Μια αχτίδα φωτός στον σκούρο κόσμο της πολιτικής-Η Ζέτα φεύγει γεμάτη αγάπη

«Μακάρι να είχαν κι άλλοι το φως της. Μακάρι να είχαν κι άλλοι τη ψυχή της. Μακάρι να γίνουν οι άλλοι σαν κι εκείνη». Μερικά λόγια από τα πολλά. Λόγια απλών ανθρώπων, που κατά πάσα πιθανότητα δεν την ήξεραν προσωπικά. Όμως εισέπρατταν την ακτινοβολία της Ζέτας. Εισέπρατταν την καλοσύνη και την ικανότητά της. 

Όπως φαίνεται από τα χιλιάδες μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα μάτια του κόσμου ήταν η πολιτικός πρότυπο. Η Υπουργός που νοιαζόταν για όλους. Η Υπουργός που έλεγε λίγα και έκανε πολλά. Όλοι μιλούν για έναν καταπληκτικό άνθρωπο κι ας μην την γνώρισαν ποτέ. Γιατί η Ζέτα έπεισε τους πάντες με την ικανότητα, την απλότητα και το έργο της, ότι ήταν πραγματικά μια αχτίδα φωτός στον σκούρο κόσμο της κυπριακής πολιτικής.

Κι είναι τα λόγια τούτα καταδεκτικά της μεγάλης εκτίμησης που έχαιρε ανάμεσα στους πολίτες. Επειδή ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος, που δεν σταμάτησε στιγμή να νοιάζεται για τους συμπολίτες της. Που πολιτευόταν για τους άλλους κι όχι για τον εαυτό της, μη αναζητώντας οφέλη και αναγνώριση. Που ήταν ολοκάθαρη. Που ήταν άξια.

Λόγια θλίψης βροχή και δίπλα αγγελάκια. Γιατί είναι όλοι σίγουροι πως ήδη βρήκε τη θέση της στον παράδεισο, πλάι στους αγγέλους. Κι ίσως αυτό να είναι η μεγαλύτερη πολιτική αναγνώριση, το πιο χρυσό μετάλλιο για ένα πολιτικό πρόσωπο. Η αντίληψη πως ήταν ξεχωριστή. Η αντίληψη πως ήταν φωτεινή. Η αντίληψη πως η απουσία της θα σημαίνει απώλεια για εμάς.

Στο μεγάλο της ταξίδι τη συνοδεύουν οι ευχές χιλιάδων ανθρώπων που δεν την γνώρισαν ποτέ. Κυπρίων που έβλεπαν, σχεδόν δέκα χρόνια τώρα, μια γυναίκα να προσπαθεί πραγματικά. Να προσπαθεί και να πετυχαίνει. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και προσωπική προβολή, μιλούσε με τις πράξεις της. Κι είναι διάχυτη και ειλικρινής η θλίψη, επειδή είναι ευρεία η αναγνώριση.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου άγγιξε τους ανθρώπους της Κύπρου. Σιωπηλά, με τη δουλειά, τους στόχους και το όραμά της. Και τώρα φεύγει γεμάτη αγάπη…  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Βλέπει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Επίτροπο για θέματα Συνοχής
Ελεύθεροι οι δέκα συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού-Απορρίφθηκε το αίτημα της Αστυνομίας
Σε προχωρημένο στάδιο οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ
Πέντε χρόνια φυλάκισης στους πέντε ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι-Τρία στον εμπρηστή
Οι επτά κοινότητες με λιγότερο από 20 εκλογείς
Πιάστηκαν στα χέρια με τον συγκάτοικο του και τον μαχαίρωσε
Υποβάλλονται υποψηφιότητες για Κοινοτικά Συμβούλια Περιφέρειας Αμμοχώστου
Δρ. Αχιλλέας Αιμιλιανίδης: Η σύγκρουση των Θεσμών
Εικόνες χάους στις ΗΠΑ από τους ανεμοστρόβιλους-Νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα (pics)
Υποβάλλονται υποψηφιότητες σε έξι σημεία για Κοινοτικά Συμβούλια Περιφέρειας Λάρνακας