Κανονικά η έναρξη της συζήτησης για τον προϋπολογισμό-Κανένα θέμα αναβολής

Κανονικά θα διεξαχθεί το απόγευμα η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις τέσσερις το απόγευμα το απόγευμα. Στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων το πρωί στη Βουλή δεν τέθηκε από κανέναν ζήτημα αναβολής της συζήτησης.
 
Η πρώτη μέρα της τριήμερης συζήτησης του προϋπολογισμού ξεκινά παραδοσιακά με τις τοποθετήσεις των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων και είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το απόγευμα. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτήν δεν θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και ο βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών δυνάμεων Μαρίνος Μουσιούτας, οι οποίοι βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό. 

Στο μεταξύ παραμένει ακόμα αμφίβολο κατά πόσο ο κρατικός προϋπολογισμός τελικά θα υπερψηφιστεί, αφού εκτός από τους 18 βουλευτές του ΔΗΣΥ, κανένας άλλος βουλευτής δεν έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσει υπέρ του προϋπολογισμού την ερχόμενη Πέμπτη. Τα κόμματα που αναμένεται επίσης να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό, είναι η «Αλληλεγγύη» με 2 βουλευτές και η «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων», επίσης με 2 βουλευτές λόγω του αυτοπεριορισμού του Μαρίνου Μουσιούτα. Για τον σκοπό αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε το πρωί συνάντηση με το Κίνημα Αλληλεγγύη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη συνάντηση πήγε αρκετά καλά και εντός των επόμενων ωρών αναμένονται ανακοινώσεις για τις αποφάσεις. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε δύο επίπεδα οι εξελίξεις για προϋπολογισμό-Ανοίγουν τα χαρτιά τους τα κόμματα

Όσον αφορά τη στάση της ΕΔΕΚ, ούτε και χθες ξεκαθάρισε πώς θα τοποθετηθεί, αφού το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος που συνήλθε χθες εξουσιοδότησε τους βουλευτές του κόμματος να χειριστούν την υπόθεση κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού. Τις τελικές τους αποφάσεις δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα Συμμαχία Πολιτών και ΕΛΑΜ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λεύκη επιταγή στον Σιζόπουλο για να διαχειριστεί τη ψήφιση του προϋπολογισμού
 
Στον αντίποδα οι 16 βουλευτές του ΑΚΕΛ, οι 6 του ΔΗΚΟ (πλην του Νικόλα Παπαδόπουλου που θα είναι σε αυτοπεριορισμό), και η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Άννα Θεολόγου έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό, ανεβάζοντας τον αριθμό των αρνητικών ψήφων σε 23. Δεδομένη θεωρείται και η αρνητική ψήφος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η οποία ωστόσο θα πρέπει να επικυρωθεί και τυπικά αύριο στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.
 
Σημειώνεται ότι η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα εξετάσει σε αυριανή της συνεδρία τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη στις 19:15 μ.μ.
 
Εξάλλου σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τα εμβόλια του κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, απηύθυνε έκκληση στα κόμματα να υπερψηφίσουν τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στον τομέα της υγείας, σημειώνοντας παράλληλα πως τα δωδεκατημόρια, μπορούν να λειτουργήσουν μόνο για δύο μήνες και πως δεν είναι αυτός ο αρμόδιος να πει στους βουλευτές ποιες θα είναι οι συνέπειες σε περίπτωση καταψήφισης του. 
 
 

Δειτε Επισης

Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία