Έφυγε στεναχωρημένος, έστειλε μήνυμα για τον κύκλο που ανοίγει ο Χριστοδουλίδης

Σε πολύ καλό κλίμα και με τον Νίκο Χριστοδουλίδη ιδιαίτερα συγκινημένο, πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του Υπουργείου Εξωτερικών, η τελετή παράδοσης παραλαβής, με τον Ιωάννη Κασουλίδη, να παραλαμβάνει για τρίτη φορά στην πολυετή πορεία του στην πολιτική το εν λόγω χαρτοφυλάκιο.   

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, παραδίδοντας το Υπουργείο, δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος, διότι όπως είπε αποχωρεί από το Υπουργείο Εξωτερικών, μετά από μια καριέρα 23 ετών, δεκαεννέα ως διπλωμάτης και τέσσερα ως υπουργός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ευχές στον Κασουλίδη, χωρίς καμία αναφορά στον Χριστοδουλίδη από ΔΗΣΥ

«Δεν είναι καθόλου εύκολη μέρα για εμένα. Είμαι στεναχωρημένος. Μετά από 23 χρόνια τριβής με το ΥΠΕΞ, 19 ως διπλωμάτης και τέσσερα ως ΥΠΕΞ, αποχωρώ για λόγους που παρέθεσα κατά τη διάρκεια των δηλώσεων μου την Κυριακή. Δυστυχώς ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να ολοκληρώσω το έργο, να αποχαιρετήσω τους συνεργάτες μου, να κάνω ένα απολογισμό. Θα πω όμως ότι είμαι πολύ περήφανος για το ΥΠΕΞ, για τους ανθρώπους του», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Χριστοδουλίδης. 

Ο απερχόμενος υπουργός, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμα μια φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπο του, ενώ ευχαρίστησε και τους υπουργούς της Κυβέρνησης, ιδιαίτερα όσους επικοινώνησαν μαζί τους τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα αν και κράτησε για άλλη μια φορά κλειστά τα χαρτιά του, έστειλε το μήνυμα πως, «τελικά το συναίσθημα που νιώθω είναι τις χαρμολύπης. Κάθε φορά που κλείνει ένας κύκλος και για εμένα κλείνει ένας κύκλος 23 ετών, ανοίγει πάντα ένας άλλος. Εύχομαι αυτός όποιος κι αν είναι να είναι καλύτερος και πιο ελπιδοφόρος», κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Κασουλίδης-«Νιώθω ότι με ανακαλέσατε από την εφεδρεία»

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στο Υπουργείο, είπε πως, «αν και λίγοι το γνωρίζουν η δουλειά σας γίνεται κάτω από συνθήκες που δεν είναι ιδανικές. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για όλους τους λειτουργούς του Υπουργείου, που ανταποκρίνονται πάντοτε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης χωρίς ωράρια και πολλές φορές μακριά από την οικογένεια τους. Είμαι πολύ περήφανος για τον κόσμο του ΥΠΕΞ εντός και εκτός Κύπρου, που χωρίς τυμπανοκρουσίες υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Κύπρου». 

«Φίλες και φίλοι οι συνθήκες που οδήγησαν στην παραίτηση μου δεν επέτρεψαν να γίνει από μέρους μου ένας δημόσιος απολογισμός για το τι κάναμε τέσσερα χρόνια. Από την αρχή πορευτήκαμε στη βάση ενός βασικού πλαισίου, καθορίζοντας τρεις βασικούς πυλώνες». «Αυτός που δρα με όραμα και τόλμη με μόνη έννοια τη χώρα του και τον πολίτη της, δεν αποκλείεται να προβεί σε παραλείψεις και λάθη. Προσωπικά, δεν είχα ποτέ αυτή την ανησυχία. Δούλεψα με μηχανές σε μέγιστη ταχύτητα και να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που με στήριξε και με ανέκτηκε. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον κ. Κασουλίδη για τον οποίο είμαι σίγουρος για την επιτυχία του». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Κασουλίδης-«Νιώθω ότι με ανακαλέσατε από την εφεδρεία»

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, που παραιτήθηκε από τη θέση του την περασμένη Κυριακή, παρέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών την 1η Μαρτίου του 2018, παραλαμβάνοντας το από τον Ιωάννη Κασουλίδη. Σήμερα οι δύο άντρες ακολουθούν ακριβώς την αντίθετη πορεία, με αφορμή την παραίτηση του κ. Χριστοδουλίδη, λόγω της κατάστασης, όπως διαμορφώθηκε σε σχέση με την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023. 

Ο κ. Κασουλίδης διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών στην Κυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη, αναλαμβάνοντας καθήκοντα τον Απρίλιο του 1997. Τέθηκε για δεύτερη φορά επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας στην Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, τον Μάρτιο του 2018, ενώ τον Μάρτιο του 2018 τον διαδέχτηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώθηκε το ψηφιδωτό της δεξιάς-Τι μας έφεραν οι 72 ώρες ραγδαίων εξελίξεων

Δειτε Επισης

Νέες απειλές των Χούθι-Θα στοχεύουν όσα πλοία πάνε στο Ισραήλ και είναι στην εμβέλεια των όπλων τους
Πόσα ευρώ θα έπαιρνε σήμερα o Ιούδας αν πρόδιδε τον Ιησού;
Τουλάχιστον 15 νεκροί σε τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις του ISIS κατά στρατιωτικών θέσεων στη Συρία
Προειδοποιεί ο ΟΗΕ-«Μια ισραηλινή εισβολή στη Ράφα θα μπορούσε να οδηγήσει σε σφαγή αμάχων»
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω του πολέμου στη Γάζα θα μεταφερθεί στην Ελλάδα το Άγιο Φως
Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο από ελεγχόμενους από Ρωσία
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Στη φυλακή ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του στην Κρήτη-«Με προκάλεσε» είπε και δήλωσε άρρωστος
Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boieng-Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη