Παρασκευή 30 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονισμένοι οι υπουργοί για τη Ζέτα-«Αξιοπρεπής, ικανή, ιδεολόγος»

  08/06/2022 11:31
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονισμένοι οι υπουργοί για τη Ζέτα-«Αξιοπρεπής, ικανή, ιδεολόγος»

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονισμένοι οι υπουργοί για τη Ζέτα-«Αξιοπρεπής, ικανή, ιδεολόγος»

  08/06/2022 11:31

Συναισθηματικά φορτισμένοι ήταν οι υπουργοί της Κυβέρνηση, πριν την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου, λόγω του θανάτου της υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, που έφυγε σε ηλικία 68 ετών, μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε, καθότι από τις 15 Μαΐου είχε υποστεί ρήξη ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου.

Οι υπουργοί, περιέγραψαν την Ζέτα, όπως την περιέγραψαν όσοι μίλησαν μετά το θάνατό της. Δηλαδή, ανθρώπινη, αποτελεσματική και ανιδοτελή.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ανέφερε πως είναι ένα πολύ δύσκολο Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο θεωρώ ότι η εμφανέστατη απουσία της αγαπημένης μας συναδέλφου, Ζέτας Αιμιλιανίδου, θα είναι κάτι περισσότερο από ουσιαστική. Παρά ταύτα, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα. Αυτό έγινε από την πλευρά του κόσμου και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Η αγαπητή Ζέτα ήταν μια άξια συνάδελφος. Η αυθόρμητη ανταπόκριση εδώ και δύο μέρες, ομολογεί το ήθος και την αξία της συγκεκριμένης προσφοράς. Ο Θεός να την αναπαύσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έδωσε πέντε χιλιάδες σε οικογένεια, στήριξε νεαρό που κοιμόταν σε κατάστημα»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, τόνισε ότι «είμαστε συντετριμμένοι» και σημείωσε ότι «δεν ξέρω πως θα μπούμε στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου με την απουσία της αγαπημένης μας Ζέτας. Αυτό που είναι σίγουρο όμως, είναι ότι θα την θυμόμαστε για την ανθρωπιά της πάνω απ’ όλα, το δυναμισμό της, την αποτελεσματικότητά της και την φιλία της, που μας τίμησε για τόσα χρόνια».

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, από την πλευρά της ανέφερε πως «είμαστε όλοι πολύ φορτισμένοι σήμερα είναι μια μεγάλη απώλεια. Είμαστε γεμάτοι συγκίνηση και θα θυμόμαστε τη Ζέτα πάντοτε με τις καλύτερες σκέψεις, για το έργο που επιτέλεσε, για την αγάπη του κόσμου που κέρδισε επάξια και για τον άνθρωπο τον εξαιρετικό που γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί του».

Ένας από τους στενότερους συνεργάτες της, ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπέδειξε ότι «ήταν συνάδελφός μου στο Υπουργικό εδώ και εννιά χρόνια, από τον Απρίλιο του 2013, αλλά συνδεθήκαμε με μια φιλία. Ήταν μια αξιοπρεπέστατη, ικανή, ανιδιοτελής και ιδεολόγος υπουργός, από τους λίγους. Αιωνία της η μνήμη και δυστυχώς έφυγε πρόωρα».

Ο Γιάννης Καρούσος, ο οποίος αναπληρούσε τη Ζέτα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, είπε πως ήταν ένα δύσκολο Υπουργικό Συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας την απουσία της αισθητή.

«Όταν μια συνάδελφος, η οποία με το δυναμισμό, το χαρακτήρα και τον δυναμισμό της, κατάφερε να μπει στις καρδιές, στις ψυχές και στο σπίτι κάθε πολίτη, φανταστείτε με τους συναδέλφους της, τι σχέσεις είχε. Αυτό το κενό δεν θα αναπληρωθεί ποτέ. Όλοι μας ζούμε δύσκολες στιγμές, γιατί είχαμε όλοι πολύ στενή σχέση με τη Ζέτα. Εμείς πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ και θα κάνουμε αυτό που πρέπει, ώστε η μνήμη της να παραμείνει ζωντανή. Οι τομές που έκανε και οι μεταρρυθμίσεις που έφερε, αλλά και οι πρωτοβουλίες της, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας