Έστησαν δεύτερο γύρο σύγκρουσης, ανταλλάζουν πυρά μετά το ναυάγιο στη Βουλή

Στο twitter μεταφέρθηκε ο απόηχος της καταψήφισης από την Ολομέλεια της Βουλής του προϋπολογισμού για το 2021. 

Πρώτος ο Αβέρωφ Νεοφύτου, έκανε λόγο για το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες. Για να λάβει απάντηση λίγο αργότερα από τον Νικόλα Παπαδόπουλο πως οι πολίτες πληρώνουν το κόστος της διαπλοκής του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης. 

Σε δική του ανάρτηση ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, υπέδειξε πως η κυβέρνηση οφείλει να κάνει αυτό που δεν έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως σημείωσε, να ακούσει απόψεις και να ικανοποιήσει βασικές ανησυχίες της πλειοψηφίας.
 

Αρκετές είναι και οι αναρτήσεις από βουλευτές, τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης.

Πάντως σε δηλώσεις του μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού, ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, έκανε λόγο για αρνητική εξέλιξη που όπως επεσήμανε, σημαίνει πως δεν θα υπογραφούν συμβάσεις για αναπτυξιακά έργα. Ωστόσο εξέφρασε την ετοιμότητα του ο νέος προϋπολογισμός να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό, τοποθετώντας το χρονικά εντός Ιανουαρίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένα κράτος σε... καραντίνα-Ανεπίδεκτοι μαθήσεως, υπερψηφίστηκε ο λαϊκισμός

Εξάλλου σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι σημειώνουν πως η καταψήφιση του προϋπολογισμού είναι καθρέπτης της πολιτικής της Κυβέρνησης. 

«Οι περιβαλλοντικές ζημιές που έχουν ήδη γίνει σε ακτές, πόλεις και στην κυπριακή φύση αλλά και οι νέες καταστροφές που ήθελε να φέρει στο περιβάλλον ο προϋπολογισμός (το πάρκο Ακαδημίας, το ανθρωποποίητο περιβάλλον στο Στρόβολο, κοκ) δεν μας επέτρεπαν να τον υπερψηφίσουμε», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ούτε όμως η αδιαφορία για την δυσκολία στέγασης, τη δυσκολία εξεύρεσης εργασίας μαζί με άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και μια σειρά από άλλα προβλήματα σε συνδυασμό με την πρωτοφανή και απροκάλυπτη διαφθορά (σκάνδαλο χρυσών διαβατηρίων), δεν μας έδιναν περιθώρια υπερψήφισης του προϋπολογισμού μιας τέτοιας Κυβέρνησης. Μιας Κυβέρνησης που έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί», συνεχίζουν.
 
Και προσθέτου: «Αποκλειστική ευθύνη για καταψήφιση του προϋπολογισμού έχει η Κυβέρνηση, η οποία αν και γνώριζε εδώ και καιρό πως θα καταψηφιζόταν ο προϋπολογισμός της, δεν έκανε καμιά διαβούλευση με τα κόμματα για να εξασφαλίσει συναίνεση παρά μόνο όταν φτάσαμε μια ανάσα πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού».
 
Υπογραμμίζουν παράλληλα πως, «η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, είναι το οικονομικό μοντέλο που θα μας σώσει από την κατιούσα που πήρε η οικονομία μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».
 
«Το πράσινο οικονομικό μοντέλο, είναι εκείνο που θα προσφέρει σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας και όχι βραχυπρόθεσμες οικονομικές ενέσεις, μιας οικονομίας που βρίσκεται διαρκώς στον αναπνευστήρα. Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της κυβερνητικής παράταξης. Αναμένουμε την κατάθεση τροποποιημένου κρατικού προϋπολογισμού που να λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες μας αλλά και τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ως κράτος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών