Παρασκευή 17 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Παίρνουν θέση για Γαβριήλ και βιβλίο Αγγλικών οι «Ως Δαμέ»-«Θα σταθούμε αλληλέγγυοι»

  15/09/2021 11:42
Παίρνουν θέση για Γαβριήλ και βιβλίο Αγγλικών οι «Ως Δαμέ»-«Θα σταθούμε αλληλέγγυοι»

Παίρνουν θέση για Γαβριήλ και βιβλίο Αγγλικών οι «Ως Δαμέ»-«Θα σταθούμε αλληλέγγυοι»

  15/09/2021 11:42

"Τα συστήματα παιδείας σε νότο και βορρά, αποτελούν βασική αιτία διαιώνισης του διχασμού μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων" αναφέρει σε ανακοίνωση του το συντονιστικό γραφείο των "Ως Δαμέ", απαιτώντας, κατά την έκφραση τους, " να αφαιρεθεί κάθε στοιχείο κατήχησης σε θρησκείες και εθνικισμούς ένθεν και ένθεν της Πράσινης Γραμμής, ώστε να επιτραπεί στις μελλοντικές γενιές αυτού του τόπου να καταφέρουν να ζήσουν ειρηνικά σε όλη την Κύπρο μακριά από μισαλλοδοξίες και φανατισμούς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντεπιτίθεται ο Προδρόμου και καρφώνει τη Νομική Υπηρεσία για τον Γαβριήλ

Στην ανακοίνωση διατυπώνονται βαρύτατες επικρίσεις για "τη δίωξη του εκπαιδευτικού και εικαστικού Γιώργου Γαβριήλ και την απόσυρση -αφού προηγήθηκε η εντολή για σκίσιμο της σελίδας 36- του βιβλίου Αγγλικών" οι οποίες σύμφωνα με τους  "Ως Δαμέ", "αποδεικνύουν εκ νέου την προσέγγιση του ελληνοκυπριακού υπουργείου Παιδείας στην εκπαίδευση που παρέχει το δημόσιο σχολείο αλλά και τον κοινωνικό ρόλο της ελληνοκυπριακής εκπαίδευσης. Η στάση όμως του Πρόδρομου Προδρόμου-συνεχίζει η ανακοίνωση- και όλου του κρατικού μηχανισμού στις δύο αυτές υποθέσεις αποτελεί ακόμα μια υπενθύμιση πως τα σχολεία είναι εκκολαπτήρια εθνικισμού και κατευθυνόμενης σκέψης".

Οι Ως Δαμέ" αναφέρουν επίσης ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουν κατά την έκφραση τους "τη σημερινή πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, να δηλώνει πως «το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης δεν πρέπει να επεκτείνεται εκεί που προσβάλλονται σύμβολα, θεσμοί και θρησκευτικές αντιλήψεις».

Καλούν, τέλος, την ΕΕΥ "να αποσύρει άμεσα την δίωξη ενάντια στον Γιώργο Γαβριήλ, η οποία είναι προγραμματισμένη να εξεταστεί στις 6 Οκτωβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, διαβεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε αλληλέγγυοι στον διωκόμενο εικαστικό και εκπαιδευτικό, τόσο στις 6 Οκτωβρίου, όσο και σε οποιαδήποτε περίσταση χρειαστεί στο μέλλον" αναφέρουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας