Παραιτήθηκε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης από διαπραγματευτής για το Κυπριακό

Την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς για το Κυπριακό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το γεγονός, επιβεβαίωσε στον REPORTER κυβερνητική πηγή, η οποία ανέφερε ότι ο διαπραγματευτής για το Κυπριακό θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τα μέσα Μαΐου, αφού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε αποδεκτή την παραίτησή του.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Πολίτης, που έφερε στο φως την είδηση, η παραίτηση Μαυρογιάννη φαίνεται να συνδέεται με την στασιμότητα που επικρατεί στο Κυπριακό και όχι με το ενδεχόμενο να κατέλθει υποψήφιος για τις Προεδρικές εκλογές.

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι, είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν δεν υπάρξουν εξελίξεις στο Κυπριακό θα αποχωρήσω από τη θέση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Πάντως, σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο καθόδου του ως υποψηφίου στις Προεδρικές εκλογές, ο κ. Μαυρογιάννης δεν έχει ακόμη προσεγγιστεί από οποιοδήποτε κόμμα, ωστόσο μετά την αποχώρηση του από τη θέση που κατείχε δεν αποκλείεται να προκύψουν εξελίξεις.

Ο ίδιος δεν έκρυψε εξάλλου ποτέ την επιθυμία του να κατέλθει υποψήφιος για τον υψηλότερο θώκο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πλέον μένει να διαφανεί κατά πόσον υπάρχει πεδίο για συμφωνία με κάποιο κόμμα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ ως προς το ενδεχόμενο διορισμού κάποιου άλλου στη θέση του διαπραγματευτή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι ο διορισμός και η επιλογή του προσώπου, είναι δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μ. Σχοινάς: Η στήριξη της ΕΕ για επανένωση είναι δεδομένη και ακλόνητη
Ο Τατάρ δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική βούληση των Τ/κ υποστηρίζει το Βολτ
Ν. Χριστοδουλίδης: Υποχρέωση ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού
Καταδίκασε κάθε είδους επιθετική ενέργεια κατά χώρων λατρείας η Σούπερμαν
Παράνομη επίσκεψη Βούλγαρου Ευρωβουλευτή στα κατεχόμενα
Κυπριακό, ΕΕ, Ουκρανία και Μεσανατολικό στο επίκεντρο συνάντησης ΥΠΕΞ Κύπρου-Σλοβακίας
Ραουνά: Οι Ευρωεκλογές ευκαιρία για να είμαστε μέρος διαμόρφωσης πολιτικών
«Στέλεχος του ΕΛΑΜ εισέρχεται διερχόμενος ανθρώπινη ασπίδα που χαιρετά ναζιστικά»-Επιστολή ΑΚΕΛ στον Δαμιανό
Ερχιουρμάν: Δεν προάγει τον αγώνα των Τ/κ η στάση Τατάρ
Ερτουγρούλογλου: Η Ρωσία να ενεργήσει με βάση τις πραγματικότητες στην Κύπρο