ΒΙΝΤΕΟ: Το τελευταίο χειροκρότημα στη Ζέτα...

Η Ζέτα αναπαύθηκε. Βρίσκεται ήδη στη γειτονιά των Αγγέλων. Και είναι γεμάτη από την αγάπη. Την αγάπη που έδωσε και έλαβε στην παρουσία της στα εγκόσμια. Την αγάπη που σήμερα, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες της ανταπέδωσε όλη η Κύπρος. 

Ο Πρόεδρος, οι συνάδελφοι της στο Υπουργικό, τα κόμματα, οι αξιωματούχοι, οι συνεργάτες της όλα αυτά τα χρονιά στη δημόσια υπηρεσία και ο απλός λαός. Αυτός που ευεργετήθηκε από την παρουσία της όσο κανένας άλλος στον τόπο. 

Αν είναι κάτι που εμπερικλείει όλη την ουσία της σημερινής ημέρας, ήταν αυτό που τόνισε και στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ότι τα λόγια που ειπώθηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες, «δεν είναι ούτε τυχαία ούτε τα συνήθη μεταθανάτια σχόλια που αποδίδονται σ’ έναν αποθανόντα, αφού ο νεκρός δεδικαίωται».

Ήταν η αλήθεια του κάθε Κύπριου που την έζησε ως υπουργό. Που ήξερε πως το πιο ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο, ειδικά σε περιόδους κρίσης όπως ήταν η οικονομική του 2013 και η πανδημία, ήταν στα πιο στιβαρά χέρια. 

Του κάθε Κύπριου που ήξερε πως το πρόβλημα του ήταν και δικό της. Πως την ανησυχία για το αύριο μπορούσε να τη μοιραστεί. Πως κάπου εκεί έξω σε μια υπουργική καρέκλα υπάρχει κάποια που ξημεροβραδιάζεται για αυτόν. 

Σήμερα που η Κύπρος την αποχαιρέτισε η Ζέτα φεύγει ήσυχη, με καθαρή συνήδιση και το όνομα της γραμμένο με χρυσά γράμματα στο Πάνθεον αυτών που υπηρέτησαν τον τόπο με την απαιτούμενη συνήδηση και τον σεβασμό που αρμόζει. 

Το βουβό κλάμα στην εξόδιο ακολουθία ήταν κοινό. Ήταν αυτό που ένωσε όλη την Κύπρο. Που ένιωσαν οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, οι δεξιοί και οι αριστεροί, οι σοσιαλιστές και οι βιομήχανοι. Είναι που ένιωσαν ότι κάτι έχασαν. Κάτι που δύσκολα θα ξαναβρούν σε αυτή τη ζωή. 

Καλό ταξίδι Ζέτα...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών