Σάββατο 27 Νοε, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ενημέρωσε το Σ.Α. η Σπέχαρ-Βρετανικές ραδιουργίες για την προεδρική δήλωση

  21/07/2021 20:45
Ενημέρωσε το Σ.Α. η Σπέχαρ-Βρετανικές ραδιουργίες για την προεδρική δήλωση

Ενημέρωσε το Σ.Α. η Σπέχαρ-Βρετανικές ραδιουργίες για την προεδρική δήλωση

  21/07/2021 20:45

Η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ενημέρωσε σήμερα για σχεδόν δύο ώρες τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις δύο εκθέσεις του κ. Γκουτέρες για ΟΥΝΦΙΚΥΠ και καλές υπηρεσίες, αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις για τα Βαρώσια.

Σε σύντομες δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των μελών του Σ.Α. είπε πως εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Γραμματείας για τις πρόσφατες εξελίξεις και την αρνητική επίπτωση στις σχέσεις μεταξύ των μερών και την πιθανότητα επιστροφής σε βιώσιμες συνομιλίες διευθέτησης.

«Το Σ.Α. ακόμη διαβουλεύεται στο θέμα των Βαρωσίων και η Γραμματεία θα κάνει περαιτέρω ανακοίνωση σύντομα. Υπενθύμισα στο Συμβούλιο ότι ο ΓΓ έχει συστηματικά καλέσει τα μέρη να αποφύγουν οποιεσδήποτε μονομερείς δράσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις και να εκτροχιάσουν τις προσπάθειες για συνέχιση του διαλόγου, σε αναζήτηση κοινού εδάφους, συμπεριλαμβανομένων των Βαρωσίων», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκτός τόπου και χρόνου ο Ερντογάν-Εκπέμπει σε… καμένη συχνότητα για το Κυπριακό

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σχέδιο προεδρικής δήλωσης το οποίο παρουσίασε η Βρετανία και προσπάθησε να εγκριθεί με διαδικασίες επείγοντος, δεν μνημονεύει τα ονόματα του Pροέδρου Ερντογάν και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Τατάρ, παρά μόνο αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις, κάτι που έκανε και η κ. Σπέχαρ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ότι αργότερα σήμερα θα εκδοθεί ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ  για τα Βαρώσια, ενώ σχετικά με το Συμβούλιο Ασφαλείας, η Βρετανία κυκλοφόρησε σχέδιο προεδρικής δήλωσης και μέχρι αργά το απόγευμα θα αναμένει εισηγήσεις των υπολοίπων μελών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδωσε κατεύθυνση στους Βαρωσιώτες το Εθνικό-Προβληματισμός και ομοψυχία

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας