Μπάχαλο στην ΕΔΕΚ, προσπερνά το διάταγμα ο Σιζόπουλος-«Κανονικά οι εκλογές»

Ένα πρωτοφανές σίριαλ για τα κυπριακά δεδομένα εκτυλίσσεται στην ΕΔΕΚ, με το Δικαστήριο να εκδίδει διάταγμα για αναστολή των εκλογών της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας και τον πρόεδρο του κόμματος να διαμηνύει πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν κανονικά. 

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος σε ανακοίνωση του, διαμηνύει πως η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της Λευκωσίας και οι εκλογές θα γίνουν κανονικά την Κυριακή. Σε δήλωση του ο Μαρίνος Σιζόπουλος, τονίζει πως «η μαζική συμμετοχή των ΕΔΕΚΙΤΩΝ στην Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της Λευκωσίας την Κυριακή η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά, θα είναι η καλύτερη απάντηση σ’ αυτούς»

Δυστυχώς, αναφέρει ο Μαρίνος Σιζόπουλος, «για μια ακόμη φορά το Κ.Σ. ΕΔΕΚ βρίσκεται ενώπιον μιας πρωτοφανούς οργανωμένης φράξιας η οποία υποκινούμενη από αλλότρια συμφέροντα αποσκοπεί στην αποδόμηση του, τη διάσπαση του και τη σίγαση της πατριωτικής του φωνής».

«Ως Πρόεδρος του Κινήματος, θεματοφύλακας της ενότητας του και της πιστής τήρησης των Καταστατικών διαδικασιών καλώ το σύνολο των περήφανων ΕΔΕΚΙΤΩΝ να απομονώσουν τους διασπαστές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με διάταγμα Δικαστηρίου αναστέλλονται οι εκλογές Επαρχιακής Λευκωσίας της ΕΔΕΚ

Η ανακοίνωση της Ανδρειανής Οδυσσέως

Νωρίτερα σήμερα, σε ανακοίνωση της η Ανδρειανή Οδυσσέως, η οποία είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ και υποψήφια για τη θέση της Προέδρου στην Επαρχιακή του κόμματος στη Λευκωσία, ανέφερε πως εξασφάλισε προσωρινό διάταγμα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, έτσι ώστε να ανασταλεί η προγραμματισμένη για την Κυριακή Επαρχιακή Συνδιάσκεψη τη ΕΔΕΚ στη Λευκωσία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κα. Οδυσσέως, στον απόηχο της χθεσινής επιστολής του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, Μιχάλη Τερέπεη, ο οποίος με στοιχεία που κατέθεσε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, εξέφρασε την άποψη πως έγινε παραποίηση του μητρώου μελών, κατέθεσε και έλαβε το σχετική διάταγμα για να μην πραγματοποιηθούν οι εκλογές την ερχόμενη Κυριακή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κεραυνοί Τερέπεη για το μητρώο μελών της ΕΔΕΚ-«Έγιναν 600 παράνομες εγγραφές»

Όπως σημειώνει, «με ιδιαίτερο σεβασμό προς την Ιστορική Βάση της ΕΔΕΚ, με βαθιά συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών που διέρχεται η Πατρίδα μας και κάτω από το βλέμμα της Ιστορίας μας και των Ιστορικών ηγετών μας, αλλά κυρίως με πλήρη επίγνωση των τραγικών συνεπειών που θα είχε τόσο για το ίδιο το Κίνημα μας, την ΕΔΕΚ της Αντίστασης, της Εθνικής Κατάφασης και της Κοινωνικής Πάλης, η ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών στο πλαίσιο της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας σε κλίμα δικαιολογημένης αμφισβήτηση της εγκυρότητας και νομιμότητας του Μητρώου Μελών του Κινήματος, μέσω των δικηγόρων μας Α.&Α. Κ. Αιμιλιανίδης, Κ.Κατσαρός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. δια του Δρ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, εκδόθηκε προσωρινό διάταγμα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για αναστολή των εκλογών της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας. Ταυτόχρονα έχουμε ζητήσει την αντιπαραβολή των τριών εκδοχών του μητρώου με τις ενδεδειγμένες διαδικασίες. Η ενέργεια μας αυτή κατέστη αδήριτη ανάγκη μετά και την αναλυτική και τεκμηριωμένη παράθεση γεγονότων σε πρόσφατη επιστολή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ».

Η απάντηση της ΕΔΕΚ

Στην προσφυγή στη Δικαιοσύνη που αποφάσισε την αναστολή της εκλογικής διαδικασίας για την επαρχιακή συνδιάσκεψη Λευκωσίας, απάντησε η ΕΔΕΚ. Σε δηλώσεις της η Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, δήλωσε πως, «παραμονές της 61ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενώ η κοινωνία παλεύει καθημερινά να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες που την ταλανίζουν, η Ανδρειανή Οδυσσέως, η Ηλιάνα Καναρά, και ο Νίκος Νικολάου κατέθεσαν εγγύηση ύψους 15χιλιάδων ευρώ, για να διασύρουν στα δικαστήρια το κόμμα που αγωνίζεται για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το κόμμα που παλεύει για κοινωνική δικαιοσύνη».

«Μπροστά στον διαφαινόμενο κίνδυνο εκλογικής συντριβής τους προτίμησαν αντί να αντιμετωπίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, να φυγομαχήσουν και να διασύρουν το κόμμα μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες και παρακάμπτοντας τις δημοκρατικές αποφάσεις όπως αυτές προνοούνται από το καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων», υπέδειξε η Μαρία Παναγιώτου.

Και κατέληξε: «Ντροπή τους! Τους αφήνουμε στην κρίση των ΕΔΕΚιτών».

Δειτε Επισης

Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος