Ζήτησε αλλά δεν πήρε απαντήσεις από ΥΠΕΞ ο ΠτΔ-Εντείνει την πίεση η Πινδάρου

Τίποτα δεν μοιάζει, στην παρούσα φάση, ικανό να αποτρέψει την ροή των πραγμάτων στον Δημοκρατικό Συναγερμό, πέντε εικοσιτετράωρα πριν την εκπνοή της ημερομηνίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων στο κόμμα, αφού ο υπουργός Εξωτερικών, μοιάζει αποφασισμένος να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας, παρακάμπτοντας τις κομματικές διαδικασίες, παραπέμποντας ωστόσο για τις τελικές του αποφάσεις την Άνοιξη.  

Η άσκηση πίεσης προς τον υπουργό Εξωτερικών, εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μάλιστα να αναλαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες για να τον μεταπείσει. Ωστόσο, ακόμα και η χθεσινή συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες δεν οδήγησε πουθενά, αφού ο υπουργός Εξωτερικών επέμεινε στη θέση που εξ αρχής προέβαλε, πως είναι πολύ νωρίς για να μπούμε σε μια προεδρολογία και πως οι τελικές του αποφάσεις θα ληφθούν εν ευθέτω χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πήρε θέση στην πρώτη σειρά και περιμένει τους... Νίκους ο Αβέρωφ

Πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν θα μεταβεί την ερχόμενη Δευτέρα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού για να καταθέσει την υποψηφιότητα του και πλέον θα μείνει ως εκκρεμότητα να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις, κάτι που ο ίδιος τοποθετεί χρονικά για τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ωστόσο, η Πινδάρου, θεωρώντας ως δεδομένη την εξαγγελία ανεξάρτητης υποψηφιότητας από τον κ. Χριστοδουλίδη, αναμένεται ότι από βδομάδας θα εντείνει την πίεση της, τόσο προς τον Νίκο Αναστασιάδη όσο και προς τον υπουργό Εξωτερικών, για να εγκαταλείψει τη θέση του υπουργού. Μάλιστα κάποιοι θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμβεί όσο το δυνατό πιο σύντομα, έτσι ώστε να μην συμμετέχει εντός της Κυβέρνησης, ένας άνθρωπος που λίγους μήνες αργότερα θα βρίσκεται απέναντι από το κυβερνών κόμμα.

Εξάλλου χθες ερωτηθείς για το θέμα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, έστειλε για ακόμα μια φορά το μήνυμα στον υπουργό Εξωτερικών πως είναι καθήκον και υποχρέωση του, να επιλέξει τις κομματικές διαδικασίες, ως μέλος του ΔΗΣΥ και ως μέλος της Κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο μήνυμα Αβέρωφ σε Χριστοδουλίδη-«Καθήκον και υποχρέωση να σεβαστεί το κόμμα»

«Το δικό μου ενδιαφέρον είναι δεδομένο. Ο κάθε ένας μας και ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να σεβαστεί και να σεβαστούμε τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κόμμα μας», δήλωσε ο κ. Νεοφύτου. Για να προσθέσει πως, «αυτό ισχύει για όλους μας και φυσικά ισχύει και για το Νίκο. Ο Νίκος είναι μέλος του κόμματος μας υπουργός της Κυβέρνησης μας. Είναι καθήκον και υποχρέωση και το σωστό, να σεβαστούμε το κόμμα».

Και κανένας από εμάς, υπέδειξε, «ούτε εγώ που είμαι πρόεδρος είμαστε υπεράνω του κόμματος και κανένας δεν είναι μεγαλύτερος από την ιστορική παράταξη του κόμματος. Μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες, όποιος κερδίσει στις εσωκομματικές διαδικασίες όποιες κερδίσει θα σταθούμε δίπλα του μια γροθιά, για το καλό του τόπου μας για το καλό της παράταξης μας».

Ερωτηθείς για το πως προσεγγίζει το σενάριο ανεξάρτητης υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε πως, «νομίζω ότι σε άλλον πρέπει να υποβάλετε την ερώτηση. Εγώ θα επαναλάβω ότι ο Νίκος είναι μέλος του κόμματος το είπε πρόσφατα και ο ίδιος, νοιάζεται για το κόμμα και είναι μέλος της Κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που στηρίξαμε και στηρίζουμε».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η Πινδάρου, η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, από τις 9 και 30 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Δειτε Επισης

Νεκρός 79χρονος σε δυστήχημα-Προσπαθούσε να ακινητοποιήσει το τρακτέρ του
Παράνομη επίσκεψη στο Βαρώσι έκαναν βουλευτές από Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν
Δυναμική διαδικασία χαρακτηρίζει τα ελληνοτουρκικά ο Φιντάν μετά τις επαφές Ερντογάν-Μητσοτάκη
Μπορούμε να φέρουμε εις πέρας το «τιτάνιο έργο», δηλώνει ο Γιάννης Τσουλόφτας
Κατηγορεί την Ολγκίν ότι προσπάθησε να «παρασύρει» σε συνομιλίες ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει κοινό έδαφος»
Αισιοδοξία Καρογιάν ότι η ΔΗΠΑ-Συνεργασία θα πετύχει ποσοστό 7,5%+ και θα εκλέξει Ευρωβουλευτή
Στήριξη Ουκρανίας και Ένωση Κεφαλαιαγορών συζήτησε στις Βρυξέλλες ο Κεραυνός
Την τελική έγκριση των 27 έλαβε το νέο πλαίσιο της ΕΕ για τη μετανάστευση
Επιμένει στο δεδικασμένο η πλευρά των μοναχών-«Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Ησαΐα»
Για τις προσπάθειες οικοδόμησης ειρήνης στην Κύπρο ενημέρωσε ο Στιούαρτ τον Φασίνο