Κυριακή 23 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δίνει απαντήσεις μέσω Ακιντζί ο ΠτΔ-«Διαψεύδονται τα αφηγήματα για Κραν Μοντάνα»

  19/08/2021 11:24
Δίνει απαντήσεις μέσω Ακιντζί ο ΠτΔ-«Διαψεύδονται τα αφηγήματα για Κραν Μοντάνα»

Δίνει απαντήσεις μέσω Ακιντζί ο ΠτΔ-«Διαψεύδονται τα αφηγήματα για Κραν Μοντάνα»

  19/08/2021 11:24

Απαντήσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σχετικά με τη στάση του στο Κυπριακό την τελευταία πενταετία, βρήκε την ευκαιρία να δώσει με αφορμή τη συνέντευξη του Μουσταφά Ακιντζί στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 

Σε γραπτή δήλωση του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεικνύει πως η συνέντευξη του κ. Μουσταφά Ακιντζί στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν είναι αρκούντως αποκαλυπτική, τόσο για τους διαχρονικούς στόχους της Τουρκίας όσο, όμως, και για τους λόγους που οδήγησαν στο ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο, στο Κραν Μοντανά.

«Την ίδια ώρα», προσθέτει ο Πρόεδρος, «με όσα δηλώνει ο κ. Ακιντζί για τη συμφωνία του Βερολίνου, καταδεικνύει πως δεν έπαψα από την επομένη, κιόλας, της αποτυχίας της Διάσκεψης για την Κύπρο το 2017, να επιδιώκω την επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ούτε σκέψη για πενταμερή-Ακούει Λουτ, βλέπει ηγέτες και αποφασίζει ο Γκουτέρες

Ταυτόχρονα, τονίζει, διαψεύδονται και τα όποια αφηγήματα ήθελαν να αποδίδουν την αποτυχία στο Κραν Μοντανά και μέχρι σήμερα, στη δική μας πλευρά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα του «και την πολιτική μου βούληση να συνδράμω στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών, όχι όμως με βάση τα προαπαιτούμενα που αξιώνει ο κ. Τατάρ ή η Τουρκία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκάλυψη Ακιντζί-«Δεν είναι στην ατζέντα της Τουρκίας η αναγνώριση της "τδβκ"»

«Είναι δυνατός ένας νέος κύκλος συνομιλιών στη βάση του κοινού εδάφους, όπως καθορίζεται από τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, αλλά και από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνων που καθορίζουν και τους όρους εντολής του Γενικού Γραμματέα», καταλήγει ο Νίκος Αναστασιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολομέτωπη επίθεση Ακιντζί σε Τουρκία-«Στόχος της Τουρκίας η προσάρτηση της Κύπρου»

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας