Δευτέρα 3 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα επίθεση ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση για παρακολουθήσεις-«Θεσμική εκτροπή»

  17/08/2022 17:42
Νέα επίθεση ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση για παρακολουθήσεις-«Θεσμική εκτροπή»

Νέα επίθεση ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση για παρακολουθήσεις-«Θεσμική εκτροπή»

  17/08/2022 17:42

Επανήλθε το ΑΚΕΛ για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, ζητώντας απαντήσεις από την Κυβέρνηση, στην οποία εξαπολύει δριμύ κατηγορώ, κάνοντας λόγο για κουκούλωμα της υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, ενώ την ίδια ώρα καλεί Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη να τοποθετηθούν.   

Σε γραπτή της δήλωση το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος της αντιπολίτευσης, Ελένη Μαύρου, αναφέρεται σε αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, Μάριου Πελεκάνου, πριν από μερικές ημέρες.

«Το ΑΚΕΛ προσπαθεί λαϊκίζοντας να εκμεταλλευτεί γεγονότα, προκειμένου να αποδώσει ευθύνες στην Κυβέρνηση» (Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, 8/8/2022).

H διασύνδεση υποθέσεων που είναι άσχετες μεταξύ τους δεν συνιστά τίποτε άλλο παρά προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης» (Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, 9/8/2022).

Με επιθέσεις και λάσπη απαντούσε μέχρι πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση Συναγερμού στην ογκούμενη ανησυχία για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που συγκλονίζει την Ευρώπη ολόκληρη».

Προσθέτοντάς πως «πλέον, έχει τεκμηριωθεί ότι, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων συνδέεται άμεσα και με την Κύπρο. Ο Γιαρόν Λεβγκόρεν, αξιωματούχος της Cytrox Holdings Zrt η οποία ανέπτυξε το διαβόητο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, συνδέεται άμεσα με τους Ντίλιαν και Άβνι του κατασκοπευτικού βαν μέσω της κυπριακής εταιρείας Poltrex Limited. Αυτά δεν τα λέει το ΑΚΕΛ. Τα λέει το διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Citizen Lab, τα λένε διεθνή και κυπριακά ΜΜΕ, τα συζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πολλοί άλλοι».

Παράλληλα, η κ. Μαύρου σημειώνει πως «η κυβέρνηση θα επιμένει για πολύ καιρό ακόμα ότι πρόκειται… για «ατεκμηρίωτο λαϊκισμό» η διασύνδεση του σκανδάλου υποκλοπών με την Κύπρο και την υπόθεση του βαν παρακολουθήσεων; Θα συνεχίσει, όπως έκανε με  το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων, να αγνοεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ζητά από τα κράτη-μέλη που εμπλέκονται να εξετάσουν διεξοδικά υποθέσεις παρακολουθήσεων; Ή μήπως θα ακολουθήσει την προσφιλή μέθοδο του κουκουλώματος όπως έκανε με το κατασκοπευτικό βαν;».

Την ίδια ώρα, διερωτάται εάν «ο ΔΗΣΥ και ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα σιωπούν για πολύ καιρό ακόμα για τις υπηρεσίες που αγόρασαν από τους ισραηλινούς κατασκόπους; Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, που διεκδικεί την προεδρία του κράτους, δεν βρήκε τίποτα ακόμα να πει για την υπόθεση των παρακολουθήσεων που αφορά ευθέως την κυβέρνηση στην οποία υπηρέτησε για τόσα χρόνια;»

Τέλος, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, αναφέρει ότι «έχει αποκαλυφθεί, εδώ και καιρό ένα σκοτεινό δίκτυο, επικίνδυνο για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου και αυτοί που έπρεπε να προστατεύουν τους θεσμούς και τη δημοκρατία είτε είναι εμπλεκόμενοι είτε δεν αντιλαμβάνονται τη δημοκρατική και θεσμική εκτροπή που συνιστούν αυτά τα φαινόμενα. Όποιο και αν ισχύει, όμως, είναι επικίνδυνο. Γι’ αυτό πρέπει, άμεσα, να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας