Απαντά στις καταγγελίες περί μεθόδευσης εκλογικού αποτελέσματος η ΕΔΕΚ-Πυρά κατά Δοράτη

Σήκωσε το γάντι η ΕΔΕΚ και απάντησε στα περί μεθόδευσης εκλογικού αποτελέσματος, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του Δοράτη κατηγορώντας τον ότι προκαλεί κλίμα εκφοβισμού στην προσπάθεια να προκαταλάβει το αποτέλεσμα.

Σε ανακοίνωση του το Κ.Σ. ΕΔΕΚ ανέφερε πως, «είναι με λύπη που ενημερωθήκαμε από τον ηλεκτρονικό Τύπο ότι Ανακοίνωση Τύπου την οποία υπογράφει η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού αναφέρεται σε δήθεν παράνομη μεθόδευση του αυριανού εκλογικού αποτελέσματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοβαρές καταγγελίες για αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος από την Επαρχιακή Επιτροπή ΕΔΕΚ Λεμεσού

Σημείωσε επίσης ότι, «αυθαίρετα και χωρίς καμία διαβούλευση με τα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού, ο νυν Πρόεδρός της συναγωνιστής Λεύκιος Δοράτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δεν υπογράφει ο ίδιος ο οποίος είναι και ο μόνος συντάκτης της, αλλά ως Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού. Προς απόδειξη τούτου οι διαμαρτυρίες μελών της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού για το περιεχόμενό της για το οποίο δεν ήταν ενήμεροι, καθώς και για το γεγονός ότι η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου και όχι σήμερα ώστε να ληφθεί τέτοια απόφαση».

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως, «το μητρώο μελών είναι ευθύνη της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων και ανοίγεται ενώπιον όλων πριν από την εκλογική αναμέτρηση ώστε να μην υπάρχουν αλλοιώσεις».

Πρόσθεσε πως, «οι απειλές που εκτοξεύει ο συναγωνιστής Λ. Δοράτης περί κακουργήματος αποτελούν δημόσια απόδειξη του κλίματος εκφοβισμού που κάποιοι δημιουργούν προσπαθώντας να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα. Εάν αυτό δεν τους ικανοποιήσει προφανώς θα ακολουθήσουν σχετικές καταγγελίες και ψευδείς δηλώσεις όπως είδαμε και στην περίπτωση της Συνδιάσκεψης Πάφου. Εάν τους ικανοποιήσει δεν θα πράξουν τίποτα. Τους αφήνουμε στην κρίση του κόσμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επικές μάχες στην ΕΔΕΚ-Τα δεδομένα πριν τις Συνδιασκέψεις σε Λεμεσό και Λευκωσία

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ  θα συνεχίσει να πορεύεται προς την εκλογική διαδικασία στην βάση όσων προνοεί το καταστατικό του κόμματος και η ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 30 Ιουνίου 2021.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος