Κεραυνοί Τερέπεη για το μητρώο μελών της ΕΔΕΚ-«Έγιναν 600 παράνομες εγγραφές»

Με μια επιστολή κόλαφο προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Μιχάλης Τερέπεης, με έντεκα σημεία, αναφέρεται στις παράτυπες και αντικαταστατικές, όπως τις χαρακτηρίζει εγγραφές και διαγραφές μελών στο μητρώο μελών του κόμματος.     

Μεταξύ άλλων ο κ. Τερέπεης κάνει λόγο για περίπου 600 παράνομες εγγραφές μελών στην ΕΔΕΚ, αναφέρεται σε αναπάντητες επιστολές του από τον πρόεδρο του κόμματος, ενώ εκφράζει την απογοήτευση του γιατί όπως σημειώνει πλέον είναι τεκμηριωμένη η θέση ότι το μητρώο μελών του Κινήματος έχει παραποιηθεί. 

Στην μακροσκελή επιστολή του προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ο κ. Τερέπεης, σημειώνει ότι, «μετά από μεγάλο προβληματισμό τις τελευταίες εβδομάδες, την ανασκόπηση των όσων έλαβαν χώρα στις Επαρχιακές Συνδιασκέψεις, με έμφαση την Λεμεσό και έπειτα από αρκετές προσπάθειες μέσα από τρεις γραπτές επιστολές μου, ημερομηνίας 29/8/21, 3/9/21, 13/9/21 προς τον Πρόεδρο του Κινήματος, οι οποίες επιστολές παραμένουν αναπάντητες, καθώς και με την κατ’ επανάληψη γραπτή κατάθεση θέσεων μου στις συνεδρίες της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου, αποφάσισα να αποταθώ σε εσάς που μου αναθέσατε τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το Συνέδριο του 2001, οι… χρόνιες ασθένειες και η προφητική συμβουλή του γιατρού

Την ίδια ώρα υπενθυμίζει ότι είναι μέλος της ΕΔΕΚ από το 1980, επισημαίνοντας πως, «υπηρέτησα το Κίνημα από πολλές θέσεις για 40 και πλέον χρόνια. Είμαι περήφανος για αυτή την πορεία και θα ήθελα να συνεχίσω να είμαι. Δυστυχώς όμως οι σημερινές συνθήκες που επικρατούν στο Κίνημα το λιγότερο που μου προκαλούν είναι απογοήτευση, η οποία πηγάζει από την τεκμηριωμένη πλέον θέση ότι το μητρώο μελών του Κινήματος έχει παραποιηθεί, όπως τεκμηριώνω πιο κάτω». 

Διαβάστε τα έντεκα σημεία της επιστολής Τερέπεη

1. Στις 27/8/21 παραδόθηκε στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου από το Πρόεδρο του Κινήματος ένα αρχείο ηλεκτρονικού υπολογιστή USB memory stick που περιείχε ένα κατάλογο με 7200 άτομα και με τίτλο Μητρώο Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

2. Με βάση την απόφαση της 13ης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής θα έπρεπε στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου να παραδοθεί το επικαιροποιημένο μητρώο του Νοεμβρίου του 2017. Αυτό το μητρώο προέκυψε από το μητρώο του Μαΐου του 2017 με το οποίο διεξήχθη το 13ο Εκλογικό Συνέδριο του 2017.

3. Θα ανέμενε κανείς ότι θα παραδινόταν ένα αρχείο με όλες τις λεπτομέρειες της επικαιροποίησης. Δηλαδή, πως από τα 9532 μέλη του Μαΐου του 2017 φτάσαμε στα 7200 μέλη. Αντί αυτού πήραμε έναν κατάλογο που δεν περιείχε τις σημαντικές πληροφορίες που περιείχε το μητρώο του 2017, όπως η ημερομηνία εγγραφής του μέλους και ο αριθμός μέλους που υπήρχαν στο μητρώο του Εκλογικού Συνεδρίου του 2017. Να θυμίσω ότι ο αριθμός μέλους δόθηκε σε όλα τα μέλη του Κινήματος τον Μάρτιο του 2016 και εκδόθηκαν ταυτότητες με την υπογραφή του Προέδρου και του τέως Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

4. Σε αυτό τον «επικαιροποιημένο» κατά τα άλλα κατάλογο που μας παρέδωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος, δυστυχώς, υπάρχουν εγγραφές μελών χωρίς αριθμό ταυτότητας, χωρίς αριθμό τηλεφώνου, χωρίς διευθύνσεις, χωρίς ημερομηνίες γέννησης κ.α.

Ακόμη και να δεχτώ ότι η επικαιροποίηση έγινε επιμελώς, έστω και αν λείπουν στοιχεία από αρκετά μέλη, με προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι απουσιάζουν από το μητρώο πολλά μέλη και συναγωνιστές που μεγαλώσαμε μαζί στο κίνημα, που δώσαμε σκληρούς αγώνες για την ΕΔΕΚ και που ποτέ δεν είχαν εκφράσει καμία πρόθεση αποστασιοποίησης ή αποχώρησης από το Κίνημα.

5. Μέσα από τις ενστάσεις που εξετάζουμε στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου αλλά και από τις αναφορές που έρχονται από τις εφορευτικές επιτροπές σε κάθε Επαρχιακή Συνδιάσκεψη, διαπιστώνεται ξεκάθαρα ότι έχουν διαγραφεί από το μητρώο μελών και συναγωνιστές που ποτέ δεν το ζήτησαν και δεν υπάρχει αιτιολογικό για την διαγραφή τους από το μητρώο.

6. Το μεγάλο όμως ζητούμενο, είναι κατά πόσο ο κατάλογος που παραδόθηκε από τον Πρόεδρο του Κινήματος με τα 7200 μέλη, είναι το μητρώο του Νοεμβρίου του 2017 όπως η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε. Από ένα μητρώο με 9532 μέλη αν αφαιρέσεις γύρω στις 3000 μέλη αποβιώσαντες, διπλοεγγραφές, με ελλιπή σημαντικά στοιχεία και μέλη που επιθυμούσαν τη διαγραφή τους, θα έμενε ένας αριθμός μελών γύρω στα 6500. Σε αυτό τον αριθμό θα πρέπει να προσθέσουμε τους 84 συναγωνιστές που εγκρίθηκαν από το Πολιτικό Γραφείο ως νέα μέλη στις 12 Οκτωβρίου του 2017. Σε καμία περίπτωση η πρόσθεση αυτή δεν μας δίνει 7200. Δυστυχώς, διαπιστώνεται ότι τα μέλη που ενέκρινε το Πολιτικό Γραφείο σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού δεν έχουν καταχωρηθεί όλα στο μητρώο. Από τα 84 μέλη που εγκρίθηκαν τον Οκτώβρη μτου 17 δεν είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο ούτε τα μισά. Από τα 21 μέλη που εγκρίθηκαν τον Απρίλη του 18, παρά το γεγονός ότι μιλούμε για το μητρώο του Νοέμβρη του 17, διαπιστώνεται ότι καταχωρήθηκε ένας πολύ μικρός αριθμός.

7. Είναι για μένα πλέον ξεκάθαρο με στοιχεία, αριθμούς και ονόματα ότι στον κατάλογο των 7200 περιέχονται πέραν των 600 νέων εγγραφών μελών που δεν ήταν εγγεγραμμένα μέλη στο μητρώο του Μαΐου του 2017 με το οποίο διεξήχθη το 13ο Εκλογικό Συνέδριο. Αυτές οι εγγραφές δεν εγκρίθηκαν ποτέ από το Πολιτικό Γραφείο όπως προνοεί το καταστατικό και είναι ξεκάθαρα παράτυπες και αντικαταστατικές.

8. Επίσης ο κατάλογος των 7200 περιέχει κάποια άτομα που τον Νοέμβριο του 2017 ήταν κάτω των 18 χρονών και άτομα τα οποία ήταν 15 χρονών. Πως είναι δυνατόν ένας τέτοιος κατάλογος να θεωρηθεί μητρώο του Νοεμβρίου του 2017.

9. Ως Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής μου παραδόθηκε πρόσφατα το επικαιροποιημένο μητρώο ημερομηνίας 25 Ιούνιου του 2021 το οποίο αριθμεί 6803 μέλη. Σε αυτό το μητρώο υπάρχουν όλα τα δεδομένα της επικαιροποίησης καθώς και δεδομένα τα οποία αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο που παρέδωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου, όπως στοιχεία για το ποια μέλη  αφαιρέθηκαν και γιατί αφαιρέθηκαν από το μητρώο.

Η εκτεταμένη ανάλυση αυτής της λεπτομερούς εργασίας οδηγεί ξεκάθαρα στο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των περίπου 600 παράτυπων και αντικαταστατικών εγγραφών στο μητρώο, εντάχθηκαν στον κατάλογο που μας παραδόθηκε στις 27/8/2021, μετά την πρώτη φάση της 13ης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής που έλαβε χώρα στις 27/6/21 στην Λεμεσό. (η 13η σύνοδος ολοκληρώθηκε στις 30/6/21 και προκήρυξε το Εκλογικό Συνέδριο)

10. Τον τελευταίο καιρό οι περισσότεροι θα έχετε ακούσει διάφορα περί εγγραφής στο μητρώο του Κινήματος νέων μελών κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Έχω ζητήσει από συναγωνιστές που ισχυρίζονταν κάτι τέτοιο να μου δώσουν συγκεκριμένα ονόματα, όπως και έπραξαν. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μας ως Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου, είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω ότι πράγματι αυτά τα  ονόματα είναι στον κατάλογο που παρέδωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος. Τα μέλη αυτά ποτέ δεν εγκρίθηκαν από το παρόν Πολιτικό Γραφείο, και δεν ήταν μέλη κατά το Εκλογικό Συνέδριο τον Μάιο του 2017. Επίσης αν κάποιος λάβει υπόψη και το μητρώο του Ιουνίου του 2021 συμπεραίνει ότι έχουν γίνει εγγραφές μελών και το καλοκαίρι.

11. Αποτέλεσμα των πιο πάνω είναι ότι εκλέχθηκαν από τις Επαρχιακές Συνδιασκέψεις, στις Επαρχιακές Επιτροπές και την Κεντρική Επιτροπή, άτομα τα οποία δεν εγκρίθηκαν ποτέ από το Πολιτικό Γραφείο ως μέλη, όπως προνοεί το καταστατικό και άρα παράτυπα και αντικαταστατικά είναι εγγεγραμμένα ως μέλη στον κατάλογο που παρέδωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου.

«Όλα τα πιο πάνω», σημειώνει ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, «στηρίζονται σε γεγονότα και σε στοιχεία. Για την ώρα δεν θεωρώ σκόπιμη την αναφορά σε ονόματα. Είναι καθήκον μας να εξασφαλίσουμε ότι προχωρούμε σε Εκλογικό Συνέδριο με μητρώο που να στηρίζεται απόλυτα στις πρόνοιες του Καταστατικού».

Την ίδια ώρα τονίζει ότι, «βασικό στοιχείο σε αυτή την διαδικασία μπορεί να αποτελέσει και ο εξωτερικός σκληρός δίσκος που ο Πρόεδρος του Κινήματος δήλωσε δημόσια από συγκεκριμένη εκπομπή ότι έχει στο συρτάρι του γραφείου του».

Απευθυνόμενος προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Τερέπεης υπογραμμίζει πως, «οι αρχές με τις οποίες μεγάλωσα στην πολιτική οικογένεια της ΕΔΕΚ, όπως αυτές καταγράφονται και στο καταστατικό, δεν μου επιτρέπουν να σιωπώ σε αυτές τις παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες. Για χάρη της ενότητας ανέχθηκα πολλές φορές αντικαταστατικές αποφάσεις που μείωναν την αξιοπιστία των Συλλογικών Οργάνων. Δεν θα δεχτώ ποτέ όμως να γίνω συνένοχος στη παραποίηση του μητρώου μελών του Κινήματος και κατά συνέπεια στην νόθευση της βούλησης της βάσης του Κινήματος».

«Από σήμερα», συνεχίζει, «γνωρίζετε τα γεγονότα και τις αλήθειες. Χρέος όλων μας να αποτρέψουμε την συνέχιση αυτής της παράτυπης και παράνομης πορείας προς το Συνέδριο. Ως Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και ως μέλος της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου δεν θα προσυπογράψω αντικαταστατικές ενέργειες και δεν προτίθεμαι να συνυπογράψω κάρτες συνέδρων για άτομα που παράτυπα έχουν καταχωρηθεί στο μητρώο μελών του Κινήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική