Αδειάζει το πόρισμα Καλογήρου η Ελεγκτική Υπηρεσία και αναμένει... απολογία

Νέο γύρο συγκρούσεων φέρνει το πόρισμα Καλογήρου για τις πολιτογραφήσεις, με τους… αναμενόμενους να παραμένουν ανικανοποίητοι από τα ευρήματα που καταγράφονται και να μιλούν για ελλιπή έρευνα, επικρίνοντας την Κυβέρνηση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έπαιξαν... πελLow για το σκάνδαλο του αιώνα-Ευθύνες σε Χάσικο, άγνοια Υπουργικού
 
Το πόρισμα Καλογήρου δόθηκε στη δημοσιότητα στην σκιά και της κόντρας Κυβέρνησης και Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος είχε δημοσιοποιήσει την δική του έρευνα παρά τις γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα που του έθετε κόκκινες γραμμές ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της Ερευνητικής Επιτροπής, ενώ στο στρατόπεδο του Οδυσσέα Μιχαηλίδη τάχθηκε… φανατικά και το ΔΗΚΟ, το οποίο περιέπλεξε τα διαβατήρια με τον προϋπολογισμό, καταψηφίζοντας τον, απαιτώντας να δοθούν στοιχεία στον Ελεγκτή.       

Σχολιάζοντας το πόρισμα, η Ελεγκτική Υπηρεσία κάνει λόγο για ελλιπές και προβληματικό πόρισμα, ενώ μάλιστα καλεί σε απολογία όσων επιχείρησαν να απαξιώσουν τις εκθέσεις της Υπηρεσίας. Μια θέση, η οποία αναμένεται να φέρει αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά της Κυβέρνησης, που στο μεταξύ κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά της, για το τι θα πράξει με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, εάν δηλαδή θα προσφύγει ή όχι στο Ανώτατο για παύση του.

«Μετά την αναπόφευκτη σύγκριση με το ελλιπές και προβληματικό Πόρισμα Καλογήρου,που ούτε ασχολείται με ευθύνες ασκούντων δημόσια εξουσία, αναμένουμε την απολογία όσων επιχείρησαν ν'απαξιώσουν τις Εκθέσεις μας. Η λογοδοσία επιβάλλει αξιοποίηση των Εκθέσεων κι ολοκλήρωση των ελέγχων», έγραψε στο tweeter η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, καθημερινά με αναρτήσεις του, εμμένει στη θέση του, ζητώντας να παραδοθούν τα στοιχεία στον Γενικό Ελεγκτή, αποδίδοντας στην Κυβέρνηση ευθύνες για την καταψήφιση του προϋπολογισμού, αναφέρει πως το πόρισμα «δεν ανταποκρίνεται στους όρους εντολής και περιέχει τεράστια κενά. Η έρευνα της είναι ελλιπής και αναποτελεσματική. Αυτό αποδεικνύει ότι ο μόνο δρόμος για έλεγχο όλων των φακέλων είναι η παράδοση τους στην Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία διαθέτει το προσωπικό και την τεχνογνωσία για να ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο της».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η αντίδραση του ΑΚΕΛ, το οποίο επικρίνει το πόρισμα, υποδεικνύοντας πως εξετάστηκαν μόνο δώδεκα πολιτογραφήσεις, ενώ αναφέρει πως, «καμιά έρευνα και καμιά ερευνητική επιτροπή δεν μπορεί να ανακαλύψει την πολιτική ηθική και την πολιτική ευθιξία που θα έπρεπε να διέθετε ο κ. Αναστασιάδης και τα στελέχη της Κυβέρνησής, οι οποίοι, ακόμα και τώρα αρνούνται να αναλάβουν την παραμικρή ευθύνη και να απολογηθούν στο λαό».

Την ίδια ώρα, θετική εξέλιξη χαρακτήρισε το πόρισμα Καλογήρου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός,  ο οποίος αναφέρει πως «τώρα, τόσο η αστυνομία όσο και η Γενική Εισαγγελία μπορούν με βάση το πόρισμα Καλογήρου να κινήσουν τις διαδικασίες διερεύνησης των υποθέσεων εκείνων στις οποίες προκύπτουν πιθανά αδικήματα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκθεση Καλογήρου: Διεκπεραιωτής πολιτογραφήσεων το ΥΠΕΣ, χωρίς ικανότητες

Δειτε Επισης

Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)