«Εξυπηρετεί πονηρές ατζέντες ο Σιζόπολους»-Τον καλεί να συνέλθει η Ομάδα Πρωτοβουλίας

Να συνέλθει, να αποκαταστήσει το Μητρώο Μελών του κομματος και να να συγκαλέσει ένα δημοκρατικό συνέδριο που θα οδηγήσει την ΕΔΕΚ στη νέα πορεία, καλει τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ.   

Σε ανακοίνωση της η Ομάδα Πρωτοβουλίας, σημειώνει πως, «είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι α επανέλθουμε ακόμα μια φορά για να καλέσουμε το Μ. Σιζόπουλο να συνέλθει. Ούτε τον χρόνο ούτε τις ευκαιρίες που του παρέχονται δείχνει διατεθειμένος να αξιοποιήσει ώστε να σταματήσει η κατρακύλα και να επανέλθει η ΕΔΕΚ σε πορεία σωτηρίας».

Μετά την αυτοανακύρηξη του στην προεδρία του κόμματος, συνεχίζει η ανακοίνωση, «για άλλη μια θητεία διεκδικεί ρόλο στην διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού των προεδρικών εκλογών εκ μέρους της ΕΔΕΚ χωρίς αποφάσεις της ΕΔΕΚ». Μάλιστα η Ομάδα Πρωτοβουλιας, σημειώνει τις πρόσφατες τοποθετήσεις των βουλευτών του κόμματος, Κωστή Ευσταθίου και Ηλία Μυριάνθους για τα τεκταινόμενα στο κόμμα. «Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή Ευσταθίου (Ράδιο Πολίτης 3/3/22) ότι πλέον ’’ο καθένας εκπροσωπεί το εαυτό του στην ΕΔΕΚ’’ και η διαπίστωση του ότι ο ΜΣ ‘’δεν μπορεί να δεσμεύει το κόμμα στις επαφές που πραγματοποιεί’’ αφού δεν λειτουργούν όργανα και δεν υπάρχει δυνατότητα λήψης συλλογικών αποφάσεων. Αξιοσημείωτη είναι και η έκκληση του βουλευτή για την σύγκλιση συνεδρίου ώστε να ‘’ξεπεράσουμε την κρίση και να προλάβουμε το τρένο των εξελίξεων’’. Πάνω στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι πιο πρόσφατες δηλώσεις το βουλευτή Ηλία Μυριάνθους  (REPORTER 16/3/22) ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει και την διάθεση του για συμμετοχή σε πρωτοβουλίες  για αποκατάσταση της ενότητας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπό καθεστώς εύθραυστης εκεχειρίας η ΕΔΕΚ-Καμπανάκι Μυριάνθους ενόψει Προεδρικών

Και προσθέτει η Ομάδα Πρωτοβουλίας: «Ούτε οι διαπιστώσεις και οι εκκλήσεις των βουλευτών του κόμματος ούτε οι δικές μας προτροπές φαίνεται να αγγίζουν το Μ. Σιζόπουλο και τους ακολούθους που του απέμειναν. Αγνοούν προκλητικά τους πάντες και αντί να πάρουν τις ευκαιρίες που τους παρέχονται για να σταματήσουν τον καταστροφικό κατήφορο που ακολουθούν συνεχίζουν τις παρατυπίες τις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες τους. Διεκδικούν προσωπικά ρόλους που ανήκουν συλλογικά στο Κόμμα υπηρετώντας κατά γενική ομολογία ‘’πονηρές ατζέντες’’. Είναι αστείο το γεγονός ότι αντί να επικεντρωθούν στην αποκατάσταση της λειτουργίας και της ενότητας του κόμματος εξαντλούνται αυτή την περίοδο σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τηλεφωνικά με υποσχέσεις ή εκβιασμούς τους 607 που συμπορεύονται στην προσπάθεια για την ‘’Σωτηρία και Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ’’, να αναιρέσουν την συμμετοχή τους ή να δηλώσουν αναγνώριση και υποταγή στον ‘’αυτοκράτορα’’».

Την ίδια ώρα η Ομάδα Πρωτοβουλία, υποδεικνύει πως, «η κλεψύδρα εξαντλείται, ο χρόνος τελειώνει, το κομματικό οικοδόμημα συνεχίζει να καταρρέει. Για πολλοστή φορά καλούμε τον ΜΣ να συνέλθει. Να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει στα ελάχιστα απαιτούμενα για το σταμάτημα της κατρακύλας. Είναι και απλό και εύκολο:

  • Να αποκαταστήσει το Μητρώο Μελών του κόμματος με απομάκρυνση όσων παράτυπα έχει προσθέσει και επαναφορά όσων αυθαίρετα έχει αφαιρέσει.
  • Στη βάση αυτού του μητρώου να συγκαλέσει ένα δημοκρατικό συνέδριο που να οδηγήσει την ΕΔΕΚ στην νέα πορεία».

«Έτσι και μόνο έτσι θα αναστρέψουμε την καταστροφική ολίσθηση  και θα επαναφέρουμε την ενότητα και τη δημοκρατική λειτουργία στην ΕΔΕΚ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο
Συμμετοχή Προέδρου σε εκδηλώσεις για Ημέρα Ευρώπης, 20η επέτειο ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή για τα 20χρονα ένταξης