Καταστράφηκαν στοιχεία που έκαιγαν τον Ερντογάν για ISIS από την έκρηξη στην Κερύνεια

Έγγραφα που διέρρευσαν από το 23ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο Άγκυρας αποκάλυψαν ότι επιχειρήθηκε να συγκαλυφθούν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν παρείχε όπλα στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει σήμερα πρωτοσέλιδα η Αβρούπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νύχτα τρόμου στα κατεχόμενα-Διαδοχικές εκρήξεις σε στρατιωτική περιοχή

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει η σουηδική ιστοσελίδα Nordik Monitor παρουσιάζονται νέα στοιχεία που δείχνουν την σχέση του Έρντογαν με τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Συρία και στο Ιράκ και αναφέρεται ότι προκλήθηκαν εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών του τουρκικού στρατού στις πόλεις Αφιόν Καράχισαρ και Ούρφα που μπέρδεψαν και κατέστρεψαν αποδεικτικά στοιχεία.
 
Σε παραδοχή που προέβη ενώπιον του Δικαστηρίου ο Ταγματάρχης Αχμέτ Οζκάν, επικεφαλής του Κέντρου Αξιολόγησης της Υπηρεσίας Πληροφοριών του τουρκικού στρατού, επισημάνθηκε η σχέση του τουρκικού καθεστώτος με το Ισλαμικό Κράτος και αναφέρθηκε ότι η έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στον κατεχόμενο Άγιο Επίκτητο Κερύνειας το 2019 σκοπό είχε την καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων.
 
Στην είδηση σημειώνεται ότι όλοι γνωρίζουν πως τήρηση αρχείων είναι ένα ευαίσθητο θέμα στον τουρκικό στρατό και ότι χρειάζονται εκθέσεις για να μπορεί να σβηστεί από το στοκ το αρχείο ακόμα και του μικρότερου εξοπλισμού.
 
Αναφέρεται ότι τραυματίστηκαν 16 στρατιώτες στην έκρηξη, η οποία έγινε στις 13 Νοεμβρίου 2019 στην περιοχή Ούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας στην αποθήκη πυρομαχικών της Διοίκησης της 20ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας κοντά στα σύνορα με την Συρία.
 
Η έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στην Κερύνεια έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου 2019 στις 01.30 το πρωί και σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε η διοίκηση του τουρκικού κατοχικού στρατού στην «πρωθυπουργία», διαπιστώθηκε ότι δεν προκλήθηκε από σαμποτάζ ή πυρκαγιά, αλλά οφειλόταν σε «τεχνικούς λόγους» σε σχέση με τα πυρομαχικά. Στην επιστολή αναφέρθηκε επίσης ότι τα πυρομαχικά μεταφέρθηκαν σε ασφαλή περιοχή και λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές