπαίνει ο υποψήφιός τους στο τελευταίο εξάμηνο του προεκλογικού, καθώς το καλοκαίρι υπήρξε περίοδος αναθάρρησης, λόγω των θετικών μηνυμάτων που εισέπραττε ο υποψήφιος από τη βάση του Δημοκρατικού και όχι μόνο.

Παρά το γεγονός πως συνεχίζει να κινείται χαμηλότερα από τους στόχους στις δημοσκοπήσεις, στον ΔΗΣΥ δεν ανησυχούν, καθώς θεωρούν ότι πολλές φορές στο παρελθόν η κάλπη ανέβασε τα δημοσκοπικά ποσοστά και, έτσι κι αλλιώς, φαίνεται να αναμένουν πως το φθινόπωρο θα καταγραφεί και στα νούμερα η πιο θερμή εικόνα που οι ίδιοι εισπράττουν από τον κόσμο. Την ίδια στιγμή, ξεκαθαρίζουν πως οι ψίθυροι που ξεκίνησαν και πάλι να αναπτύσσονται στο παρασκήνιο περί plan b και απόσυρσης της υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ανεδαφικοί, με στέλεχος του ΔΗΣΥ να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «τα διαδίδουν αυτοί που φοβούνται τον Αβέρωφ».

Η προσοχή στην Πινδάρου είναι αυτό το διάστημα στραμμένη στις δύο μεγάλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη σε Λευκωσία και Λεμεσό. Μάλιστα η πρώτη, που θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου στο Hilton στη Λευκωσία, εκτιμάται από πηγές του κόμματος ότι θα είναι η μαζικότερη προεκλογική εκδήλωση αυτού του είδους που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Η δεύτερη, που αναμένεται να είναι επίσης πολυπληθής, θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό στις 13 του μήνα.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται πως πριν από το τέλος του Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το κεντρικό εκλογικό επιτελείο, που θα βρίσκεται επί της λεωφόρου Λεμεσού στη Λευκωσία. Το επιτελείο θα στελεχώνεται από μία πλειάδα στελεχών, με την ηγεσία να αναλαμβάνει σημαντικούς ρόλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κεντρικό πρόσταγμα θα έχει ο Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος, ως Αναπληρωτής Πρόεδρος, έχει την ευθύνη των εκλογών βάσει του Καταστατικού του κόμματος. Απ’ εκεί και πέρα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Νίκος Τορναρίτης, θα αναλάβει την επαρχία Λευκωσίας και οι δύο αντιπρόεδροι τις δικές τους επαρχίες, δηλαδή ο Ευθύμιος Δίπλαρος τη Λεμεσό και ο Γιώργος Γεωργίου την Αμμόχωστο. Η Αννίτα Δημητρίου, για την οποία υπήρξαν αντιδράσεις επειδή είναι Πρόεδρος της Βουλής, αποφασίστηκε τελικά να μην αναλάβει τόσο μεγάλη ευθύνη, παρόλο που είναι αντιπρόεδρος, και έτσι τη δική της επαρχία, τη Λάρνακα, θα αναλάβει ο «βετεράνος» Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος, ως πρώην Αναπληρωτής Πρόεδρος, έχει τεράστια εμπειρία. Την ευθύνη της επαρχίας Πάφου, από την οποία δεν υπάρχει κάποιος στις υψηλές θέσεις της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, θα την έχει ο άλλος ευρωβουλευτής του κόμματος, Λουκάς Φουρλάς. Ως σύνδεσμος μεταξύ του κόμματος και του Προεδρικού ανέλαβε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου.

Στον ΔΗΣΥ έχουν σηκώσει μανίκια, με ανανεωμένη αισιοδοξία και ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό στη διάθεση του προέδρου, ο οποίος αναμένεται να κάνει ακόμη περισσότερες αρχηγικές εμφανίσεις το επόμενο διάστημα, με στόχο αφενός τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της βάσης του κόμματος αλλά και αφετέρου να ξεχωρίσει πραγματικά από τους άλλους υποψηφίους, στη βάση του προγράμματός του και της πολιτικής του εμπειρίας. Σε αυτόν τον τομέα εκτιμούν ότι διαφορά θα κάνουν και τα debates του Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων ο κ. Νεοφύτου θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις του αλλά και να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τους άλλους υποψηφίους επί του περιεχομένου, κάτι που θα του επιτρέψει να αναδείξει, όπως επισημαίνουν πηγές από τον ΔΗΣΥ, το βάθος των προτάσεών του και το όραμά του ευρύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ