Δευτέρα 28 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τραβούν γραμμή, διαχωρίζουν τη θέση τους οι διορισθέντες της ΔΗΠΑ στην Κυβέρνηση

  24/12/2021 16:22
Τραβούν γραμμή, διαχωρίζουν τη θέση τους οι διορισθέντες της ΔΗΠΑ στην Κυβέρνηση

Τραβούν γραμμή, διαχωρίζουν τη θέση τους οι διορισθέντες της ΔΗΠΑ στην Κυβέρνηση

  24/12/2021 16:22

Για αχαριστία μίλησαν οι μεν, τολμάς και έχεις παράνομο εσύ;, απαντούν οι δε, με την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Κυβέρνηση και ΔΗΠΑ-Συνεργασία, αναφορικά με την ψήφιση της τροπολογίας για απομάκρυνση των τεσσάρων συνεργάτιδων του Νίκου Ανάστασιαδη, μετά τη λήξη της θητείας, να λαμβάνει όλο και περισσότερες διαστάσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το άκκαμα Αναστασιάδη, τα νεύρα σε ΔΗΠΑ-Συνεργασία και… παρενέργειες σε Αβέρωφ

Το κόμμα του Μάριου Καρογιάν, φανερά ενοχλημένο από την… ενόχληση του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος υπενθύμισε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος της Βουλής, η Βουλή έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα, μονιμοποιώντας οκτώ έκτακτους υπαλλήλους.

Ένα καρφί, με αποδέκτη τον Μάριο Καρογιάν, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες πνέει μένεα κατά του Νίκου Αναστασιάδη, ενώ οι αναφορές του Προέδρου προκάλεσαν και την οργίλη αντίδραση της κομματικής πυραμίδας της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας, με νυν και πρώην βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι Άγγελος Βότσης και Γιώργος Προκοπίου, να αναφέρουν πως η όλη στάση Αναστασιάδη, δείχνει αχαριστία.

Μάλιστα, υποδεικνύουν πως όταν σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταψήφιζαν τον προϋπολογισμό τον περασμένο Δεκέμβριο, οι βουλευτές της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, έβαζαν πλάτη και παρά τα κοσμητικά επίθετα που άκουγαν για δεκανίκια κτλ, παρέμειναν σταθεροί στη θέση τους και υπερψήφισαν. Επίσης, υπενθυμίζουν πως και τον Ιανουάριο, χωρίς τις ψήφους των τριών βουλευτών της συνεργασίας ο προϋπολογισμός δεν θα περνούσε, όπως και σωρεία άλλων τροπολογιών που επιζητούσε να εγκριθούν η Κυβέρνηση. Το ίδιο εξάλλου, συνέβη και φέτος στη Βουλή, όπου η ΔΗΠΑ Συνεργασία καταψήφισε τροπολογίες, προερχόμενες από ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση η ΔΗΠΑ-Συνεργασία για προεδρικές συνεργάτιδες-«Λευκή επιταγή σε κανένα»

Την ίδια ώρα, το μέτωπο της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας με την Κυβέρνηση, προκάλεσε… ανησυχία στα διορισμένα από τον Νίκο Αναστασιάδη μέλη του κόμματος, είτε αυτά βρίσκονται σε διάφορα Υπουργεία, είτε σε άλλα τμήματα και υπηρεσίες, με αρκετά εξ αυτών να επικοινωνούν με κυβερνητικά στελέχη και να διαχωρίζουν τη θέση τους.

Σύμφωνα με πηγές, προσκείμενες στην Κυβέρνηση, μέλη της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας επικοινώνησαν άμεσα με πρόσωπα της Κυβέρνησης, εκφράζοντας από τη μία έκπληξη για τη στάση του κόμματος τους κατά τη ψήφιση του προϋπολογισμού, και από την άλλη, διαχωρίζουν την θέση τους. 

Αποφασίζει εντός ημερών ο Πρόεδρος για σύγκρουση εξουσιών 

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες θα αποφασίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά πόσο θα επικαλεστεί το άρθρο 139 του Συντάγματος και τη σύγκρουση των εξουσιών αναφορικά με τον κρατικό προϋπολογισμό που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Ερωτηθείς σχετικά στο περιθώριο εκδήλωσης «Ντύνουμε ξανά την Μακαρίου στα Πράσινα», που διοργάνωσε η Ανεξάρτητη Περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινη Ασπίδα», ο κ. Πελεκάνος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο ίδιος χθες, θα υπογράψει κανονικά το νόμο του προϋπολογισμού αφού προέχει να μην θέσουμε σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της Δημοκρατίας.

«Όσον αφορά το δικαίωμά του να επικαλεστεί το άρθρο 139 έτσι ώστε να αποσαφηνιστούν τα όρια των εξουσιών και να ξεκαθαρίσει μέχρι που μπορεί να κινείται είτε η νομοθετική είτε η εκτελεστική εξουσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διατηρεί το συγκεκριμένο δικαίωμα και τις επόμενες μέρες θα αποφασίσει κατά πόσον επιθυμεί να επικαλεστεί το συγκεκριμένο άρθρο», κατέληξε.

Περιμένει ο Σιζόπουλος 

Σεβαστό είναι το δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να λειτουργήσει όπως αυτός θα ήθελε αναφορικά με τον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε από τη Βουλή, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να προσφύγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ανώτατο για θέματα τροπολογιών επί του κρατικού προϋπολογισμού, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου να ενεργήσει και να λειτουργήσει όπως αυτός θα ήθελε.

«Από την πλευρά τη δική μας ως κοινοβουλευτικά κόμματα εμείς θα λειτουργήσουμε στη βάση της τελικής απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας», ανέφερε.

Παράλληλα ο κ. Σιζόπουλος χαιρέτησε την εκδήλωση  της Πράσινης Ασπίδας, αναφέροντας ότι είναι μια εκδήλωση προσφοράς αγάπης προς τους συμπατριώτες μας. Ειδικά αυτή την περίοδο που διέρχονται μια κρίσιμη οικονομική και κοινωνική κρίση τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές, είπε.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, μαζί με τις ευχές του για τις γιορτές, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, να προφυλάξουν τον εαυτό τους, τους συγγενείς τους μέσα από την υπευθυνότητα που όλοι πρέπει να δείξουν.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας