Νέο δικαστικό χαστούκι σε Σιζόπουλο-Διάταγμα ακυρώνει (ξανά) Συνέδριο κι εκλογές

Την ίδια ώρα που στη Βουλή ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ βρισκόταν στην Επιτροπή Θεσμών, η οποία συζήτησε την πρόταση Νόμου που ο ίδιος κατέθεσε για να μην μπορούν τα Δικαστήρια να παρεμβαίνουν στις αποφάσεις που λαμβάνονται στη βάση των Καταστατικών των κομμάτων, το Δικαστήριο ήρθε για άλλη μια φορά να βάλει φρένο στις αποφάσεις της ηγεσίας της ΕΔΕΚ, που έρχονται σε σύγκρουση με τις θέσεις των διαφωνούντων, που καταγγέλλει πως λειτουργεί αντικαταστατικά.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι τρεις εκ των δεκαπέντε υποψηφίων μελών της Κεντρικής Επιτροπής που είχαν προσφύγει στο Δικαστήριο ζητώντας μεταξύ άλλων επανεξέταση του μητρώου πριν τη διεξαγωγή του Τακτικού Συνεδρίου και των εκλογών, αποτάθηκαν εκ νέου στο Δικαστήριο ζητώντας νέο διάταγμα με το οποίο να αναβάλλεται το αυριανό Συνέδριο και οι εκλογές της Κυριακής.

Σημειώνεται πως το διάταγμα εκδόθηκε από τον ίδιο Δικαστή που είχε ακυρώσει προηγουμένως το προηγούμενο διάταγμα, κάτι που είχε ερμηνευθεί από τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ως δικαίωση για τον ίδιο και ακύρωση των επιχειρημάτων της άλλης πλευράς. Επίσης ο ίδιος Δικαστής, σε ενδιάμεση απόφαση του, είχε επισημάνει, πως με βάση το Καταστατικό της ΕΔΕΚ, νέο Τακτικό Συνέδριο και εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν σε τέσσερις μήνες.

Το εν λόγω διάταγμα αναμένεται να εκδοθεί και να επιδοθεί εντός των επόμενων ωρών, έτσι ώστε να ενημερωθούν ηγεσία και συλλογικά όργανα του κόμματος για τη νέα εξέλιξη, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Καταστατικό Συνέδριο, είναι προγραμματισμένο για αύριο στις τρεις και τριάντα το μεσημέρι και το Τακτικο-Εκλογικό για τις πέντε.

Με βάση τη νέα εξέλιξη, πλέον εναπόκειται στον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ και τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας, εάν θα συμμορφωθούν με το διάταγμα ή θα πραγματοποιήσουν κανονικά τις εργασίες του Συνεδρίου και τις εκλογές της Κυριακής.

Κληθείς να σχολιάσει το νέο διάταγμα, από τη Βουλή, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, επεσήμανε πως το ερώτημα εάν θα πραγματοποιηθούν τα Συνέδρια και οι εκλογές, θα απαντηθεί μετά τη διαβούλευση με τους νομικούς συμβούλους του κόμματος. «Αντιλαμβάνεστε ότι η κατάσταση αρχίζει και γελοιοποιείται. Το να έχουμε μέσα σε 20 μέρες τέσσερα διατάγματα για να αποτρέψουμε δημοκρατικές, διαφανείς και κυρίως εκλογικές διαδικασίες και όλα αυτά ως αποτέλεσμα της εκλογικής συντριβής που είχαν κάποιοι στις επαρχιακές Συνδιασκέψεις που προηγήθηκαν και μπροστά στο φάσμα να έχουν και μια τελική συντριβή, προτιμούν να καταφεύγουν στις αστυνομίες και τα Δικαστήρια νομίζοντας να εξευτελίζουν το κόμμα. Δεν εξευτελίζουν το κόμμα, εξευτελίζουν τους ίδιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χάος με βούλα Δικαστηρίου και σφραγίδα Σιζόπουλου-Τα επόμενα βήματα στην ΕΔΕΚ

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε