Αυτό είναι το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα για τη ΤΑ-Ενώπιον της Βουλής η πρόταση

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τις πρόνοιες της πρότασης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ταυτόχρονα με τις Βουλευτικές Εκλογές, η οποία θα προωθηθεί στη Βουλή μέχρι αύριο.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας του Υπουργικού, ο Νίκος Νουρής «σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ταυτόχρονα με τις Βουλευτικές Εκλογές, το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή Συνεδρία του, αποφάσισε την πρόταση την οποία θα προωθήσουμε στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να τεθεί ενώπιον της νομοθετικής εξουσίας για λήψη απόφασης».

Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε πως μεταξύ άλλων, η συγκεκριμένη πρόταση διαλαμβάνει και το ερώτημα, «το οποίο η Κυβέρνηση θέτει στη Βουλή για να τεθεί ενώπιον του λαού και το οποίο ερώτημα είναι το ακόλουθο: Συμφωνείτε με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη βάση της πρότασης της εκτελεστικής εξουσίας, για τη δημιουργία 17 νέων δήμων με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια;»

Καταλήγοντας, ο κ. Νουρής υπέδειξε πως αυτή λοιπόν η πρόταση θα διαβιβαστεί μέχρι αύριο στη Βουλή και, «στη βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει τη δικαιοδοσία να αποφασίσει θετικά ή αρνητικά, εάν δηλαδή θα γίνει ή δεν θα γίνει παγκύπριο δημοψήφισμα ταυτόχρονα με τις Βουλευτικές εκλογές στις 30 Μάϊου».

Τη θέση της Κυβέρνησης για το δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές, χαιρετίζει με ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «να αποφασίσει ο λαός ώστε να προχωρήσουμε σε μια από τις πιο ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση