Ουδέν σχόλιο από Ελεγκτική Υπηρεσία για προϋπολογισμό και ΔΗΚΟ

Με… ουδέν σχόλιο τοποθετείται η Ελεγκτική Υπηρεσία στις δραματικές εξελίξεις που τεκταίνονται τις τελευταίες ώρες στον απόηχο της καταψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού από τη Βουλή και δη για τη στάση του ΔΗΚΟ, να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό επειδή η Κυβέρνηση δεν δίνει πρόσβαση στον Γενικό Ελεγκτή σε ό,τι αφορά τους σχετικούς με τις πολιτογραφήσεις φακέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και φτου ξανά από την αρχή η Οδύσσεια του προϋπολογισμού... Ασήκωτες ευθύνε

Κληθείς από τον REPORTER ν’ αναφέρει κατά πόσο η Ελεγκτική Υπηρεσία αισθάνεται ότι τυγχάνει πλέον αντικείμενο εκμετάλλευσης από συγκεκριμένους κομματικούς χώρους(σ.σ. βλέπε ΔΗΚΟ) προς εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί της ουσίας, αρκούμενος να απαντήσει «ουδέν σχόλιο». «Ουδέν σχόλιο», υπήρξε η απάντηση του κ. Πετρίδη και σε ό,τι αφορά την καταψήφιση του προϋπολογισμού, υποδεικνύοντας πως πρόκειται για ζήτημα που αφορά τη Βουλή και για το οποίο η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν έχει να εκφέρει οποιαδήποτε άποψη.
 
Ερωτηθείς γιατί η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν προσφεύγει στο Ανώτατο, ώστε να ξεκαθαρίσει το όλο ζήτημα με τους φακέλους και να δοθεί ένα τέλος στην παρατεταμένη επιζήμια, όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, διελκυστίνδα, ο Μάριος Πετρίδης παρέπεμψε στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε με τη Νομική Υπηρεσία στις 4 Νοεμβρίου. Τόνισε συναφώς, πως οι θέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας παραμένουν όπως ακριβώς καταγράφονται στη συγκεκριμένη κοινή δήλωση. Ότι δηλαδή, ο Γενικός Ελεγκτής σέβεται τον Γενικό Εισαγγελέα και τις γνωματεύσεις του, και δεδομένου ότι η Κυβέρνηση δεσμεύεται από τις γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα, ο Γενικός Ελεγκτής αναγνωρίζει και αντιλαμβάνεται ότι, εκ των πραγμάτων, παρά τη διαφωνία του, στο παρόν στάδιο δεν θα του παραδοθούν άλλοι φάκελοι και δεν τίθεται θέμα προσφυγής στο Δικαστήριο.
 
Την ίδια ώρα ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας παρέπεμψε και στην πρόταση του τέως Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, με την οποία, όπως υπογράμμισε, η Ελεγκτική Υπηρεσία συμφωνεί και την οποία αποδέχεται. Υπενθυμίζεται πως η πρόταση Κώστα Κληρίδη, προβλέπει:
 
1. Να ετοιμασθούν και να δοθούν προς την Ελεγκτική Υπηρεσία προς έρευνα στο πλαίσιο των δικών της συνταγματικών αρμοδιοτήτων, αντίγραφα όσων φακέλων κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων ήθελε ζητήσει, σε συνεννόηση και σε συνεργασία με την Ερευνητική Επιτροπή, έτσι ώστε να μην παρακωλυθεί με οποιοδήποτε τρόπο το έργο της Επιτροπής».
 
2. Η Ελεγκτική Υπηρεσία να αυτοδεσμευθεί δημόσια ότι δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε ενδιάμεση ή τελική έκθεση της επί οποιωνδήποτε υποθέσεων ήθελε εξετάσει στην πορεία, μέχρι την πλήρη αποπεράτωση των εργασιών της Ερευνητικής Επιτροπής και έκδοση της τελικής Έκθεσης της.
 
3. Σε περίπτωση κατά την οποία η Ερευνητική Επιτροπή, ήθελε εκδώσει και δημοσιοποιήσει οποιανδήποτε ενδιάμεση έκθεση επί οποιασδήποτε υπόθεσης την εξέταση της οποίας θα έχει περατώσει, η Ελεγκτική Υπηρεσία θα δύναται να επιδώσει στην ελεγχόμενη αρχή και να δημοσιοποιήσει και τη δική της έκθεση επί της ίδιας υπόθεσης, ή επί των ιδίων υποθέσεων.
 
4. Οποιαδήποτε δημοσιοποίηση ενδιάμεσης ή τελικής έκθεσης, είτε από την Ερευνητική Επιτροπή, είτε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, θα πρέπει να γίνεται ασκώντας ιδιαίτερη προσοχή ώστε μόνος κριτής ενδεχόμενης στοιχειοθέτησης αδικημάτων να είναι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και ώστε οποιαδήποτε στοιχεία δημοσιοποιούνται να μην παραβλάπτουν διαδικασίες που ενδεχόμενα να αρχίσουν ως αποτέλεσμα των ευρημάτων στις εκθέσεις, ή τα δικαιώματα εμπλεκομένων προσώπων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένα κράτος σε... καραντίνα-Ανεπίδεκτοι μαθήσεως, υπερψηφίστηκε ο λαϊκισμός

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ