Δεν βιάζεται για προεδρικές ο Αβέρωφ-Το δεδομένο και η δουλειά των δημοσκόπων

Μια σίγουρη από τώρα απόφαση είναι ότι ο ΔΗΣΥ θα έχει τον δικό του υποψήφιο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι «έχουμε πολύ χρόνο για τις προεδρικές εκλογές», στον απόηχο της πρόωρης προεδρολογίας που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες.    

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης του στο λιμάνι της Λάρνακας και κληθείς να σχολιάσει τα διάφορα σενάρια που αναπτύσσονται για τις προεδρικές εκλογές, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι «έχουμε πολύ χρόνο για τις προεδρικές εκλογές. Η Κύπρος έχει Πρόεδρο, Κυβέρνηση. Έχουμε εθνικές προκλήσεις και έγνοια μας είναι η οικονομική, πολιτική και κοινωνική σταθερότητα της χώρας».

Σεβόμαστε, συνέχισε, τους δημοσκόπους, την δουλειά τους κάνουν, να βγάζουν φωτογραφίες της στιγμής.

«Αυτά τα πράγματα έχω πει ως ΔΗΣΥ, θα τα δούμε την ώρα που πρέπει. Με μια σίγουρη από τώρα απόφαση, ο ΔΗΣΥ θα έχει τον δικό του υποψήφιο. Ο στόχος μας είναι η χώρα να παραμείνει στην σωστή πορεία, να συνεχίσει η πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, επιχειρούν να κόψουν τον βήχα σε οποιοδήποτε σκέφτεται ή προγραμματίζει να προλάβει τις εξελίξεις και να εξαγγείλει υποψηφιότητα πριν από το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ που θα συνέλθει στις αρχές του 2022 για να λάβει τις τελικές αποφάσεις. Εντός του Δημοκρατικού Συναγερμού υποβόσκει μια εύθραυστη ηρεμία για το τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα και ποιες θα είναι τελικά οι προθέσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη. 

Εξάλλου ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια των τελευταίων ημερών, σε σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, διερωτήθηκε, εάν έχει  εκδηλώσει ή επιβεβαιώσει ότι θα είναι ανεξάρτητος, προσθέτοντας πως ο ίδιος θα τον εξέθετε εάν έλεγε ότι θα κατεβεί ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Την ίδια ώρα ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε πως σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση ο υπουργός Εξωτερικών είπε ακριβώς το αντίθετο. 

«Αυτό που δεν δέχομαι σαν στέλεχος είναι κινήσεις διασπαστικές που παραβιάζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ότι έχει να πει ο καθένας να έρθει να το πει στο Συνέδριο. Εγώ δεν θα αποφασίσω και θα σας πω εκ των προτέρων», υπέδειξε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Την ίδια ώρα και στα υπόλοιπα κόμματα μπορεί οι τελικές αποφάσεις να καθυστερούν, ωστόσο η σεναριολογία καλά κρατεί. Στο Δημοκρατικό Κομμα δεν αποκλείουν καμία συνεργασία με τη βάση, αλλά και τα στελέχη του κόμματος να αμφιταλαντεύονται μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα το 2023. 

Από την άλλη πλευρά στο ΑΚΕΛ, παρακολουθούν την ονοματολογία που αναπτύσσεται χωρίς να σχολιάζουν. Πιο πρόσφατο παράδειγμα τα δημοσιεύματα για φλερτ με τον πρώην υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, με τον ίδιο να απαντά πως θα τον ενδιέφερε να βρίσκεται στο τραπέζι που θα κάτσουν, οπως είπε χαρακτηριστικά, πέντε άτομα για να δον πως θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος. ο ίδιος είπε ότι πρέπει να κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι 5 άτομα και να δουν τι θέλει τούτος ο τόπος. «Θα με ενδιέφερε να είμαι σε αυτό το τραπέζι», ξεκαθαρίζοντας την ίδια ώρα πως δεν έχει μιλήσει με κανένα για μια πιθανή υποψηφιότητα του στις Προεδρικές Εκλογές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος