Εκτός ελέγχου ο Τατάρ-«Έχουμε δικαίωμα όπου δηλώσουν Κυπριακή Δημοκρατία»

Εκτός ελέγχου είναι ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος διατείνεται πως δικαιούται να προβάλλει διεκδικήσεις «όπου κι αν δηλώσουν ως Κυπριακή Δημοκρατία». Σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο TGRT Haber, έκανε λόγο για ένα σημείο καμπής, που δείχνει πόσο ισχυρή είναι η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.  

Υποστήριξε ότι «δεν έχουν λόγο μόνο οι Έλληνες στη Μεσόγειο, ο τουρκοκυπριακός ‘λαός’ είναι ξεχωριστός λαός», ενώ χαιρέτισε τις προσπάθειες «υπό την ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν», με την ευχή να έχουν καλή τύχη.

Ερωτηθείς για τη σημασία της «γαλάζιας πατρίδας» για το ψευδοκράτος, ο Τατάρ ισχυρίστηκε πως «η ύπαρξή μας ως τουρκοκυπριακού λαού εξαρτάται από όλες αυτές τις εγγυήσεις. Γεννήθηκα στο Κυπριακό, ήταν το 1960. Δεν μπορούν ποτέ να με ξεγελάσουν. Υπάρχει ελληνική διοίκηση που θέλει να πολιορκήσει την Ανατολία και την ‘ΤΔΒΚ’. Η Τουρκία είναι η εγγυήτρια του νησιού της Κύπρου». Τόνισε, μάλιστα, πως «δεν μπορώ να σκεφτώ την αποχώρηση Τούρκων στρατιωτών από το νησί».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον το τουρκικό γεωτρύπανο θα μπει στο τεμάχιο 6, ο Τατάρ υποστήριξε προκλητικά πως «Έχουμε δικαιώματα όπου και αν δηλώσουν ως Κυπριακή Δημοκρατία. Έχουμε το δικαίωμα να διεξάγουμε έρευνα εκεί με την εξουσία που έχουμε δώσει στη Δημοκρατία της Τουρκίας».

Σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε πως «κανείς δεν μπορεί να χωρίσει τον τουρκοκυπριακό λαό από την Ανατολία», επαναλαμβάνοντας πως δεν διανοείται την αποχώρηση των Τούρκων στρατιωτών από το νησί. «Εύκολη λύση αγνοεί τον τουρκοκυπριακό λαό. Δεν είναι σωστό να ενταχθούν οι Ελληνοκύπριοι στην Ε.Ε.», επανέλαβε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Έφθασαν στο Ισραήλ μέσω Κύπρου 400 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από τα ΗΑΕ
Το ΑΚΕΛ ζητά να ξεκαθαρίσει ο ΠτΔ για τη μη συμπερίληψη του πραξικοπήματος στην εγκύκλιο του ΥΠΑΝ
«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή με τον νεκρό 23χρονο έξω από κλαμπ στην Ελλάδα
Υποβάλλονται τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους
Έτσι θα λειτουργεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο όταν ολοκληρωθεί η προβλήτα στη Γάζα
Χρίστο Τσίγκη για την δημαρχία Στροβόλου στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο