Αντιδράσεις για τις απολύσεις στην Αγγλική Σχολή-Ζητούν παρέμβαση του Προέδρου

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της διεύθυνσης της Αγγλικής Σχολής, να προχωρήσει στην απόλυση τριών εκπαιδευτικών, με το ΑΚΕΛ να ζητά την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για ανάκληση της εν λόγω απόφασης.

«Η διοίκηση και η διεύθυνση της Αγγλικής Σχολής προχώρησαν τελικά στην παράνομη απόλυση τριών εκπαιδευτικών που το μόνο ‘’αμάρτημα’’ τους είναι ότι τόλμησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των συναδέλφων τους», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι «η καταδικαστέα αυτή ενέργεια στοχοποιεί ουσιαστικά το δικαίωμα στο συνδικαλίζεσθαι και θυματοποιεί, τελικά το ίδιο το σχολείο και τους μαθητές του».

Παράλληλα, τονίζει πως «στο στάδιο που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα η άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανάκληση της αυταρχικής και εκδικητικής απόφασης της διεύθυνσης και της διοίκησης του σχολείου, είναι πλέον η μόνη που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες διαλόγου ώστε να επανέλθει η Αγγλική Σχολή στην ομαλότητα».

Το ΑΚΕΛ έχει ζητήσει την έκτακτη σύγκληση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας. «Σημειώνεται ότι η παράνομη άρνηση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο έχει διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, να παραστεί στη συνεδρία, όπως έπραξε στις 26 Ιουλίου δεν θα γίνει ανεκτή. Η διέξοδος στην κρίση που σοβεί στη Σχολή εδώ και καιρό είναι μόνο μία: Να ανακληθούν οι απολύσεις και να ξεκινήσει ο διάλογος».

«Νίπτει τα χείρας της ως νέος Πόντιος Πιλάτος»

Σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων, αναφέρει ότι «η απόλυση των τριών καθηγητριών από το ΔΣ της Αγγλικής Σχολής συνιστά απευθείας προσβολή στις αρχές της Δημοκρατίας. Δυστυχώς το διορισμένο από την κυβέρνηση Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής προχώρησε χτες στην αποστολή επιστολών απόλυσης στις τρεις καθηγήτριες που ηγούνται του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στη Σχολή».

Προσθέτοντας πως «η σχεδόν ομόφωνη (πλην των βουλευτών του ΔΗΣΥ) έκκληση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων αγνοήθηκε πλήρως από το διορισμένο συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής. Η αντίδραση της κοινωνίας- εκπαιδευτικές οργανώσεις, εργατικές συντεχνίες, τουρκοκυπριακές οργανώσεις καθηγητών, ελληνικές και ελληνοκυπριακές οργανώσεις καθηγητών, πολιτικά κόμματα κοκ - δεν λήφθηκε καθόλου υπόψη».

Παράλληλα, το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι «το διορισμένο διοικητικό συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής αφού εξέδωσε μία προσβλητική ανακοίνωση που τη διακρίνει η αλαζονεία και η αναλγησία, προχώρησε χτες, μέσα στις διακοπές του δεκαπενταύγουστο στην εκδικητική  απόλυση των τριών εργαζομένων».

Τέλος, τονίζει πως η κυβέρνηση, η οποία διόρισε το Διοικητικό Συμβούλιο, χρηματοδοτεί την λειτουργία της  Αγγλικής Σχολής  και είναι ο κατά το νόμο ιδιοκτήτης της σχολής, δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. «''Νίπτει τα χείρας της'' ως νέος Πόντιος Πιλάτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Ελπίδα Παπαναστασίου ότι το τερματικό θα ολοκληρωθεί εντός του 2024
Αυστηρή αντίδραση Λευκωσίας στις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν-«Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές»
Βέλτιστες τροποποιήσεις στο σχέδιο ενέργειας ΑΠΕ ενέκρινε το Υπουργικό
Κ. Κόμπος: Η προσπάθεια για την αποστολή βοήθειας μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου θα συνεχιστεί
Στην Αθήνα για τη Σύνοδο Κορυφής Πολιτικών Ηγέτιδων η ΠτΒ
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων