Δευτέρα 25 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Νύχτα τρόμου στα κατεχόμενα-Διαδοχικές εκρήξεις σε στρατιωτική περιοχή

  12/09/2019 06:49
Νύχτα τρόμου στα κατεχόμενα-Διαδοχικές εκρήξεις σε στρατιωτική περιοχή

Νύχτα τρόμου στα κατεχόμενα-Διαδοχικές εκρήξεις σε στρατιωτική περιοχή

  12/09/2019 06:49

Σε συναγερμό τέθηκαν οι «αρχές» στα κατεχόμενα μετά τις διαδοχικές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στα κατεχόμενα γύρω από τις 2 το πρωί στην περιοχή του Άγιου Επίκτητου της Επαρχίας Κερύνειας.
 
Οι εκρήξεις σύμφωνα με αναφορές ήταν διαδοχικές και ακόμα συνεχίζονται, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αραιώσει.

Από τις εκρήξεις, δεν υπήρξαν απώλειες ζωών, ωστόσο τραυματίστηκαν κάποια πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έζησαν τον απόλυτο τρόμο οι τουρίστες στον Άγιο Επίκτητο
 

Το στρατόπεδο στο οποίο σημειώθηκαν οι εκρήξεις γειτνιάζει με το ξενοδοχείο Ακαπούλκο το οποίο εκκενώθηκε ωστόσο ο Τουρκοκύπριος ψευδουπουργός εξωτερικών διέψευσε την πληροφορία.

Οι εκρήξεις έγιναν αισθητές και στα γύρω χωριά με τους κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείπουν τις οικίες τους.

H στιγμή μιας εκ των εκρήξεων στον Άγιο Επίκτητο

Στην περιοχή μετέβησαν ο "πρόεδρος" Μουσταφά Ακιντζί  ο "πρωθυπουργός" Ερσίν Τατάρ και ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι. Μίλησαν με τους τουρίστες και τους κάλεσαν να μην πανικοβάλλονται "γιατί όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί". Όπως δήλωσε ο κ. Ακιντζί στον παράνομο «Μπαϊράκ», οι εκρήξεις άρχισαν γύρω στις 2 το πρωί απέναντι από το ξενοδοχείο «Ακαπούλκο».

Είπε ότι οι πυροσβεστικές «υπηρεσίες» όπως και ομάδες της πολιτικής άμυνας βρίσκονται στην περιοχή και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα λαμβάνονται. Δεν υπάρχουν θύματα. Ωστόσο υπάρχουν μικροτραυματισμοί, αφού ένας τουρίστας τραυματίστηκε από θραύσματα και υλικές ζημιές.


Ο κ. Ακιντζί είπε ότι αναμένεται σήμερα να διαφανούν οι λόγοι πρόκλησης της  πυρκαγιάς αλλά και της φωτιάς.

Τα αίτια των εκρήξεων δεν έγιναν μέχρι στιγμής γνωστά, ωστόσο φαίνεται ότι προκλήθηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα.

Για τις εκρήξεις εξέδωσε ανακοίνωση το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στην οποία σημειώνει πως τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει. Οι έκρηξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών του τουρκικού στρατού, ενώ σημειώνεται πως η φωτιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “στην Κερύνεια πραγματοποιήθηκε έκρηξη γύρω στις 1.30 σε αποθήκη πυρομαχικών του Διοικητηρίου του Λόχου Πυρομαχικών, τα αίτια της οποίας δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει”. Προστίθεται ότι “η φωτιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη έχει τεθεί υπό έλεγχο και έχει διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια της περιοχής”. 

“Δεν υπήρξε ποιαδήποτε απώλεια ζωής, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και αντιπροσωπεία που συστάθηκε για την έρευνα ξεκίνησε αμέσως εργασίες για την διευκρίνηση των αιτίων της έκρηξης”, καταλήγει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας. 

Στο μεταξύ, οι εκρήξεις στα κατεχόμενα είναι πρώτο θέμα στην Τουρκία. Τα τουρκικά κανάλια συνδέθηκαν απευθείας μεταδίδοντας όλες τις λεπτομέρειες. 
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας