Κυριακή 17 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Καλεί τον Παράσχο να τεκμηριώσει ή να ανακαλέσει τα όσα έγραψε ο Αναστασιάδης

  14/01/2021 15:25
Καλεί τον Παράσχο να τεκμηριώσει ή να ανακαλέσει τα όσα έγραψε ο Αναστασιάδης

Καλεί τον Παράσχο να τεκμηριώσει ή να ανακαλέσει τα όσα έγραψε ο Αναστασιάδης

  14/01/2021 15:25
Δύο ανακοινώσεις σε διάστημα λίγων λεπτών εξέδωσε το Προεδρικό, σε σχέση με την παραίτηση του αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Καθημερινή», Ανδρέα Παράσχο,  μετά τα όσα έγραψε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
 
Υπενθυμίζεται ότι στο επίμαχο άρθρο, ο Ανδρέας Παράσχος έγραψε πως: «Δεν ξέρω την πρόεδρο του Ανωτάτου, ξέρω όμως τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος για τη λύση δύο κρατών που βολιδοσκοπούσε από το 2017 και εντεύθεν, είχε μιλήσει και σε μένα και το έγραψα τον Μάρτιο του 2018, ότι “θα προσπαθούσε να εξασφαλίσει συναίνεση από την Ε.Ε. και τη σύμφωνη γνώμη του αρχιεπισκόπου”. Είχε όμως αντιληφθεί ότι “τα χρυσά διαβατήρια” ήταν η κότα με τα χρυσά αβγά, που όπως φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα, άφηνε στο Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις. Γι’ αυτό στο Μoν Πελεράν δεν πήρε Βαρώσι και Μόρφου και στο Κραν Μοντάνα λύση. Αιφνιδίως όμως το Al Jazeera σήκωσε τη σκεπή και φάνηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, όπως και η κουστωδία του και πως εμάς τελικά μας πήρε ο δαίμονας!».
 
Σε γραπτή δήλωση του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλεί μεταξύ άλλων τον Ανδρέα Παράσχο, να τεκμηριώσει τα όσα, αβάσιμα, όπως τα χαρακτηρίζει ο Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε στο άρθρο του ή να παραδεχθεί πως υπήρξε θύμα παραπληροφόρησης.
 

Στη γραπτή του δήλωση ο Νίκος Αναστασιάδης σημειώνει πως, «παρακολουθώ με θλίψη μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος μου είτε με ψίθυρους είτε μέσα από ψευδή δημοσιεύματα.»
 
Και προσθέτει: «Με πλήρη σεβασμό στην ελευθερία των ΜΜΕ αλλά και στην ελευθερία του λόγου απέφυγα στη 40χρονη παρουσία μου στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας, την όποια άσκηση των νομικών μου δικαιωμάτων, αναγνωρίζοντας πως η εμπλοκή στα κοινά έχει ως συνεπακόλουθο και το αναφαίρετο δικαίωμα των ΜΜΕ και των εκπροσώπων του να με κρίνουν ή και να με επικρίνουν».
 
«Η ανοχή, όμως», συνεχίζει, «στην κριτική φαίνεται ότι έχει παρερμηνευτεί από κάποιους που ακόμα και με κακόβουλα και ψευδή δημοσιεύματα ή ψιθυρολογία θεωρούν πως προσφέρουν καλή υπηρεσία στο τόπο και στον λαό».
 
«Μετά την κατηγορηματική διάψευση από τον τέως Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα, θα ήθελα να καλέσω τον φίλο δημοσιογράφο Ανδρέα Παράσχο είτε να τεκμηριώσει τα όσα αβάσιμα προέβαλε στην πρόσφατη αρθρογραφία του, ή να παραδεχθεί πως υπήρξε θύμα παραπληροφόρησης», υποδεικνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Καμία παρέμβαση του Προεδρικού
Σε δεύτερη γραπτή δήλωση, που υπογράφει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, τονίζεται ότι το Προεδρικό και ειδικότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκανε οποιαδήποτε παρέμβαση, τονίζει σε γραπτή δήλωση του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος. 
 
Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος αναφέρει ότι, «αναφορικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών για το θέμα που προέκυψε με τον δημοσιογράφο κ. Ανδρέα Παράσχο και την εφημερίδα στην οποία εργαζόταν, και ότι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το όλο συμβάν αφήνει εκτεθειμένους τους κρατούντες και συγκεκριμένα το προεδρικό περιβάλλον, θέλουμε απλώς να υποδείξουμε ότι ο δημοσιογράφος τόσο με την επιστολή παραίτησης του όσο και με σημερινές δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Πολίτη, ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι πεπεισμένος πως ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε κανένας άλλος από το Προεδρικό Μέγαρο ή την Κυβέρνηση παρενέβη προς τους εκδότες της εφημερίδας».
 
Ο κ. Κούσιος, σημειώνει επίσης ότι «περαιτέρω, ο κ. Παράσχος δήλωσε “έχω γράψει απίστευτα πράγματα για τον Πρόεδρο κατά καιρούς, έχω γράψει άρθρο το 2018 με σκληρό τίτλο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος ούτε τηλεφώνησε ούτε απείλησε”». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνεχίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «σε καμιά περίπτωση δεν παρενέβη στο θέμα όπως καμιά παρέμβαση δεν έγινε από αξιωματούχο ή λειτουργό του Προεδρικού Μεγάρου. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη 40χρονη πολιτική του διαδρομή εμπράκτως απέδειξε ότι αποδέχεται την κριτική του Τύπου όσο σκληρή και αν είναι αυτή». Καταλήγοντας, ο κ. Κούσιος αναφέρει ότι «αυτά για την αποκατάσταση των αληθών γεγονότων και την τοποθέτηση των πραγμάτων στη σωστή τους βάση».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας