Δευτέρα 17 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Θράσος χιλίων πιθήκων από Τατάρ-Μας κουνάει το δάκτυλο για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

  01/10/2021 15:43
Θράσος χιλίων πιθήκων από Τατάρ-Μας κουνάει το δάκτυλο για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

Θράσος χιλίων πιθήκων από Τατάρ-Μας κουνάει το δάκτυλο για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

  01/10/2021 15:43

Ο εορτασμός της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ενώ ιδρύθηκε στις 16 Αυγούστου 1960, το άλλαξαν σε 1η Οκτωβρίου, είναι κατά τον Ερσίν Ταταρ «μια ακόμα ένδειξη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε ε/κ κράτος».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση με αφορμή τους εορτασμούς για την ανεξαρτησία της ΚΔ, ο Τ/κ ηγέτης επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό του ότι οι Τ/κ «πετάχτηκαν έξω από την ΚΔ δια της βίας και αποκλείστηκαν από αυτή την Δημοκρατία που μετατράπηκε σε ε/κ κράτος».

Το Σύνταγμα της ΚΔ, συνέχισε, αλλάχθηκε από τους Ε/κ οι οποίοι άλλαξαν και την ημερομηνία της ίδρυσης από τις 16 Αυγούστου του 1960, που έγινε, σε 1η Οκτωβρίου. «Και αυτό μας δείχνει μια άλλη πραγματικότητα, ότι η ΚΔ είναι ένα ε/κ κράτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Αναστασιάδης: Μεθοδεύσεις για να μετατρέψουν την ΚΔ σε τουρκικό προτεκτοράτο

Κάνοντας λόγο στην παρουσία του Έλληνα ΥΠΑΜ, την παρουσία μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων της ε/κ – όπως αναφέρει – Εθνικής Φρουράς, αλλά και πολεμικών αεροσκαφών, ο κ. Τατάρ υποστηρίζει ότι όλα αυτά έχουν κύριο στόχο το ψευδοκράτος και την μητέρα πατρίδα Τουρκία. Τέτοιες ενέργειες και εκδηλώσεις, συνεχίζει αναφερόμενος στην παρέλαση, περιέχουν υποκίνηση και επιθετικότητα και στοχεύουν να δυναμιτίσουν μια πιθανή συμφωνία.

Ο κ. Τατάρ λέει ότι στην Νέα Υόρκη επανέλαβε στον ΓΓ του ΟΗΕ την πρότασή του για μια λύση στη βάση των δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών και του επέστησε την προσοχή στις πραγματικότητες που υπάρχουν στο νησί. Η ε/κ πλευρά, συνεχίζει, επανέλαβε μεν την έκκλησή της για διάλογο, αλλά όπως κάθε φορά «συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της».

Η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για επιστροφή στην ΚΔ, της οποίας έχουν αλλάξει (οι Ε/κ) και την ημερομηνία ίδρυσης ακόμα – αναφέρει ο κ. Τατάρ – δείχνει ακόμη μια φορά ότι η ε/κ πλευρά θέλει οι Τ/κ να γίνουν μπάλωμα στην ΚΔ και να γυρίσουν σε ένα ε/κ κράτος. «Οι πραγματικότητες στην Κύπρο είναι εκεί και το να επιστρέψουμε στο 1960 δεν είναι εφικτό».

Μόνος δρόμος για μια συμφωνία, καταλήγει, είναι η πρότασή του για δύο ίσα, κυρίαρχα και χωριστά κράτη και δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από αυτή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας