Πέμπτη 6 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ανακοίνωσε διακοπή της συνεργασίας με τους Κυνηγούς η Άννα Θεολόγου

  19/04/2021 11:42
Ανακοίνωσε διακοπή της συνεργασίας με τους Κυνηγούς η Άννα Θεολόγου

Ανακοίνωσε διακοπή της συνεργασίας με τους Κυνηγούς η Άννα Θεολόγου

  19/04/2021 11:42

Παρελθόν σχεδόν ένα μήνα πριν τις εκλογές αποτελεί η συνεργασία του Κινήματος «Ανεξάρτητοι» της Άννας Θεολόγου με το Κόμμα Κυπρίων Κυνηγών. Τη διακοπή της συνεργασίας, ανακοίνωσε η ίδια η Άννα Θεολόγου, η οποία εξήγησε πως μετά από την σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα δεν υπήρχε τρόπος να συνεχιστεί η συνεργασία.

Μάλιστα εξήγησε πως τις επόμενες ημέρες, το Κίνημα Ανεξάρτητοι θα καταθέσει αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, για ίδρυση νέου κόμματος. Την ίδια ώρα, σημείωσε πως η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα και εκφράζει τόσο τους Ανεξάρτητους όσο και το ΚΕΚΚ. 

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, με γνωμάτευση του ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, εντόπιζε ένα αριθμό προβλημάτων σε περιπτώσεις κομμάτων που ζητούσαν να εγγραφούν στα ψηφοδέλτια με διαφορετική από την επίσημη στον Έφορο Εκλογών ονομασία τους. Ο κ. Σαββίδης, σημείωνε πως θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά η Νομοθεσία, σημειώνοντας ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να μπορέσουν να προχωρήσουν στις Βουλευτικές εκλογές, στην περίπτωση που θα συμμετάσχουν όλοι, και με ποιο τρόπο θα πρέπει να γίνεται η αναγραφή στα ψηφοδέλτια.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, στη μια το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση θα τεθεί επί τάπητος ο εκλογικός νόμος, με αφορμή και την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα που αφορούν τα ονόματα των κομμάτων στα ψηφοδέλτια των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάει για υπερψήφιση η πρόταση για κινητές κάλπες-Τι ισχύει για τις στενές επαφές

Η απάντηση του ΥΠΕΣ στη Θεολόγου
Όπως εξήγησε σε δημοσιογραφική διάσκεψη η Άννα Θεολόγου, μετά από την απαντητική επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών που έχει δει το φως της δημοσιότητας όσον αφορά την υποβολή των υποψηφιοτήτων και μετά από ενδελεχή προβληματισμό για τα επόμενα βήματα του κινήματος «Ανεξάρτητοι», στην επιστολή του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι

α) το όνομα του συνδυασμού ενός κόμματος που θα υποβληθεί στους εφόρους εκλογής για σκοπούς της προσεχούς ή οποιασδήποτε άλλης εκλογικής διαδικασίας, δεν μπορεί να διαφέρει από το όνομα του κόμματος που αφορά ο συγκεκριμένος συνδυασμός, όπως αυτό είναι καταγεγραμμένο στο μητρώο πολιτικών κομμάτων και

β) αν ένα πολιτικό κόμμα, εγγεγραμμένο στο μητρώο πολιτικών κομμάτων συνεργαστεί στο πλαίσιο της προσεχούς εκλογικής διαδικασίας με ένα οργανωμένο σύνολο το οποίο δεν είναι εγγεγραμμένο ως πολιτικό κόμμα ή με ανεξάρτητο ή ανεξάρτητους υποψηφίους ο συνδυασμός θα θεωρείται ως συνδυασμός ενός κόμματος εφόσον οι υποψήφιοι που προέρχονται από το οργανωμένο σύνολο ή ανεξάρτητος ή ανεξάρτητοι ενσωματώνονται στο συνδυασμό του κόμματος.

Σημείωσε παράλληλα πως εξ αρχής ο στόχος του κινήματος ήταν να γίνει η ομπρέλα για διάφορα οργανωμένα σύνολα και ομάδες που σέβονται τις ίδιες αρχές και έχουν το ίδιο όραμα για τον τόπο μας, και που θα ενσωματώνονταν μαζί μας με σκοπό την συλλογική προσπάθεια στον εκλογικό αγώνα για να διεκδικήσει έδρες στο κοινοβούλιο.

Υπενθύμισε την ίδια ώρα, ότι η συνεργασία με το Κ.Ε.Κ.Κ., ξεκίνησε κατόπιν εκτεταμένων συζητήσεων αναφορικά με τις περιβαλλοντικές θέσεις που πρόβαλλε το Κ.Ε.Κ.Κ, καθώς και στο ρόλο και θέση που πρέπει να έχει ο κάθε σωστός κυνηγός στη διατήρηση ενός αειφόρου οικοσυστήματος.

«Εξακολουθούμε», συνέχισε η Άννα Θεολόγου, «να συμμεριζόμαστε  την άποψη, πως οι κυνηγοί μέσα από μια σύγχρονη και υποχρεωτική εκπαίδευση σε περιβαλλοντικά θέματα δύνανται να διαδραματίσουν  καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση των απαραίτητων ισορροπιών στο φυσικό περιβάλλον της Κύπρου και στην καταπολέμηση της καταστροφής της φύσης, λόγω και της τακτικής τριβής τους με τα οικοσυστήματα της Κύπρου και της ευνόητης έγνοιας τους για διατήρηση της βιοποικιλότητας που αποτελεί προϋπόθεση για την ύπαρξη πλούσιας πανίδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κανονικά τον Μάιο οι βουλευτικές-Τέλος στα σενάρια για αναβολή

Αυτό που μας ζητείται από το Υπουργείο, είπε η επικεφαλής των Ανεξάρτητων είναι «να κατέλθουμε ως υποψήφιοι του ΚΕΚΚ. Αυτό αλλάζει επί της ουσίας του σχεδιασμούς μας και τις προθέσεις μας, καθώς και το μήνυμα που θέλαμε να δώσουμε στην κοινωνία ως μια εναλλακτική ανεξάρτητη επιλογή.

Δυστυχώς όμως μετά τις ανωτέρω οδηγίες, το κίνημα μας για να κατέλθει στις εκλογές θα πρέπει να ενσωματωθεί κάτω από το ψηφοδέλτιο του εγγεγραμμένου κόμματος που είναι το ΚΕΚΚ χωρίς αυτό να συμβαδίζει με τους εξ αρχής στόχους και επιδιώξεις μας», πρόσθεσε.

«Μετά από συζήτηση με όλους τους υποψήφιους και τα οργανωμένα σύνολα που ενσωματώθηκαν κάτω από την ομπρέλα του κινήματος μας, αναφορικά με την αρχική συνεργασία, παρόλο το οποιονδήποτε ενδεχόμενο πολιτικό κόστος και παρά την δυναμική που διαφαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, αποφασίσαμε ομόφωνα ότι δεν μπορούμε να κατέλθουμε ως υποψήφιοι κάτω από το ΚΕΚΚ αφού έτσι θα χαθεί η ταυτότητα και η προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και μήνες για να παρουσιάσουμε μια διαφορετική επιλογή», εξήγησε η Άννα Θεολόγου.

Και πρόσθεσε: «Αντιλαμβανόμαστε μετά από δύο διαδοχικές συναντήσεις τις τελευταίες μέρες, ότι και η ηγεσία του ΚΕΚΚ καθώς και οι υποψήφιοι τους, νιώθουν ακριβώς το ίδιο για την δική τους προσπάθεια, να παρουσιάσουν το έργο τους στην κοινωνία και να διεκδικήσουν έδρες στο κοινοβούλιο, χωρίς να χάσουν παράλληλα την δική τους ταυτότητα και είναι απόλυτα σεβαστό και κατανοητό, αφού ούτε οι ίδιοι επιθυμούν να κατέλθουν σε ψηφοδέλτιο αποκλειστικά του δικού μας κινήματος χωρίς να παρουσιάζεται η ταυτότητα των κυνηγών».

Ιδρύει νέο κόμμα
Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ανέφερε πως, «παρά την αρχική μας πρόθεση να μην εγγράψουμε το Κίνημα Ανεξάρτητοι ως κόμμα, η ερμηνεία του νόμου από τον Γενικό Διευθυντή μας υποχρεώνει τελευταία στιγμή να αλλάξουμε την τακτική μας προσέγγιση στο ζήτημα υπό το φως και της διακοπής της συνεργασίας μας με το Κ.Ε.Κ.Κ.».

«Αναγκαζόμαστε όμως», συνέχισε, «να το πράξουμε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη δεύτερη κατανομή των ψήφων ώστε καμία ψήφος του λαού προς το Κίνημα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ να μην πάει χαμένη εξαιτίας ενός συστήματος που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κομματοκρατίας και που εμποδίζει με κάθε τρόπο κάθε ανεξάρτητη φωνή από το να ακουστεί».

Η Άννα Θεολόγου, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη λήψη κομματικής χορηγίας και επεσήμανε πως «παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας και στο στόχο μας για επιστροφή στην κυπριακή κοινωνία και τις κοινωνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, της κομματικής χορηγίας που θα δικαιούμαστε όντας κοινοβουλευτικό κόμμα, αν ο λαός μας εμπιστευθεί με τη ψήφο του».

Σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές, η κ. Θεολόγου, τόνισε πως «εμείς, ως Ανεξάρτητοι δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας και στις θέσεις μας. Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούμε να καταστούμε το όχημα εξυπηρέτησης αλλότριων, προσωπικών ή και κομματικών συμφερόντων. Όπως καταδεικνύει άλλωστε και το σύνολο των μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεων, ο κυπριακός λαός μας  εμπιστεύεται λόγω της επιμονής μας για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας. Αλλαγή και ανανέωση με καθαρούς και έντιμους συμπολίτες, άνδρες και γυναίκες, που είναι απόλυτα ξεκομμένοι από πολιτικές και κομματικές εξαρτήσεις ενός σαθρού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που αποδεδειγμένα είναι διαπλεκόμενο με οικονομικά και τραπεζικά συμφέροντα».

«Ως Ανεξάρτητοι αποτελούμε σήμερα την καλύτερη και καθαρότερη πολιτική επιλογή. Απαρέγκλιτος στόχος μας η προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Κυπρίων Πολιτών.  Έχουμε στρατηγικό όραμα για την Κύπρο του αύριο με ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις για το μέλλον της χώρας και κυρίως, της νέας γενιάς. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε θα το πετύχουμε μαζί, γιατί είναι η ώρα να πάμε για αλλαγή γενιάς, όσα εμπόδια και αν μας βάζουν σε όλα τα επίπεδα», κατέληξε η Άννα Θεολόγου.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας