Τρίτη 27 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Νέος γύρος αντιδράσεων για παρακολουθήσεις και Αγγελίδη-Ζητούν απαντήσεις

  11/08/2022 14:10
Νέος γύρος αντιδράσεων για παρακολουθήσεις και Αγγελίδη-Ζητούν απαντήσεις

Νέος γύρος αντιδράσεων για παρακολουθήσεις και Αγγελίδη-Ζητούν απαντήσεις

  11/08/2022 14:10

Το ερώτημα τι φοβάται η Κυβέρνηση και δεν θέλει να φωτιστεί το δίκτυο υποκλοπών και παρακολουθήσεων, απευθύνει εκ νέου το ΑΚΕΛ, στην Κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα ασκεί κριτική και στη χθεσινή αντίδραση-απάντηση που έδωσε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης.   

Σε σχέση με τον κ. Αγγελίδη, σε γραπτή δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος σημειώνει πως, «ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας χρειάστηκε ένα χρόνο για να βρει τι θα πει για την κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος που τον αφορά στην υπόθεση του μαύρου βαν και την οποία κατήγγειλε το ΑΚΕΛ από πέρσι».

Ωστόσο, υποδεικνύει το ΑΚΕΛ, «με τη χθεσινή του δήλωση, ο κ. Αγγελίδης επιβεβαίωσε ότι το δικηγορικό του γραφείο είχε εγγράψει την εταιρία του Άβνι, συνεργάτη και συνέταιρου του Ντίλιαν και ότι ο αδελφός του είχε επαγγελματική συνεργασία με τον Άβνι έστω κι αν αυτή τελικά δεν ολοκληρώθηκε. Πώς είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, να ανέλαβε ο ίδιος ο Βοηθός Γ. Εισαγγελέας την πολύκροτη και εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση του μαύρου βαν στην οποία τελικά απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους από τις κατηγορίες;», διερωτάται. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πιέσεις εντός και εκτός για παρακολουθήσεις-Στο κάδρο κάθοδος κλιμακίου από ΕΚ

Τα πυρά του ΑΚΕΛ στρέφονται και κατά του Προεδρικού, αφού σύμφωνα με τον κ. Κουκουμά, «Η δε κυβέρνηση Συναγερμού αντί να ξορκίζει τα ερωτήματα που πληθαίνουν καθημερινά ας απαντήσει ξεκάθαρα:

-Προτίθεται να προχωρήσει σε πραγματική έρευνα για τη δράση των εταιριών του Ντίλιαν στη χώρα μας και ευρύτερα της NSO Group που ανέπτυξε το Pegasus και είναι υπόλογη διεθνώς για την παράνομη δράση της;

-Καθημερινά προστίθενται νέα ερωτήματα. Για παράδειγμα, πώς είναι δυνατόν η Υπουργός Εμπορίου να ενημερώνει τη Βουλή ότι δεν υπάρχει εγγεγραμμένη εταιρία NSO Group στην Κύπρο (απάντηση 25.11.2021 σε ερώτηση της βουλευτού Αλ. Ατταλίδου), αλλά η ίδια η εταιρία να αναφέρει στις επίσημες εκθέσεις της και σε δηλώσεις της ενώπιον της Εξεταστικής του Ευρωκοινοβουλίου ότι χρησιμοποιεί την Κύπρο για ανάπτυξη και εξαγωγή των προϊόντων της;

-Τι πραγματικά συμβαίνει τελικά;».

«Ερώτημα βέβαια», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, «είναι και ως πότε θα σιωπούν ο ΔΗΣΥ και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δεδομένου ότι, όπως παραδέχθηκαν, ο ΔΗΣΥ αγόρασε υπηρεσίες και προϊόντα από εταιρίες του Άβνι. Ο έτερος συναγερμικός υποψήφιος, Νίκος Χριστοδουλίδης, γιατί δεν λέει λέξη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων που αφορά ευθέως την κυβέρνηση στην οποία υπηρέτησε για τόσα χρόνια; Γιατί δεν απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στους ισχυρισμούς του τέως ειδικού συμβούλου του Προέδρου που στο βιβλίο του καταθέτει μαρτυρίες για παρακολουθήσεις εν γνώσει του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη;», διερωτάται.

«Το μαύρο βαν και οι εταιρίες του Ντίλιαν και του Άβνι, οι δεσμοί τους με την Αστυνομία και την ΚΥΠ, η δράση της NSO Group και οι πολιτικές διασυνδέσεις των Ισραηλινών πρακτόρων συνιστούν ένα σκοτεινό δίκτυο επικίνδυνο για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στον τόπο μας. Τι φοβάται η κυβέρνηση και δεν θέλει να φωτιστεί αυτό το δίκτυο υποκλοπών, παρακολουθήσεων και κατασκοπείας;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε πυρ κατά Δράκου ο Γεωργίου για παρακολουθήσεις-«Μπαγιάτικη απάντηση»

Παπαδάκης: Τα πράγματα είναι απλά

Στο μεταξύ με νέα ανάρτηση του ο ευρωβουλευτής ο Δημήτρης Παπαδάκης σημειώνει πως, «τα πράγματα είναι τόσο απλά .Ανοίγει η υπόθεση βαν, Ρegasus και Predator ξανά ,δίνονται απαντήσεις ποιους παρακολουθούσαν και ποιοι αγόρασαν τέτοιου είδους λογισμικό .Οι απαντήσεις που δόθηκαν μέχρι σήμερα τα καθιστούν τόσο ..ύποπτα».

Αχιλλέας: Με διαφορά πρώτοι στη διαφθορά

Εξάλλου ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης αναφέρει σε ανάρτηση του στο Twitter, πως, «φαίνεται να συνεχίζουμε στην Ευρώπη να είμαστε πρώτοι με διαφορά, στην διαφθορά. Τελικά μόνο αν η ΕΕ παρέμβει, θα υπάρξει διαφάνεια. Ζητείται τίμιο κράτος» έγραψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυκνώνουν οι φωνές για παρακολουθήσεις στην Κύπρο-Ζητούν ανεξάρτητη έρευνα

Μ. Ηλιάδης: Αρκετά διασύρθηκε το όνομα της πατρίδας μας

Aπό την πλευρά του, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης, σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρει ότι «για άλλη μία φορά το όνομα της Κύπρου διασύρεται με αφορμή το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, το οποίο πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει στο μικροσκόπιο και ζητά ενδελεχή έρευνα. Στην Κύπρο η υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν έκλεισε βεβιασμένα και πρόχειρα, με μη πειστικές εξηγήσεις και δεν αποκλείεται να ξανά βρεθεί ο τόπος μας στο μάτι του κυκλώνα».

Σημειώνει επίσης ότι «οι αρχές έχουν χρέος να ρίξουν άπλετο φως στην όλη υπόθεση, διαφυλάσσοντας το ήδη βαριά καταπονημένο όνομα της πατρίδας μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για στρουθοκαμηλισμούς ούτε για απάθεια και αδιαφορία, απέναντι σε τέτοια εκφυλιστικά και ντροπιαστικά για τον τόπο φαινόμενα».

Καταλήγοντας, τονίζει πως «αρκετά διασύρθηκε το όνομα της πατρίδας μας, με την ένοχη ανοχή ή και συνενοχή της σημερινής διακυβέρνησης. Μόνο μία δοκιμασμένα έντιμη ηγεσία μπορεί να βγάλει τον τόπο από το βάλτο που η σημερινή διακυβέρνηση μας βούλιαξε».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας