«Μαζική προσέλευση, αποστομωτική απάντηση»-Το μήνυμα ΕΔΕΚ για τη Συνδιάσκεψη της Λευκωσίας

Με την εκλογή της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εκλογικής Συνδιάσκεψης της ΕΔΕΚ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην δημοσιογραφική Εστία, παρά το γεγονός ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη διάταγμα για αναστολή της. 

Με τον Μαρίνο Σιζόπουλο να τονίζει ότι το εν λόγω διάταγμα πάσχει και έχοντας στα χέρια του σχετική γνωμάτευση από τους νομικούς συμβούλους του κόμματος, η Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε κανονικά, με τον πρόεδρο του κόμματος, να εξαπολύει τα πυρά του προς τα μέλη που προσέφυγαν στο Δικαστήριο εναντίον του κόμματος, για το επίμαχο ζήτημα του μητρώου, αλλά και εναντίον του ανθυποψηφίου του για την προεδρία, Γιώργου Βαρνάβα και του τέως προέδρου του κόμματος Γιαννάκη Ομήρου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κανονικά η διεξαγωγή της Συνδιάσκεψης της ΕΔΕΚ-Επίθεση Σιζόπουλου κατά πάντων

Μάλιστα κομματικοί κύκλοι που μίλησαν στον REPORTER, έκαναν λόγω για μαζική προσέλευση των ΕΔΕΚιτών της Επαρχίας Λευκωσίας, κάτι που αποτελεί απάντηση σε όσους καλούσαν τα μέλη του κόμματος να μην συμμετέχουν στις εργασίες της Συνδιάσκεψης. 

Σε ανακοίνωση της ΕΔΕΚ τονίζεται πως, «η μαζική προσέλευση των μελών στην εκλογική διαδικασία, έδωσε αποστομωτική απάντηση σε όσους προσπάθησαν να αναστείλουν τη διαδικασία για να αποφύγουν την εκλογική πανωλεθρία διασύροντας το ιστορικό όνομα του κόμματος».

Τα μέλη του κόμματος της Επαρχιακής Οργάνωσης Λευκωσίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τόσο με την μαζική τους παρουσία κατά τη διάρκεια της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης όπου έγινε η πολιτική ενημέρωση και ο απολογισμός της Επαρχιακής Επιτροπής, όσο και με τη μαζική τους προσέλευση στην εκλογική διαδικασία, έδωσαν αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς που προσπάθησαν να αναστείλουν τη διαδικασία με δικαστικές αποφάσεις, ώστε να αποφύγουν μία εκλογική πανωλεθρία, αλλά και να διασύρουν το ιστορικό όνομα του κόμματος».

«Ειδικότερα, ψήφισαν 688 άτομα σε αντίθεση με 550 άτομα που ψήφισαν το 2017 και 158 που ψήφισαν το 2014. Την ίδια στιγμή εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη γιατί η δικαστική εξουσία μέσα από μία μονομερή ενημέρωση χωρίς αντεπιχειρήματα εξέδωσε ένα παράτυπο διάταγμα στη βάση λανθασμένων πληροφοριών και στοιχείων», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

«Η απογοήτευσή μας είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί όταν η δικαστική εξουσία δεν προχωρεί στην έκδοση διατάγματος αναστολής εκποιήσεων ακινήτων από τον τραπεζικό τομέα συνεπεία της αυθαιρεσίας του, επιχείρησε να παρέμβει με αυτό τον τρόπο σε θέματα εσωκομματικών διαδικασιών ενός δημοκρατικού κόμματος οι αποφάσεις του οποίου λαμβάνονται με απόλυτη διαφάνεια, στη βάση δημοκρατικών διαδικασιών και των όσων προνοεί το καταστατικό του κόμματος. Όλους αυτούς τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών αλλά πάνω απ’ όλα στην κρίση των μελών, των φίλων και ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Σπύρος Χριστοφίδης ο νέος πρόεδρος

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας, πρόεδρος της Επαρχιακής εκλέχθηκε ο  ο Σπύρος Χριστοφίδης με 599 ψήφους, έναντι 27 που έλαβε η Ανδρειανη Οδυσσέως και 36 που έλαβε ο Χαράλαμπος Στρατούρας. 

«Εγώ ο Άθως Ερωτοκρίτου ως Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της Επαρχιακής Εκλογικής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, η οποία εξελέγη ομόφωνα, και η οποία διεξήχθη σήμερα 3/10/2021 για την εκλογή αξιωματούχων και μελών της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λευκωσίας και μελών της Κεντρικής Επιτροπής, ανακηρύσσω Πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας τον Σπύρο Χριστοφίδη», ανέφερε ο κ. Ερωτοκρίτου.

Δειτε Επισης

Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα