Χριστοδουλίδης: Δεν θέλω να δημιουργήσω θέματα στον Πρόεδρο

Σταθερός στη θέση του πως η όλη κατάσταση έτσι όπως διαμορφώθηκε, μέσα απο τις αποφάσεις της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, δεν του έδινε περιθώρια για να παραμείνει στη θέση του, παραμένει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος την ίδια ώρα επιφυλάχθηκε πως εάν και εφόσον χρειαστεί θα παρουσιάσει τις θέσεις του για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία στους πολίτες.   

Μιλώντας στην τηλεόραση του Άλφα, ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών και ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπενθύμισε ότι συνεργάζεται καθημερινά με τον Νίκο Αναστασιάδη από τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν με διόρισε διευθυντή του διπλωματικού του γραφείου, αργότερα κυβερνητικό εκπρόσωπο και ακολούθως υπουργό Εξωτερικών. «Έχουμε μια καθημερινή συνεργασία και είμαι σίγουρος ότι αυτή η συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνεχισθεί. Από τη στιγμή που ένιωθα ότι όλη αυτή η κατάσταση επηρέαζε αρνητικά το σοβαρό έργο αυτής της Κυβέρνησης που έχει μπροστά της περισσότερο από το ένα πέμπτο της θητείας της, δεν υπήρχε για εμένα άλλη επιλογή από το να προχωρήσω με τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά και τη συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Κασουλίδη, αναλαμβάνει καθήκοντα την Τρίτη

Ερωτηθείς εάν είχε τη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και εάν και αυτός βρέθηκε ενώπιον δύσκολων καταστάσεων, δήλωσε πως, «δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν θέλω να δημιουργήσω θέματα στον Πρόεδρο. Όλοι οι υπουργοί είμαστε στη διάθεση του. Αυτός μας διορίζει. Έχω πει και χθες και το εννοώ απόλυτα, είμαι ευγνώμων που γνώρισα τον Πρόεδρο από το 2013 από τη θέση του Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών τον Μάρτιο του 2013 και έκτοτε ξεκίνησε μια πολύ στενή συνεργασία». 

Σε σχέση με τα συναισθήματα του από το Υπουργικό, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ξεκαθάρισε πως δεν ένιωθε να υπάρχει βαρύ κλίμα. «Δεν ένιωθα ότι υπήρχε κάτι. Ενδεχομένως να είχαμε διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις όμως ήταν απόλυτα σεβαστό. Αλλοίμονο αν σε ένα σώμα με διψήφιο αριθμό να μην διαφωνούμε. Όμως σε καμία περίπτωση δεν ένιωθα ξένο σώμα». 

Απαντώντας στις κατηγορίες που του αποδίδονται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, σε σχέση με απουσία θέσεων, γεγονός που τον καθιστά δημοφιλή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, απάντησε πως, «αντιπαρέρχομαι τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Όλοι αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις μου γιατί ως υπουργός συμμετέχω στο υπουργικό και σε διάφορες επιτροπές, γνωρίζουν πολύ καλά τις θέσεις μου. Όλα τα θέματα πλέον είναι οριζόντια. Αν προκύψει ανάγκη ο κόσμος να ακούσει πιο συγκεκριμένα τις θέσεις μου, να είστε σίγουρη ότι θα το πράξω». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι δύο εξελίξεις που φέρνει ο Χριστοδουλίδης και πως θα... εισβάλει στον ΔΗΣΥ

Δειτε Επισης

Ούρσουλα στην τελετή στο ΕΚ για 20χρονα διεύρυνσης-«Ηγετική η θέση της Κύπρου για τη βοήθεια προς τη Γάζα»
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών