Επιμένει στην παραίτηση Γιολίτη το ΑΚΕΛ, βλέπει Άντρο ο Αναστασιάδης

Συνεχίζονται οι επικρίσεις στην Κυβέρνηση από πλευράς ΑΚΕΛ, στον απόηχο των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στο κέντρο της Λευκωσίας, με το κόμμα της αντιπολίτευσης να επιμένει στην παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα τον δεχθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε πως «μια κυβέρνηση που στέλνει την Αστυνομία να δέρνει πολίτες σε ειρηνικές διαδηλώσεις, που εξαπολύει παράνομες έρευνες σε σπίτια πολιτών ψάχνοντας ποιοι τη σατιρίζουν, είναι μια κυβέρνηση που έχει περάσει τη γραμμή, την οποία θέτουν το σύνταγμα, το κράτος δικαίου και η ίδια η δημοκρατία».

Όπως αναφέρει, «η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού έχει στραφεί στον αυταρχισμό και την καταστολή, γιατί μόνο αυτό τής απέμεινε στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την οργή των πολιτών για τα αδιέξοδα που προκάλεσαν οι πολιτικές της».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει ενώπιον της Βουλής, τονίζει το ΑΚΕΛ, το οποίο έχει εγγράψει τα ζητήματα - για την αστυνομική βία στη διαδήλωση του Σαββάτου και για την καθολική απαγόρευση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας. 

«Έχουμε πανδημία, χρειάζονται μέτρα προστασίας αλλά έχουμε και δημοκρατία. Γι’ αυτό το λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ζήτησε συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία διευθετήθηκε να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί».

«Μπροστά σε όλα αυτά που συνέβησαν το περασμένο Σάββατο, καθώς και για την κατάχρηση εξουσίας από την Υπουργό Δικαιοσύνης στην υπόθεση του parody account, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει επιτέλους την πολιτική ευθύνη. Η Υπουργός έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί. Επειδή όμως είναι προφανές ότι δεν κατανοεί τι σημαίνει πολιτική ευθιξία και να παραιτηθεί ο Πρόεδρος θα έπρεπε ήδη να την είχε παύσει. Η ευθύνη πλέον είναι δική του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι επιθέσεις στη Γιολίτη με «Αίαντα», το ναρκοπέδιο και το... φορτίο του Ιωνά

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές