Ράκος για το χαμό της Ζέτας ο Πρόεδρος-«Δεν τον είδα πολλές φορές όπως σήμερα»

Bαθύτατα συγκλονισμένος είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, από το χαμό της Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία έφυγε από τη ζωή το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, έπειτα από μεγάλη μάχη που έδωσε, σε νοσηλευτήριο στην Ελλάδα, μετά από ρήξη ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου, που υπέστη στις 15 Μαΐου.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, Κυριάκος Κούσιος, αναφέρθηκε στην ψυχολογική κατάσταση του Νίκου Αναστασιάδη, τον οποίο στα χρόνια που συνεργάζονται, λίγες φορές τον είδε να βρίσκεται στην κατάσταση που είναι σήμερα.

Ο Πρόεδρος, σημείωσε ο κ. Κούσιος «αισθάνεται συγκλονισμένος και τον διακατέχει μια απέραντη θλίψη. Όχι τώρα, αλλά από τις πρώτες στιγμές που προέκυψε το πρόβλημα υγείας της Ζέτας. Όταν γνωρίσεις αυτό τον δυναμικό άνθρωπο, που ήταν γεμάτος ζωή, όλοι πιστεύαμε ότι θα έβρισκε τρόπο να το ξεπεράσει. Όταν την επισκεφθήκαμε στην Αθήνα, ο ιατρός δεν μας έδινε πολλά περιθώρια, αλλά ακόμα και τότε πιστεύαμε ότι μπορεί να τα καταφέρει. Δεν είδα πολλές φορές τον Πρόεδρο να αισθάνεται όπως αισθάνεται σήμερα. Δεν μπορείς να το δεχτείς, δεν μπορείς να μην αντιδράσεις».

Όπως ανέφερε ο κ. Κούσιος, «ήταν μια από τους στενότερους συνεργάτες του Προέδρου, μαζί με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη, είναι οι μακροβιότεροι συνεργάτες του. Για να είσαι εννιά χρόνια με τον Πρόεδρο, αυτό σημαίνει πάρα πάρα πολλά».

«Είχε χάρισμα, ας αναλογιστούμε τι έχει προσφέρει»

Την ίδια ώρα, ο κ. Κούσιος περιέγραψε και τη δική του γνωριμία με την Ζέτα Αιμιλιανίδου, πριν από περίπου πενήντα χρόνια, δηλαδή τη δεκαετία του ’70.

«Όταν η Ζέτα εργοδοτήθηκε στο Τελωνείο, είχαμε και πάλι επαφή και η φιλία μας κράτησε για δεκαετίες. Ακολούθως συναντηθήκαμε στην Κυβέρνηση. Είναι ένα σπάνιο δείγμα ανθρώπου. Είναι μια εξέχουσα φυσιογνωμία, ένα ξεχωριστό δείγμα ανθρώπου και ουδέποτε ήθελε την προβολή».

Σημείωσε πως «ήταν ο άνθρωπος που αναλάμβανε να υλοποιήσει κάτι, το έκανε με βεβαιότητα. Πρόσφερε όσα πολύ λίγοι από τη θέση του υπουργού και την συγκαταλέγω στους καλύτερους υπουργούς που πέρασαν ποτέ. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος σφράγισε με το έργο του το κοινωνικό κράτος. Ποτέ πριν δεν υπήρξε τόση έγνοια για τον άνθρωπο και τον πολίτη».

Υπέδειξε ότι «είχε το χάρισμα να κερδίζει τους ανθρώπους και τους έκανε να νιώθουν υπόχρεοι να ανταποκριθούν. Ας αναλογιστούμε τι έχει προσφέρει. Δεν νομίζω να υπήρξε άλλος υπουργός που να προσέφερε τόσα» και διερωτήθηκε «από που να ξεκινήσω; Από το ΕΕΕ, από τις συντάξεις, από τη διαχείριση κρίσεων; Όταν κληθήκαμε να διαχειριστούμε την πανδημία, ετοιμάστηκαν τα σχέδια σε χρόνο μηδέν».

Καταληκτικά, ο κ. Κούσιος είπε πως «η Ζέτα στάθηκε δίπλα στον Πρόεδρο, για τη δημιουργία του Υφυπουργείου Πρόνοιας, γιατί πίστευε ότι θα βοηθούσε τον συνάνθρωπό μας. Ένιωθε την ικανοποίηση να προσφέρει. Το έκανε γιατί το ένιωθε και το είχε κανόνα να προσφέρει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Σημαντική πρόοδος στη Θετική Ατζέντα, λένε οι ΥΦΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας
ΒΙΝΤΕΟ: Στον δρόμο για το Παρίσι η Ολυμπιακή Φλόγα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Απολύθηκαν πέντε δικαστές στην Ελλάδα λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
Αν η Γαλλία ζητήσει εγγράφως Crotale, η Ελλάδα θα συναινέσει
Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών
Στην Εισαγγελία παρέδωσε το ΥΠΕΣ Ελλάδας το πόρισμα για διαρροή email αποδήμων