Απαξιώνει τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ο Στέφανος-«Χυδαία όσα είπε για το ΑΚΕΛ»

Την έντονη ενόχληση του σχετικά με τα όσα δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος για το ΑΚΕΛ εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος μεταξύ άλλων τα χαρακτήρισε χυδαία και μη σοβαρά. 

Ερωτηθείς για τα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, σημείωσε πως, «εμείς έχουμε αποφασίσει να ασχολούμαστε με τα σοβαρά και τους σοβαρούς. Και επειδή αυτά που είπε ο προκαθήμενος δεν είναι σοβαρά, να μην πω ότι είναι και χυδαία σε σχέση με το ΑΚΕΛ για αυτό και δεν θα ασχοληθούμε.  

«Αυτό όμως που πρέπει να πω», πρόσθεσε, «είναι πως ο προκαθήμενος της εκκλησίας και γενικά όσοι κατέχουμε δημόσια αξιώματά και απευθυνόμαστε στην κοινωνία, σε μια κοινωνία που δυσπραγή και ζει στην οικονομική και κοινωνική ανασφάλεια δεν θα πρέπει να καταχρόμαστε αυτόν τον ρόλο».

«Δεν θα απαντήσω στον προκαθήμενο της Εκκλησίας γιατί η προσβολή ενός ιστορικού κόμματος με χιλιάδες μέλη και υποστηρικτές είναι μεγάλη, όμως επαναλαμβάνω ότι εμείς θα ασχολούμαστε με τα σοβαρά», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης», ο προκαθήμενος της Εκκλησίας αναφέρθηκε σε συζήτηση που είχε με τον Αχιλλέα Δημητριάδη, στην οποία του είπε πως το ΑΚΕΛ, «για να σε βάλει υποψήφιο θα σε δέσει χειροπόδαρα. Που ζεις; Στο φεγγάρι; Δεν είσαι κάτοικος αυτού του νησιού; Δεν κατάλαβες ότι οι αριστεροί είναι πράκτορες των Εγγλέζων;»       

Όταν του υποδείχθηκε ότι οι αναφορές του είναι βαριές, ο Αρχιεπίσκοπος όχι μόνο δεν απέσυρε, αλλά συμπλήρωσε ότι «αν είσαι δημοσιογράφος και δεν το ξέρεις, μειονεκτείς. Από την εποχή του Πάπη, όχι τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ο Χριστοδουλίδης νέος Μακάριος, πράκτορες των Εγγλέζων οι Ακελικοί»

 

Δειτε Επισης

Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος