Νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Θεμιστοκλέους-Τον καταγγέλλει ο Μυλωνάς

Νέο επεισόδιο στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΕΛΑΜ, Ανδρέα Θεμιστοκλέους ο οποίος σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς, άφησε υπονοούμενα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της επιτροπής εναντίον των κατοίκων του Κάτω Πύργου.  

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της επιτροπής Παιδείας, ο πρόεδρος της, Παύλος Μυλωνάς εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός, δημοσιοποίησε την πρόθεση του να τον καταγγείλει στην επιτροπή Δεοντολογίας και την πρόεδρο της Βουλής, ενώ επεσήμανε πως αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τον βουλευτή του ΕΛΑΜ, η επιτροπή Παιδείας δεν θα συνεδριάσει ξανά. Ο κ. Θεμιστοκλέους, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, αλλά και τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδη, χαρακτήρισε με απαράδεκτα επίθετα τους κατοίκους του Κάτω Πύργου, που εξ ανάγκης περνούν από τα κατεχόμενα για να μεταβούν στη Λευκωσία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε ρόλο… αστυνομικού η Αννίτα για την επίθεση Θεμιστοκλέους στην Ξάνθου

«Θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου και προτίθεμαι βεβαίως να προβώ σε καταγγελία στην επιτροπή δεοντολογίας και στην Πρόεδρο της Επιτροπής για την απαράδεκτη συμπεριφορά του βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους. Διακόπτοντας και χωρίς να ζητά το λόγο, καταστρατηγώντας κάθε έννοια των κανονισμών αλλά και επιδεικνύοντας έλλειψη σεβασμού προς το Προεδρείο και τους συναδέλφους του. Ενδεικτικά να σας πω ότι αποκάλεσε με απαράδεκτο χαρακτηρισμό την προσπάθεια της Επιτροπής να καταγράψει τα προβλήματα. Μίλησε απρεπώς σε φιλοξενούμενο και προκαλεί συνεχώς προβλήματα στη λειτουργία της Επιτροπής», είπε Παύλος Μυλωνάς.

Και πρόσθεσε: «Προσωπικά δεν έχω καμία διάθεση να κάμνω τον δικαστή ούτε τον Αστυνομικό του κ. Θεμιστοκλέους. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του και την ανάγκη όλων μας να αναδεικνύουμε τις προσωπικότητές μας, αλλά αυτά δεν είναι θέματα που πρέπει να απασχολούν την επιτροπή. Είναι άλλης ειδικότητας και επιστήμης που μπορούν να ασχοληθούν. Εμείς έχουμε δουλειά να κάνουμε και έχω τη διάθεση, εάν δεν λυθεί το πρόβλημα με οποιονδήποτε τρόπο αποφασίσει η σοφία της επιτροπής Δεοντολογίας και της Ολομέλειας, να μην συνεδριάζει καν υπό την Προεδρία μου η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ».

Από την πλευρά του ο Χρίστος Χριστοφίδης εκ μέρους του ΑΚΕΛ δήλωσε πως ο κ. Θεμιστοκλέους, «προέβη σε ένα απαράδεκτο υπονοούμενο για τους κατοίκους του Πύργου κακίζοντας την επιλογή ανάγκης που κάνουν οι άνθρωποι να έρχονται στη Λευκωσία μέσω των κατεχομένων, φωτογραφίζοντας τους ουσιαστικά, να μην πω προδοτική, αλλά απαράδεκτη τη συμπεριφορά τους και ο κ. Θεμιστοκλέους για ακόμα μια φορά παρεκτράπει χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς τόσο για την επιτροπή όσο και για τα μέλη της επιτροπής Παιδείας. Πρέπει να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές», είπε ο κ. Χριστοφίδης.

H απάντηση Θεμιστοκλέους
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, απαντώντας στις κατηγορίες των συναδέφλων του, χαρακτήρισε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η επιτροπή Παιδείας, «καφενείο». Δεν υπάρχει, είπε, «κανένας σεβασμός, καμιά απολύτως θετική προσέγγιση στα θέματα που απασχολούν την Επιτροπή. Έγραψαν θέματα προς συζήτηση δεν έστειλαν επιστολές και σήμερα μου αρνήθηκαν να εγγράψω αυτονόητο θέμα με την επιχειρηματολογία ότι δεν ήταν αιτιολογημένο. Ήταν δικό μου θέμα, του κόμματος μου. Αυτή η νοοτροπία συνεχίζεται».

Σε σχέση με τους χαρακτηρισμούς που του αποδόθηκαν για τους κατοίκους του Κάτω Πύργου, δήλωσε πως αυτό που είπε σε την επιτροπή, είναι πως, «η ευθύνη όσων κατοικούν στις ελεύθερες περιοχές που διέρχονται ή πηγαίνουν στα κατεχόμενα είναι δική τους. «Δεν καταδικάσαμε κανένα κάτοικο της ακριτικής, ηρωικής περιοχής του Κάτω Πύργου. Δεν μπορεί όμως να δίνουμε προνόμια σε μια περιοχή εις βάρος του συνόλου. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να τους παρέχουμε χωρίς να επηρεάζει το σύνολο. Δεν μπορεί να περιορίζουμε θέσεις στα Πανεπιστήμια ειδικά για τους κατοίκους της περιοχής αυτής», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ