Οργή Αναστασιάδη για Τσαβούσογλου-«Ο σφετερισμός γι΄αυτους είναι 2-3 κρεβατάκια»

Έντονος και ιδιαίτερα δηκτικός, εμφανίσθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σχέση με τις νέες απειλές των Τούρκων και τα τετελεσμένα που δημιουργούνται στην Αμμόχωστο, ενώ απάντησε στα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της παράνομης επίσκεψης του στα κατεχόμενα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Κληθείς να εξηγήσει, πως θα απαντήσει η Λευκωσία στην επιθετική ρητορική των Τούρκων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε πως ο μόνος δρόμος για την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι να απαντήσει μέσω του διεθνούς δικαίου και των διπλωματικών ενεργειών, τονίζοντας την ίδια ώρα πως δεν πρέπει να παρασυρθούμε από την αναθεωρητική ρητορική που υιοθετεί ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εμμένει για αναγνώριση της «κυριαρχίας» του ψευδοκράτους ο Τατάρ

«Όλα όσα παρακολουθείτε αντιβαίνουν του διεθνούς δικαίου, αντιβαίνουν του Χάρτη των ΗΕ, επικαλούνται το διεθνές δίκαιο ωσάν να ήταν τα ΗΕ. Παρά ταύτα αρνούνται όταν τους εισηγούμεθα ότι υπάρχουν οι τρόποι αντιμετώπισης του θέματος μέσα από συνδιαβούλευση, παραδείγματος χάρη, για την ΑΟΖ, μια απαράδεκτη συμπεριφορά, ερμηνεύουν το διεθνές δίκαιο κατά το δοκούν», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ότι οι Ελληνοκύπριοι κάνουν θέμα «για δυο-τρία κρεβατάκια στην Αμμόχωστο», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «για τον ίδιο ο σφετερισμός περιουσιών είναι θέμα δυο-τριών κρεβατιών. Είχαν μόλις το 14% της ιδιοκτησίας ακίνητης περιουσίας και κατέχουν το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν το θράσος να αναφέρονται σε δύο-τρία κρεβατάκια. Είναι το άκρον άωτον ακριβώς αυτού που λέμε αναθεωρητισμός. Μιας μεγαλοϊδέας, η οποία δεν εδράζεται παρά στις πολιτικές ανάγκες του Προέδρου της Τουρκίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών