Τρίτη 6 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Οργή Αναστασιάδη για Τσαβούσογλου-«Ο σφετερισμός γι΄αυτους είναι 2-3 κρεβατάκια»

  15/06/2022 12:26
Οργή Αναστασιάδη για Τσαβούσογλου-«Ο σφετερισμός γι΄αυτους είναι 2-3 κρεβατάκια»

Οργή Αναστασιάδη για Τσαβούσογλου-«Ο σφετερισμός γι΄αυτους είναι 2-3 κρεβατάκια»

  15/06/2022 12:26

Έντονος και ιδιαίτερα δηκτικός, εμφανίσθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σχέση με τις νέες απειλές των Τούρκων και τα τετελεσμένα που δημιουργούνται στην Αμμόχωστο, ενώ απάντησε στα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της παράνομης επίσκεψης του στα κατεχόμενα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Κληθείς να εξηγήσει, πως θα απαντήσει η Λευκωσία στην επιθετική ρητορική των Τούρκων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε πως ο μόνος δρόμος για την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι να απαντήσει μέσω του διεθνούς δικαίου και των διπλωματικών ενεργειών, τονίζοντας την ίδια ώρα πως δεν πρέπει να παρασυρθούμε από την αναθεωρητική ρητορική που υιοθετεί ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εμμένει για αναγνώριση της «κυριαρχίας» του ψευδοκράτους ο Τατάρ

«Όλα όσα παρακολουθείτε αντιβαίνουν του διεθνούς δικαίου, αντιβαίνουν του Χάρτη των ΗΕ, επικαλούνται το διεθνές δίκαιο ωσάν να ήταν τα ΗΕ. Παρά ταύτα αρνούνται όταν τους εισηγούμεθα ότι υπάρχουν οι τρόποι αντιμετώπισης του θέματος μέσα από συνδιαβούλευση, παραδείγματος χάρη, για την ΑΟΖ, μια απαράδεκτη συμπεριφορά, ερμηνεύουν το διεθνές δίκαιο κατά το δοκούν», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ότι οι Ελληνοκύπριοι κάνουν θέμα «για δυο-τρία κρεβατάκια στην Αμμόχωστο», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «για τον ίδιο ο σφετερισμός περιουσιών είναι θέμα δυο-τριών κρεβατιών. Είχαν μόλις το 14% της ιδιοκτησίας ακίνητης περιουσίας και κατέχουν το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν το θράσος να αναφέρονται σε δύο-τρία κρεβατάκια. Είναι το άκρον άωτον ακριβώς αυτού που λέμε αναθεωρητισμός. Μιας μεγαλοϊδέας, η οποία δεν εδράζεται παρά στις πολιτικές ανάγκες του Προέδρου της Τουρκίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας