Στο... stop list όλης της Κυβέρνησης ο Οδυσσέας-Το τρίπτυχο της αντεπίθεσης

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η Κυβέρνηση ενορχηστρωμένα βγαίνει μπροστά, επιχειρώντας να πλήξει την αξιοπιστία την έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή και να δημιουργήσει ρωγμές ως προς τα κίνητρα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, αντιστρέφοντας, παράλληλα, τα πυρά σε ό,τι αφορά τις ευθύνες που θα πρέπει να καταλογιστούν σε σχέση με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βάλλει από παντού η Κυβέρνηση κατά Ελεγκτή-«Εμφανής η πολιτική εκμετάλλευση»

Η Κυβέρνηση κρατά σαν λάβαρο το πόρισμα της Επιτροπής Νικολάτου, το οποίο επέρριπτε ευθύνες και στον Γενικό Ελεγκτή, στον οποίο αφήνονται παράλληλα σκιές για πολιτικά κίνητρα, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πέντε ημέρες μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης, να βγαίνει μπροστά και να υποδεικνύει μεταξύ άλλων πως ο χρόνος που ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης «επιλέγει τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για πολλοστή φορά γίνεται σε προεκλογική περίοδο με την πολιτική εκμετάλλευση να είναι ήδη εμφανής».    

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της αντεπίθεσης της Κυβέρνησης, βρίσκονται τα όσα καταγράφει το πόρισμα της Επιτροπής Νικολάτου για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. «Εάν ο Γενικός Ελεγκτής, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται, επέλεγε να προβεί σ’ ετοιμασία έκθεσης για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα από το 2016, έτος που η Ελεγκτική Υπηρεσία έκανε έλεγχο και απέκτησε γνώση των προβλημάτων, ή έστω και αργότερα όταν είχε γίνει λήπτης αρκετών καταγγελιών, τότε τα προβλήματα και οι αδυναμίες του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος θα έρχονταν στην επιφάνεια και ενδεχομένως το Πρόγραμμα να είχε μια ευκαιρία να διορθωθεί, να λειτουργήσει ορθά και να αποφευχθεί ο τερματισμός του, αλλά και συνάμα να αποφύγουμε τον διασυρμό της χώρας».

Από τις τοποθετήσεις, τόσο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, όσο και του υπουργού Εσωτερικών, αλλά και του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπήρξε απώλεια εσόδων από την εφαρμογή της Νομοθεσίας, απορρίπτοντας τα ευρήματα του Ελεγκτή, εξάγεται το συμπέρασμα πως η Κυβέρνηση αποφάσισε να αντεπιτεθεί στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, προτάσσοντας δυο κατηγορίες. Η μια αφορά τα πολιτικά κίνητρα, με τον ΔΗΣΥ μάλιστα τον συνδέει έμμεσα με το ΔΗΚΟ και τον υποψήφιο του Νίκο Χριστοδουλίδη, και η δεύτερη έχει να κάνει με το πόρισμα του Νικολάτου και τα όσα του καταλογίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγαίνει μπροστά και ο Πετρίδης για ΚΕΠ-«Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο»

Από την πλευρά του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, χαρακτήρισε τις θέσεις της Κυβέρνησης αντιφατικές, ενώ ως προς το χρόνο που Ελεγκτική Υπηρεσία διεξήγαγε έλεγχο, ανέφερε πως «η θέση της Κυβέρνησης είναι ανήκουστη», επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά τις ενέργειες της Υπηρεσίας του από το 2016. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα προσκόμματα που βρήκε στο δρόμο της διερεύνησης, υποδεικνύοντας πως το υπουργείο Εσωτερικών αρνείτο να του δώσει τους φακέλους, εφαρμόζοντας γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας που έλεγε πως δεν θα μπορούσαν να διεξάγονται δύο παράλληλες έρευνες.

Σε ό,τι αφορά το πόρισμα Νικολάτου, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, φρόντισε να απαντήσει εκ των προτέρων μέσω της έκθεσης του, αφήνοντας παράλληλα σκιές σε σχέση με την αξιοπιστία της Επιτροπής, η οποία, όπως θέλησε να υπενθυμίσει, διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, από το οποίο περνούσαν οι πολιτογραφήσεις.

Σε σχέση με το γεγονός πως επικέντρωσε την έρευνά του στη περίοδο της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε με τη δημοσιοποίηση αριθμών, η οποία αποδεικνύει πως ήταν πολλαπλάσιες οι περιπτώσεις πολιτογραφήσεων τα τελευταία εννέα χρόνια σε σχέση με το παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα, επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη δόθηκαν 3375 διαβατήρια, επί Χριστόφια 137 και επί Παπαδόπουλου πέντε. «Ιδού οι αριθμοί ανά Κυβέρνηση. Γι’ αυτό ας σταματήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες στα ευρήματά μας», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επανήλθε ο Ελεγκτής, αντεπιτίθεται για ΚΕΠ-Το... διπλοκάμπινο και ο Σαουδάραβας

Και οι δύο πλευρές φαίνεται να τεντώνουν το σχοινί, καθώς πλέον εμπλέκονται και σε μια μάχη εντυπώσεων αλλά και χαρακωμάτων, λίγο πριν τον κρίσιμο Σεπτέμβριο, μήνα που παραδοσιακά μας μπάζει σε ένα από τα πιο σημαντικά στάδια της προεκλογικής περιόδου. Κι είναι πολλοί αυτοί που έχουν λόγους να μην αφήσουν το θέμα ούτε να ξεχαστεί ούτε να πέσει στα μαλακά. Με πρώτους και κύριους τους Κύπριους πολίτες, που είδαν το κράτος τους να λαμβάνει τη μία σκανδαλώδη απόφαση μετά την άλλη και τους αξιωματούχους του να αναλώνονται σε μικροπολιτικές αψιμαχίες.  

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat