Πέμπτη 18 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Απέρριψε ενδεχόμενο νέου Συνεδρίου, κατήγγειλε φραξιονιστικές τακτικές ο Σιζόπουλος

  27/06/2022 14:23
Απέρριψε ενδεχόμενο νέου Συνεδρίου, κατήγγειλε φραξιονιστικές τακτικές ο Σιζόπουλος

Απέρριψε ενδεχόμενο νέου Συνεδρίου, κατήγγειλε φραξιονιστικές τακτικές ο Σιζόπουλος

  27/06/2022 14:23

Απέρριψε κάθε πιθανότητα για τη διεξαγωγή νέου Συνεδρίου, από το οποίο να εκλεγεί η νέα ηγεσία του κόμματος, αίτημα που διατράνωσαν χθες εκατοντάδες μέλη του κόμματος, ο πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος. Ερωτηθείς για το θέμα, μετά από τη σημερινή συνάντηση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, απάντησε μεταξύ άλλων ότι δημοκρατικό συνέδριο με δημοκρατικές διαδικασίες, έγινε.  

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο Μαρίνος Σιζόπουλος διερωτήθηκε, «πώς είναι δυνατόν κάποιοι οι οποίοι παρευρέθηκαν και ψήφισαν τις διαδικασίες του συνεδρίου, συμμετείχαν ως υποψήφιοι είτε με το να ψηφίσουν είτε με ενεργή εμπλοκή, εκ των υστέρων και μετά τα αποτελέσματα που υπήρχαν στις επαρχιακές συνδιασκέψεις να δηλώνουν ότι θέλουν ένα νέο συνέδριο;».

Στη συνέχεια διερωτήθηκε, «στη βάση ποιου μητρώου θέλουν να γίνει το νέο συνέδριο όταν ήδη το μητρώο που βρίσκεται στην κατοχή τους όπως ισχυρίζονται, από πλευράς δικαστηρίου με απόφαση δικαστηρίου έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει υποστεί αλλεπάλληλες και πολλαπλές παρεμβάσεις;».

«Άρα λοιπόν», συνέχισε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «όλα αυτά είναι δικαιολογίες. Είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και αποσκοπούν στο να υπονομεύσουν την αξιοπιστία του κόμματος και να αποδυναμώσουν τον όποιο ρόλο το κόμμα θα μπορούσε να διαδραματίσει στις επόμενες προεδρικές εκλογές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έριξαν καρφιά κατά Σιζόπουλου, ζήτησαν δημοκρατικό Συνέδριο οι ΕΔΕΚίτες (video)

Και πρόσθεσε: «Μιλούν για το μητρώο του 2017. Αυτό που είναι ήδη παραβιασμένο και αλλοιωμένο με βάση δικαστικής απόφασης. Το καταστατικό του κόμματος λέει ότι δικαίωμα να εκλεγούν και να εκλέγονται έχουν όλα τα μέλη τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο μελών του κόμματος έξι μήνες πριν από το συνέδριο. Άρα πώς είναι δυνατόν να κάνεις εκλογές το 2021 ή το 2022 με το μητρώο μελών του 2017; Δηλαδή αυτοί που από τον Νοέμβριο του 2017 και μετά που είτε προστέθηκαν ως νέα μέλη είτε αφαιρέθηκαν γιατί διαφώνησαν, τι θα γίνει;», διερωτήθηκε. 

Και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά είναι ανύπαρκτα. Είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, είναι αστήριχτα επιχειρήματα γιατί δεν έχουν οποιαδήποτε σοβαρά στοιχεία να προσκομίσουν για να δικαιολογήσουν την φραξιονιστική και υπονομευτική τακτική που ακολουθούν».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σκοπεύει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ να πράξει για αυτούς, ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε, πως «τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν», ενώ ερωτηθείς αν ο Γιαννάκης Ομήρου είχε θέματα με το μητρώο, παρέπεμψε στον ίδιο. 

Εξάλλου, ερωτηθείς για το τι θα πράξει το κόμμα στις Προεδρικές και εάν θα στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη τελικά, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε πως, «η ΕΔΕΚ δεν ακολουθεί κανένα κόμμα. Ανεξάρτητα εάν έχουμε πει ότι θα διερευνήσουμε την δυνατότητα συμπόρευσης με το Δημοκρατικό Κόμμα. Από εκεί και πέρα το τι θα πράξει η ΕΔΕΚ στις προεδρικές εκλογές θα το αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος με πλήρη διαφάνεια και με δημοκρατικό τρόπο, όπως σας έχουμε συνηθίσει».

«Δεν είναι τυχαίο», πρόσθεσε, «ότι και στο παρελθόν, και το 2018 αλλά και στις ευρωεκλογές του 2019 οι αποφάσεις του κόμματος λήφθηκαν παρουσία και των ΜΜΕ. Γιατί ακριβώς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, είμαστε ένα κόμμα που σε δημοκρατικούς θεσμούς πρωτοπορούμε όλων των υπολοίπων και γι’ αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Εμείς έχουμε καθορίσει τις επαρχιακές συνδιασκέψεις, θα ακούσουμε τα μέλη του κόμματος και θα ολοκληρώσουμε τη  διαδικασία με έναν ανοικτό, δημοκρατικό και διαφανές συνέδριο που θα πάρει την τελική του απόφαση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έχουν... μήνυμα οι ΕΔΕΚίτες-Πώς η ηγεσία πολεμά τη συγκέντρωση της Κυριακής

Τον προκαλεί ο Μιχάλης Τερέπεης

Πάντως σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου, ο τέως Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τον προκάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα την απόφαση του Δικαστηρίου στην οποία αναφέρθηκε στις δηλώσεις του, με την οποία ισχυρίστηκε ότι το μητρώο που βρίσκεται στην κατοχή του, με απόφαση δικαστηρίου έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει υποστεί αλλεπάλληλες και πολλαπλές παρεμβάσεις.

«Προκαλώ τον Μαρίνο Σιζόπουλο να δώσει στη δημοσιότητα την απόφαση Δικαστηρίου την οποία αναφέρεται. Δεν υπάρχει τέτοια απόφαση», υπέδειξε στον REPORTER ο Μιχάλης Τερέπεης.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας