Πήγαινε έλα και ράβε ξήλωνε για ανασχηματισμό-Εκκρεμότητα το Υπουργείο Υγείας

Ανατροπές της τελευταίας στιγμής, με τον Αδάμο Αδάμου να απαντά αρνητικά στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για υπουργοποίηση, ενδεχομένως να καθυστερήσουν, όπως όλα δείχνουν τις ανακοινώσεις σε σχέση με με τον επικείμενο ανασχηματισμό.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αδάμου επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βράδυ της Δευτέρας και αφού τον ευχαρίστησε, τον ενημέρωσε πως δεν αποδέχεται την πρόταση για να αναλάβει το Υπουργείο Υγείας. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Νίκος Αναστασιάδης, προσανατολίζεται σε άλλες επιλογές και αναλόγως των απαντήσεων που θα λάβει, θα προχωρήσει σήμερα ή αύριο με την ανακοίνωση των ονομάτων που θα ενταχθούν στην Κυβέρνηση του.    

Πάντως, μετά την αναχώρηση της Τζέιν Χολ Λουτ, έφτασε στο Προεδρικό ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ενδεχομένως για να συζητήσει το θέμα του ανασχηματισμού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο Προεδρικό έσπευσε λίγο αργότερα και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Χάρης Γεωργιάδης. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, κράτησε 45 λεπτά με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να αποχωρεί χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον κάλεσαν να σχολιάσει το ζήτημα του ανασχηματισμού.
 

Σε σχέση με τον χρόνο του ανασχηματισμού, αξίζει να σημειωθεί πως σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Δημοκρατίας, επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα αναχωρήσει αύριο για τις Βρυξέλλες, θα συνοδεύεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κυριάκο Κούσιο.

Οι ανακοινώσεις από τον Νίκο Αναστασιάδη, αναμένεται πως θα φτάσουν τις πέντε και θα αφορούν, δύο θέσεις  των υπουργών, Υγείας και Δικαιοσύνης, τις δύο θέσεις κυβερνητικού και αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου καθώς και τη θέση του υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έβαλε τελεία και παύλα κάνοντας και πάλι… σαματά-Έσπασε το πρωτόκολλο η Γιολίτη

Σε ότι αφορά τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέληξε στον Μάριο Πελεκάνο, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως από το κυβερνητικό σχήμα θα αποχωρήσει και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, τη θέση του οποίου θα λάβει η Νιόβη Παρισσινού. 

Τέλος σε σχέση με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φαίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να καταλήγει στο όνομα της Ανώτερης Λειτουργού Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Αναστασίας Ανθούση.

Δειτε Επισης

BINTEO: Πατέρας ανάγκαζε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο-Πέθανε από χρόνια κακοποίηση
«Η ΕΕ ανέκαθεν στήριξε και θα στηρίξει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού»
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Αισθάνεται... αδικημένος από τη στάση της ΕΕ ο Τατάρ-«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση και ανομία»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό-Δεκάδες τραυματίες
Πεντάγωνο: Το τεχνητό λιμάνι που κατασκευάζει ο στρατός των ΗΠΑ στη Γάζα είναι κατά το 50% έτοιμο
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών